Sănătate

Nu, nu, tuberculoza nu se tratează cu “naturiste”

Am primit în ultimele două săptămâni câteva mesaje şi mailuri în care oameni care au fost diagnosticaţi cu tuberculoză ori au probleme pulmonare nediagnosticate mă întreabă dacă eu am urmat vreun tratament “naturist” împotriva tbc. Şocul a venit abia când cineva mi-a trimis un link în care erau descrise tot felul de poţiuni “magice” de vindecare a tuberculozei.  Nu vreau să îl postez aici fiindcă sunt de părere că e criminală o asemenea abordare a infecţiei cu bacilul Koch.

Microbul nu moare decât cu antibiotic, cu tratament sub supraveghere medicală, cu îngrijire metodică şi cu rabdare. Am rămas perplexă atunci când am fost întrebată dacă nu am  încercat să mă tratez cu “supă de piele de porc” (nici nu vreau să ştiu ce mai conţine). Nu am încercat: 1. fiindcă nu m-am gândit nicio clipă la alta alternativă decât cea medicală, oricăt de dificilă este; 2.fiindcă un microb care rezistă şi ucide de mii de ani nu cred că poate fi anihilat cu seu de gâscă, cu mere fierte în untură ori cu hrean amestecat cu zer, iar lista halucinantă poate continua cu untură de urs amestecată cu usturoi şi miere ori alte grozăvii….

Nu există niciun tratament naturist ori suprarealist împotriva tuberculozei înafara antibioticelor. Iar dacă vă trece prin cap ideea că odată ce vă simţiti un pic mai bine după ce aţi început tratamentul medicamentos puteţi să renunţati ca să vă trataţi pe la vraci, renunţaţi. Vă puneţi viaţa în pericol. O tuberculoză tratată parţial se transformă într-o tuberculoză rezistentă la antibiotic sau super rezistentă. E calea sigură spre moarte.

 

Tuberculoza există. Tuberculoza ucide. Tuberculoza se vindecă.

Nu mă las!

 

 

This article has 6 comments

 1. Alessandra Ricci

  Paula ai mare dreptate , tuberculoza nu se trateaza cu medicamente naturiste descoperite peste noapte de niste vraci care se intituleaza “asa-zisii’ medici!!!!!!!!!!!! De fapt orice boala trebuie investigata de medicul specialist , si in niciun caz de vraci de tratamente naturiste !!!!!!!!!!!!!

 2. Stefan

  Dar până la apariția antibioticelor oa te cu ce se tratau oamenii ?????
  Medicina modernă a avansat atât de mult încât foarte puțini nu iau medicamente zilnic !!!!!!!!!
  Dacă vaccinul e atât de bun , atunci pentru ce mai sunt spitale pline de bolnavi !!!!!!!!!!!
  ……….

  • Paula Rusu

   Pana la aparitia antibioticelor se murea de tuberculoza.
   Oamenii care iau medicamente fara sa la fie prescrise au deja o problema.
   Vaccinul nu ne protejeaza decat pe perioada copilariei.

  • iiiii

   Toti copii sunt vaccinati pentru boli de plamani dar noi ocupam locul unu la boli de plamani, ayunci de cr ii mai vaccineaxa? Uitayi-va la statistici Romania locul unu la tbc

 3. Cris

  Nu se trateaza dar te ajuta sa de vindeci mai bine si poate chiar si mai repede. Am mancat usturoi si iute aproape zilnic. Lapte/iaurt de capra aproape zilnic. Clar ca trebuie sa iei medicamente, din pacate nu putem scapa de ele…

 4. ghighina

  Pai cititi studiul India si o sa vedeti ca vaccinul plate induce boala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *