Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Comunicat de presa

Primul tratament cu imunoterapie disponibil pentru pacienţii cu cea mai frecventă formă de cancer de ficat

Vă las aici o informație vitală pentru pacienții si familiile pacienților diagnosticați cu cea mai frecventă formă de cancer de ficat. Singurul tratament – imunoterapie aprobată la nivel european este accesibilă gratuit și pentru pacientul român prin intermediul Programului Național de Oncologie. Vă las mai jos comunicatul de presă și informațiile legate de acest tip de cancer cauzat între altele de consumul de alimente grase, obezitate, alcool și infecția cu virusurile hepatice B și C. E o boală perfidă care nu dă semne decât atunci când e prea târziu.

“Pacienţii români diagnosticaţi cu carcinom hepatocelular , CHC în prescurtare, cea mai întâlnită formă de cancer de ficat, au acces, începând din luna iulie anul acesta, la un tratament inovator pe bază de imunoterapie.

Terapia este introdusă pe piaţă de compania Roche şi este indicată pentru tratamentul pacienților adulți cu CHC avansat sau nerezecabil. neoperabil care nu au avut anterior alte tratamente sistemice.

Tratamentul este disponibil pacienţilor cu CHC avansat în regim
compensat integral, prin Programul Naţional de Oncologie.

Este prima şi singura soluţie terapeutică pe bază de imunoterapie aprobată în Uniunea Europeană pentru această formă de cancer de ficat în stadiu avansat. Imunoterapia acționează prin întărirea sistemul imunitar, care poate astfel lupta mai eficient împotriva
cancerului.

„În arsenalul terapeutic al acestei boli, tratamentele disponibile în stadii inițiale sunt limitate, în timp ce în stadii avansate, soluţiile sunt şi mai puţine. Având în vedere creşterea incidenţei în Europa, dar şi în România a acestui tip de cancer, ne bucurăm că pacienţii noştri pot avea acces la un tratament inovator care poate îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii şi supravieţuirea.” Sunt vorbele medicului conf. dr. Adina Croitoru de la Institutul Clinic Fundeni, Bucureşti.

Cancerul de ficat este al şaselea cel mai frecvent tip de cancer din lume, iar carcinomul hepatocelular reprezintă 90% dintre cazurile înregistrate; este un cancer agresiv, cu opţiuni limitate de tratament şi care reprezintă una dintre principalele cauze de deces prin cancer la nivel mondial. În Europa, incidenţa cancerului de ficat este în creştere, cu peste 80.000 pacienţi diagnosticaţi şi aproximativ 77.000 de decese pe an.

CHC apare în principal la persoane cu ciroză provocată de viruşi hepatitici (B sau C) sau de consumul de alcool şi este de regulă diagnosticat în stadii avansate, motiv pentru care este
denumit şi „ucigaşul tăcut”.

În pofida prevalenţei ridicate, persoanele care suferă de această boală, au în continuare puţine opţiuni de tratament şi supravieţuire scăzută. Prognosticul pentru CHC neoperabil
rămâne rezervat, cu puţine tratamente disponibile şi o rată a supravieţuirii la 1 an mai mică de 50% .

În România, potrivit estimărilor, în 2020 au fost înregistrate peste 3.600 de cazuri noi de cancer de ficat şi aproape 3.400 de decese prin CHC, ceea ce reprezintă a patra cauză de deces prin cancer din ţara noastră.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner