Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Lifestyle

Anglia nu se teme de teroriști! Cifrele concertului în memoria victimelor atacurilor de la Manchester și Londra

La 24 de ore de la atacul de la Londra, în Manchester urcau pe scena ridicată în memoria victimelor atentatului de la concertul Arianei Grande nume mari la muzicii: Coldplay, Katy Perry, Miley Cyrus, Pharrell Williams, Take That, Niall Horan, Little Mix, Robbie Williams ,Black Eyed Peas… Faptul că un nou atentat comis în Anglia în ultimele 24 de ore nu a oprit concertul, că autoritățile au tratat evenimentul serios, dar fără exagerări menite să creeze panică arată felul în care se raportează la valul de terorism care a lovit Occindetul în ultimii ani.

Ce vreau să vă spun e altceva însă. Valul de emoție stârnit de atacuri se poate măsura concret în social-media. Nu sunt și nici nu pretind a fi specialistă, dar vă las aici niște cifre, apropo de felul în care emoția devine contagioasă.

Numărul celor care s-au uitat live, pe facebook la concert este de aproape 28 de milioane de oameni! Uriaș număr având în vedere ca acest concert s-a transmis live pe BBC One,  BBC Radio 1, BBC Radio 2, BBC Radio 5 Live , BBC Radio Manchester  și a fost preluat live online de MTV, YouTube, Twitter, Apple, Viacom, iHeart Media, ANC și TMC France. Cei 27.169.381 de privitori au fost doar pe facebook.

Aproximativ 400 de mii de privitori pe secundă a înregistrat concertul tribut One Love Manchester.

Concertul a avut un scop caritabil. Înainte de eveniment Ariana Grande a vizitat în spital pe supraviețuitorii atacului de la Manchester de acum două săptămâni.  S-a putut dona în timp real înlcusiv din România,  cea mai mică sumă setată era de 85 de lei, dar putea stabili fiecare cât donează, după posibilități. In concertul care a durat cca 3 ore s-a adunat peste un sfert de milion de dolari, 293.198 de dolari.

Artiștii au cântat pe gratis, și-au plătit toate chetuielile de călătorie și cazare, unii dintre ei aflându-se în mijlocul turneelor (Coldplay) iar casa de producție a evenimentului a reunțat la taxele suplimentare pentru bilete. 

Securitatea fanilor și a cântăreților a fost asigurată de Poliția din Manchester, au dublat efectivele necesare pentru desfășurarea unui concert de dimenisinea celui de aseară, 50 de mii de participanți. Asta în condițiile în care toate autoritățile privind securitatea din Manchester sunt în mijlocul anchetei privind atacul terorist în care au murit 22 de fani ai Arianei Grande, iar in Manchester mai era în desfășurare un eveniment în paralel.

Concluzia mea este că noi țipăm mai tare de frica atacurilor teroriste decât cei cărora li se întâmplă. Un fel de blestem al drobului de sare, cum ar zice Creangă. Greșesc?

PS. Nu vă mai luați după politicienii români care atunci când se întâmplă lucruri grave ce vă stărnesc emoție fie ea și negativă, vă explică despre serviciile care vă manevrează prin social-media, despre postacii care va impresionează. Ei știu că nu e așa și de asta se tem. Fiți conviși că nu MI5 a făcut trafic de audiență concertului, iar banii adunați din donații  nu rămân în contul spectacolului ci merg spre We Love Manchester Emergency Fund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner