Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Călătorii

7 locuri fabuloase în care vreau să ajung în 2018. Drumul castelelor din Bavaria

Eu sunt gata de plecare oricând, îmi fac bagajul într-un ceas dacă îmi spui că trebuie să plec la capatul lumii. Pentru vacanțe însă îmi fac mereu puțin temele, fiindcă am o listă lungă de locuri în care vreau să ajung în viața asta. Anul ăsta Romantiche Strasse.

Nu-i o stradă, e o poveste. După război, la sfârșitul anilor 50 când Germania și-a mai revenit, primul traseu turistic pe care l-au propus s-a numit Drumul Romantic (Romantic Road) sau Drumul Îndrăgostiților, în fapt drumul castelelor din Bavaria. O idee pornită din dorința de a arăta lumii ce frumuseți se ascund în Germania, iar în fruntea listei era castelul Regelui Lebădă, Ludvig al II lea, Neuschwanstein.  O fi fost un succes? Habar nu am, nu am cifre statistice din anii ăia, dar castelul a fost sursa de inspirație pentru pelicula lui Dinsey, “Frumoasa din pădurea dormită”. Castelul din fimul lansat în 1959 e un desen după cel mai frumos castel din lume, după părerea mea, castelul Regelui Lebădă (îî zice așa, fiindcă avea ca însemn nobiliar, heraldic, lebăda). Așa că, hai la drum! Traseul meu prin Germania pleacă de la Frankfurt, că  prefer să zbor cu avionul până acolo. Apropo, am două bilete zbor  și cazare 2 nopți la Frankfurt, gratuite. Trebuie doar să întrați aici și aveți toate detaliile. Plănuim ca de la Frankfurt să închiriem o rulotă, căci „drumul romantic” e destul de lung, 370 și ceva de kilometri prin  minunata Bavarie. Sunt 16 puncte de atracție turistică pe care le propune orice furnizor de servicii turistice din Germania, noi însă plănuim să ne „rătăcim” puțin. Chiar și așa vă las aici pozele cu locurile unde vrem să ajungem și cel puțin un hotel unde ne-ar plăcea să dormim. Așadar, aterizam la Frankfurt, închiriem rulota, prima oprire:
1. Wurzburg e aproape de Frankfurt, vreo 70 de km. Fortăreața Marienber  a fost reconstruită după bombardamentele celui de-al doilea razboi mondial, iar Rezidenz e capodopera din Wurzburg, un complex clădit începand cu anul 1719 ce numără 300 de încaperi și pivnițe imense pentru păstrarea vinului.

 

 

2. Rothenburg ob der Tauber este un oras superb.

Umblă vorba că și de aici și-a luat Dinesy inspirație, de data asta pentru povestea lui Pinochio, aș zice că au dreptate gurile rele. Este unul dintre cele mai renumite orașe medievale din Germania si mulți îl consideră un adevărat muzeu în aer liber ce a fost reconstruit după distrugerile suferite în timpul celui de-al doilea razboi Mondial. Strazile sale înguste sunt pietruite, mărginite de cladiri cu fațade medievale, desprinse parcă de pe cărțile poștale ale Germaniei de odinioară. Plonlein este considerată cea mai frumoasă piata triunghiulară din Germania.
3. Dinkelsbühl – Lăsați clădirile și piațetele,  orășelul are cele mai spectaculoase sărbători medievale din Bavaria. 4. Augsburg este unul din cele mai vechi orașe din Germania, aici e născut Leopold Mozart, tatăl vitrel al lui Wolfgand Amadeus Mozart. O curiozitate: daca nu stiați unde au apărut pentru prima data locuințele sociale, aflați că Augsburg este primul loc de pe planetă unde construcțiile sociale au fost ridicate. În anul 1514 (!) s-au construit cu ajutorul familiei Fugger 67 de case cu un total de 147 de apartamente ce aveau să găzduiască oamenii saraci.

 

5. Rottenbuch – orașul găzduiește o mănăstire veche de 1000 de ani, ridicată pe la 1073 și Biserica Albă, una dintre cele mai spectaculose construcții în stil rococo, 1738. Poza vorbește de la sine.

 

 

6. Neuschwanstein – castelul Regelui Lebădă, castelul Cenușăresei lui Disney, spuneți-i cum vreți.

Am căutat poze cu interiorul castelului, Dinsey nu s-a inspirat doar de la exteriorul castelului atunci când a  desenat poveștile fraților Grimm. V-am convis? Mergeți cu mine? Dacă da, vă las aici un link care să vă ajute  cu organizarea http://www.germany.travel/ro/index.html.   Ca să ajungem la castel cred că o să luăm o trăsură la urcare că nu se poate ajunge cu mașina. Pe jos, cu trăsura sau cu un autobuz, astea sunt variantele.
7. Füssen (foto jos)  e punctul terminus al acestui drum al castelelor. Eu aș mai face o oprire la Munchen și apoi înapoi acasă.
Înainte să închei, fiindcă tot suntem pe drumul castelelor, mi-ar plăcea ca măcar o noapte să dormim într-un castel. Imi place cum arată Burg Colmberg, un castel pe o colină unde camerele arată cam așa.  Nu-i rău!

This article has 1 comment

  1. Horea Sorin Halatiu

    Buna Paula,
    in 2012 am vizitat si eu impreuna cu familia orasul Wurzburg. Am fost in palatul Residenz, cetatea Marienberg, podul peste Main si in foarte multe catedrale printre care si Kappele Wurzburg cea poleita cu praf de aur!!Desi a fost un iulie ploios am fost placut impresionat de Wurzburg mai ales ca imi purtam baietelul pe umeri si fetita de mana 🙂
    Si eu sunt de loc din Reghin si te stiu din liceu. Am dat din intamplare peste blogul tau cautand pe internet alt nume de Rusu dar ma bucur sa vad ca esti bine, mai ales dupa greaua incercare careia a trebuit sa-i faci fata. Scrie in continuare si prezinta lucrurile asa simplu cu fotografii, fiindca o fotografie face cat o mie de cuvinte !!
    Multa sanatate si putere de munca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner