Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Coronavirus

Scrisoarea anonimă lăsată de un pacient medicilor de la secția COVID a spitalului Marius Nasta

Nu a trecut mult timp de când medicii de la Institutul de Pneumoftiziologie Mariua Nasta s-au trezit cu o cerere venită din partea Avocatului Poporului care solicita documentele pacienților pentru a stabili dacă cei interanți cu COVID nu sunt cumva supuși “torturii medicale”. Ceva mai sinitru nu cred că poate exista în această perioadă. Era o cerere care a marcat întreg personalul din spital, găsiți aici toată povestea.

Despre felul în care sunt tratați pacienții care au avut neșansa infectării cu coronavirus vorbește cel mai bine o scrisoare anonimă lăsată la ușa secției de Oncologie a institutului cu următoarele rânduri:

“Către întreg personalul de la Nasta – Secția COVID

Scrisoarea a fost găsită de unul dintre angajații institutului în ziua în care mai mulți pacienți care au fost tratați cu COVID 19 au fost externați.

Vă mulțumesc pentru tot!
Vă mulțumesc pentru răbdarea cu care ați răspuns fiecărei întrebări.

Vă mulțumesc pentru zâmbetele pe care nu le vedeam, dar le simțeam în spatele măștilor și care au contat de fiecare dată. Eu le-am adunat rând pe rând și am făcut ca experiența să fie una ușoară, dacă nu placută.

Vă mulțumesc pentru fiecare moment în care ați echilibrat balanța între speranță și pragmatism prin explicațiile și atitudinea voastră. Pentru noi un adevărat carusel emoțional este atașat acestei experiențe, iar voi reușiți să ne aduceți în siguranța cu picioarele pe pământ.

Vă mulțumesc pentru felul în care tratați spitalul – holul și fiecare salon în parte – care pentru noi este un cămin temporar, iar voi sunteți cei care îi dați această valoare.

Vă mulțumesc pentru toate acestea mai ales având în vedere că vouă nu vă este deloc ușor, iar voi știți cel mai bine care sunt greutățile prin care treceți. In ciuda tuturor voi vă mențineți pozițiile și pentru asta aveți tot respectul meu.

Nu pot să vă spun cine mi-a dat mie scrisoarea dar vă las aici mesajul pe care l-am primit odată cu scrisoarea:

“Minunat. Ne dă curaj. Îi mulțumim! Emoționant, onorant pentru noi, cei din LAGĂR.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner