Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Călătorii

Şampanie în Trabantul-limuzină şi o poză în piaţa Pariser! Aprilie la Berlin!

Aprilie la Berlin, pe cuvânt că e frumos chiar dacă vremea nu e foarte caldă.  La Poarta Brandemburg e mereu plin de lume. Vine Occindentul ca să se pozeze cu relicvele ce au mai rămas din vremea Berlinului comunist, Berlinul de Est.  Trabantul, pentru cei care nu ştiu, era fiţă în ţările Tratatului de la Varşovia,  iar azi a rămas un simbol al regimului care a stăpânit Europa de   Est vreme de 50 de ani.  După căderea zidului, nemţii au înţeles repede că pot face bani din asta. Numai că nu poţi inghesui turistul în maşinuţa care avea pretenţii că are patru locuri  plus portbagaj.  Au construit  Trabantul limuzină şi l-au scos la inchiriat. O tură pe la poarta Brandemburg include poze şi şampanie.  Au şi site, ii găsiţi aici.

20150426_120949

Pe mine o altă relicvă comunistă m-a marcat, parizerul. Bine, nu chiar salamul din resturi pe care il cunoaştem cu toţii ci o piaţă cu nume similar.

20150426_121159

Berlinul e insă mult mai mult de atât. Am să vă povestesc curând mai multe, până atunci vă las o poză de la zidul Berlinului, simbolul despărţirii brutale a doua lumi: Occident şi Orient.

20150426_174654

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner