Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Device de sănătate

Există o tehnica ce ajută pacientul fără dinți să poată zâmbi din nou, într-o singură zi. N-am crezut și am întrebat despre ce vorba

E formidabil cât de mult a avansat știința în privința asta și cum proceduri care consumă timp, sunt destul de invazive și nu sunt mereu garantate 100% au evoluat până acolo că un pacient fără dinți poate merge azi la dentist, să facă patru implanturi simultane pe care sa fie montată o coroană cu dinți ficși, nu o proteză, iar în aceeși zi să poată lua masa acasa, cu familia.

Poate părea neverosimil dar am avut ocazia de a lua un interviu medicului care a brevetat acesată tehnică și care azi învață alți medici dentiști din toată lumea cum să își ajute pacienții. Dr Paulo Malo este o somitate în domeniu, de o mare modestie, dar extrem de ambițios când vine voba despre pacienții care au cele mai mari probleme dentare.

Când pierzi dinții, oasele maxilarului încep să se retragă pentru că lipsește dintele care stimula întreținerea masei osoase. Asta e o problemă când vine vorba de implant care e un șurub de tinan de obicei, ce se introduce în os, asta dacă osul e bun și nu se sfarmă precum o bucată de săpun. Ceea ce facem noi este să schimbăm radical calitatea vieții unui pacient. Până acum în multe cazuri era nevoie de adiție osoasă (n.r. adăugare de os). Asta se face cu operație ce are nevoie de anestezie generală pentru că fragmentul care se implantează în maxilari e luat din oasele craniene sau din oasele
șoldului. O bună parte din dintre cei care fac această adiție nu au rezultatele așteptate, iar operație si cheltuiala lor nu le va aduce implantul dentar așteptat. Plus că durata de așteptare pentru vindecare
este foarte mare.

Cred că nu sunt puțini pacienții care cel puțin au auzit despre această strategie medicală de recuperare a dinților și a unui zâmbet frumos. Insă perspectiva unei periaode lungi de așteptare la capătul căreia succesul nu e garantat e un motiv suficient ca omul să renunțe de cum află detaliile.

Dr Paulo Malo spune că 90% dintre cazurile cărora le este recomandată adiția osoasă nu mai e nevoie să treacă prin asta: “All on 4 este o tehnică inovatoare care nu are nevoie de toate aceste operații premergătoare care durează chiar și un an de zile. Putem compara această tehnică, în materie de eficiență, cu operația făcută cu laser la ochi, azi o faci, azi pleci acasă. Asta este formidabil la această tehnică. Am luat decizia de a învăța cât mai mulți medici să realizeze această operație din dorința de o aduce la un preț cât se poate de accesibil.

În ziua în care am luat interviul doctorul Malo tocmai supraveghease o intervenție All on 4, avea o pauză de jumătate de oră până să vadă un nou pacient. Vă spun sincer că am crezut că e o operație cu anestezie genarală,
în care pacientul nu știe nimic despre el, că e adormit și la trezire are 4 șuruburi mici împlantate care îi promit dinții pe care ii visa. Am greșit, nu e deloc așa.

Pacientul nu e anesteziat total. Anestezia care se efectuează este una obișnuită, pacientul este treaz și perfect cooperant. In 25 de minute sunt implantate cele patru șuruburi în maxilar, de asta îi spune All on 4. După 2-3 ore sunt montați dinții ficși, coroana necesară, iar seara merge acasă și poate lua cina cu familia lui. Este o tehnică absolut revoluționară de salvare a pacientuli care nu are dinți și care nu are nici os suficient în maxilar pentru un implant clasic. Pacienții nu vor o proteză, vor dinți ficși pe care să nu trebuiască să îi pună sau să îi scoată din gură. Rezultatele acestei tehnici sunt superioare și din punct de vedere estetic și din puct de vedere al traumei suferite.

Nu mi-aș fi imaginat ca o persoană poate fi dimineață știrbă, iar seara, la cină să afișeze în zâmbet cu toți dinții.

“Am tratat pacienți de peste 90 de ani care nu pot face operația de adiție osoasă. I-am pus dinții bunicii mele care avea 99 de ani, dar și unei doamne de 95 de ani din China. La vârsta asta nici nu se poate pune problema unor operații de prelevare și implant osos.” – îmi spune dr Paulo Malo.

„Sunt un fermier care a dezvoltat pâna acum 25 de noi tehnici de abordare în stomatologie.” – spune cu modestie dr Malo. In realitate a studiat Biologie marina in Africa de Sud, apoi a făcut Medicina și Stomatologie până la nivel de doctorat in Portugalia și după ce a început să inventeze tehnici noi în
stomatologie a făcut și o școală de Agricultură.

Cel mai tare m-a impresionat faptul că atunci când a inventat această tehică, s-a gândit că ea poate fi folosita cu succes în cazul pacienților care au supraviețuit unei boli oncologice cu prețul pierderii dinților în timpul tratamentului. De obicei nu ne mai gândim la „consecițele” supreviețuirii, e suficient că omul e în viață. Calitatea vieții acestor pacienți e însă la fel de importantă ca a oricăruia dintre noi. Iată ce mi-a mărturisit dr. Malo:

“Este o tehică ce ajută pacienții care au trecut prin chimioterapie, care și-au pierdut dinții în lupta lor împotriva cancerului si care le-a afectat deja calitatea osoasă. Sunt pacienți care deja au trecut prin niște traume majore iar pierderea dinților a venit ca o consecință a tratamentului împotriva
cancerului. Am o pacientă căreia i-am făcut implantul All on 4 după un cancer din copilărie, nu mai avea niciun dinte și tocmai trecuse printr-o tentativă de suicid din cauza asta. Avea 19 ani. Azi lucrează la o televiziune din Belgia.”

Dr Paulo Malo este cel care a inventat această tehnică pe care clinica Dentest deja o aplică deja în România. Călătorește în lumea întreagă pentru a învăța medicii dentiști această noua tehnică.

Costul unei asemenea proceduri poate începe de la 4800 de euro.

Va las si asta aici, poate vreți informații suplimentare: https://dentestet.ro/dr-paulo-malo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner