Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Comunicat de presa

Premieră medicală -cea mai mare tumoră tiroidiană operată în Europa la spital privat din România

Domnul Ionuț Sandu, Medic primar Chirurgie generală cu supraspecializare în Chirurgia endocrină și tiroidiană, a efectuat cu succes cea mai complexă intervenție chirurgicală endocrina de până acum din Romania.

Dr. Ionuț Sandu, Medic primar Chirurgie generală cu supraspecializare în Chirurgia endocrină și tiroidiană

Intervenția a vizat o pacientă în vârstă de 33 de ani cu o gușă tiroidiană gigant. Deși analizele de sânge ale pacientei aveau valori normale, tumora sa a crescut progresiv în ultimii 21 de ani. Cazul este unic, reprezentând cea mai mare tumoră tiroidiană operată înscrisă până în prezent în Registrul European de chirurgie endocrină.

Din cauza complexității intervenției și pentru siguranța pacientei, a fost utilizată o tehnică avansată – neuromonitorizarea intraoperatorie a nervilor laringieni. Acest echipament de ultimă generație se regăsește în dotarea Centrului de Chirurgie GRAL Medical și permite chirurgilor efectuarea operației cu o rată crescută de succes.

Din cauza vascularizației foarte abundente și a dimensiunilor gigant ale tumorii – greutate 1580 g, diametrul tumoral 36 centimetri- o astfel de intervenție durează în mod obișnuit 5 – 6 ore. Mulțumită dispozitivelor cu care este dotat blocul operator, intervenția a durat 2 ore. Operația de tiroidă a decurs fără complicații. Pacienta, a cărei viață s-a schimbat post-operator, se recuperează rapid și a fost externată la doar o zi după intervenție, fără dureri și fără riscuri.

GRAL Medical oferă acum o soluție integrată pentru pacienții cu afecțiuni tiroidiene prin programul Tiroida 360. Acest program cuprinde toate serviciile medicale necesare diagnosticării și tratamentului bolilor tiroide: consultația cu medicul specialist, analize de laborator complete, investigații imagistice (ecografie tiroidiană, puncție biopsie cu ac ghidat ecografic, scintigrafie), tratament medicamentos, chirurgie tiroidiană și endocrină, ablația nodulilor tiroidieni și iodoterapie sau radioterapie cu iod.

Anul trecut au fost efectuate 314 interventii chirurgicale tiroidiene in Centrul de Chirurgie GRAL, cel mai mare numar de proceduri din sistemul privat din Romania, confirmand astfel pozitia de lider de piață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner