Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Lifestyle

Botox pentru migrene, acid hialuronic pentru acnee, implant cu propria grasime pentru…

– Cum adică botox pentru migrene? Se aude o voce de femeie după ce altcineva fix asta a întrebat.

– Da, se folosește injectarea cu botox pentru migrene, răspune doctorul Adrian Alexandru (foto). Sunt niște puncte în muschii capului unde se fac aceste injecții cu toxina botulinică și care au ca efect încetarea migrenelor.

– Eu mi-am făcut, spune o doamnă! De șase luni nu mai am nicio durere de cap, n-aș fi crezut, mai degrabă am zis că e vreo legendă medicală.

– Este un tratament foarte eficient și pentru cei care transpiră abundent, pe corp, pe față, completează medicul.

– Și în palme, spune altcineva.

– Eu am  probleme cu cicatricile de pe față. O acnee rebelă a lăsat urme și am făcut injecții cu acid hialuronic.

– Umple cicatricile și ajută ca teșutul care suferit din cauza acneei să se regenereze. Fața revine la normal, e un tratament excepțional fiindcă  urmele coșurilor nu sunt vizate de chirurgia plasică iar cu câteva injecții probleme pe care le credem eterne se rezolvă în scurtă vreme, răspunde chirurgul plastician.

– Bine, dar înțeleg că e important cât de pur este acidul hialuronic folosit, ca să aibă efect.

– Puritatea acestei substanțe are legătura mai degrabă cu evitarea unor alergii. Cu cât persoană e mai alergică cu atât e nevoie de o substanță mai pură, altfel efectele sunt cam aceleași.

– Dar dacă tot ne învârtim în jurul acestor injecții nu e preferabil ca dacă vrei să îti nivelezi niște riduri ori să-ți modelezi buzele mai bine să folosești injectarea de grăsime proprie? Am întrebat eu. Cumva îmi pare mai sigură procedura asta fiindcă nu intră nimic străin în corpul nostru.

–  Ei bine, nu! Răspunde doctorul. Grăsimea extrasă din propriul corp are proprietatea de a se resorbi, dar și riscul de a duce la cangrene. Dacă se resoarbe parțial din buze ori dintr-un cearcăn vă dați seama cum arată, e nevoie de corecție, de noi întervenții. Eu recomand acidul hialuronic fiindcă durează mai mult, până la un an și jumătate de la o injectare la alta și e stabil, arată frumos.

E doar o parte din discuția purtată cu chirurgul estetician Adrian Alexandru într-o seară ploioasa la invitația felelor de la mothersandthecity.ro/.

Ce ar mai fi de știut? Multe, pentru cele care decid să lupte cu semnele vârstei:

  •  dacă vreți o înterevenție estetică mergeti la un estetician, nu la un dentist (există și dentiști care fac injecți cu botox)
  • nu exagerați cu tratamentele astea, o să sfărșiti arătând de parcă ați fost împăiate
  • tratementele cosmetice de înfrumusețare (unele) pot fi făcute chiar și de persoane infectate cu HIV, ori cu probleme de imunitate
  • întrebați doctorul orice, de aia e acolo ca să vă răspundă, plus că plătiți și consulația nu doar injecția
  • injecțiile cu botox se folosesc și la tratarea unor afecțiuni neurologice: torticolis spasmodic, migrene, blefarite
  • dacă vă place și vreți să știți mai multe scrieți-mi și încerc să aflu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner