Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Coronavirus

Ambasadorul României la Roma: aș dori să-i văd pe cei care nu respectă restricțiile, cum se vor putea privi în oglindă, cum își vor putea privi tragediile pe care le-au provocat ei înșiși? Patriotismul nu înseamnă să cânți “Noi suntem români”. Patriotismul înseamnă să fii responsabil de cel de lângă tine – video

Ambasadorul României la Roma, excelența sa George Bologan își exprimă disperarea în fața valului de români care cotinuă să vină din Italia și face un apel către toți cei care zilele acestea se mai gândesc dacă să revină sau să rămână în Italia.

“Există doua tipuri de cetățeni aici în italia, cei reseponsabili care au rămas pe loc și ceilalți.

Vreau să fac un apel foarte ferm pentru binele celor care sunt acasă. Oamenii dacă au unde să stea, aici în Italia, să nu iasă din casă, să nu se expună. Sigur există culoarele de zbor pe care se pot întoarce acasă…

Nu este vremea plimbărilor acum. Se vor duce în țară,  vor intra în carantină. Nu au de ce să se plângă că nu știau ce condiții vor întâmpina. Nu au de ce să se plângă. Carantina nu este un hotel de 3 stele sau de 4 stele. Suntem într-o situație excepțională și trebuie să ne gândim în primul rând să salvăm vieți, pentru că de inconștiența unora poate să depinde viața altuia sau tragedia unei famili.

De multe ori credem că suntem zei sau semizei și că nouă nu ni se poate întâmpla nimic, că suntem imuni la orice până când boala ne atinge și suntem noi sau cei dragi ai noștri victime. Atunci aș dori să-i văd pe cei care nu respectă aceste apeluri ale autorităților cum se vor putea privi în oglindă, cum își vor putea privi tragediile pe care le-au provocat ei înșiși?

Fiecare român are dreptul să se întoarcă în țară, este țara lui, dar fiecare român are obligația ,o-bli-ga-ția să fie responsabil. Fiecare este responsabil de celălalt. Patriotismul nu înseamnă să cânți “Noi suntem români”. Patriotismul înseamnă să fii responsabil de cel de lângă tine.

La toți ne place fotbalul, aici nu mai ține că eu fac galerie pentru Steaua și eu pentru Dinamo, aici noi facem toți galerie pentru România în aceste momente, toți trebuie să fim suporterii României într-un mod conștient, într-un mod implicat.”

Interviu realizat vineri, 27 martie, înainte de apariția ultimelor statistici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner