Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Maruntisuri

Cum să decorezi masa de Florii sau Paști cu mușcate – trei pași pentru o atmosferă de sărbătoare

Pasul 1

Așezi masa cu ce ai mai frumos. Numai o dată în 365 de zile sărbătorim aceste zile importante. Poate vine familia sau prietenii ca să vă bucurați împreună. Eu sunt pe varianta clasică, sărbătoare mare în familie, scot porțelanul ăla bun.

Pasul 2

Cauți prin casă sau poți cumpăra ieftin de la Pepco ori de la Jumbo un ghiveci tip vază care să nu aibă nevoie de farfurie în care vei monta mușcatele – foto mai jos. Dacă ai masa mare poate cumperi două ghivece-vază, nu mai mult că trebuie să înfrumusețeze masa, nu să o ocupe pe toată. Modelul potrivit ca dimensiune e cel verde din fotografie, voi vă puteți alege culoare vasului în funcție de nuanțele cu care aranjați masa.

Pasul 3

Aici stau toate secretele. Pentru decorarea unei vaze-ghiveci aveți nevoie de două mușcate, una mai mare, una mai potrivită și ceva plantă verde, atărnătoare, dacă găsiți – e sfatul maestrului florist Adina Filculescu de la Enrose. Investiția e minimă, mușcatele au prețuri foarte rezonabile cu atât mai mult cu cât sunt ideale pentru decorarea mesei festive cele care vin în ghivece medii sau mici, urmând a fi replantate, iar efectul e cu adevărat festiv.

Le scoateți din ghivecele lor, indepărtați pământul din partea de sus pe cât posibil, ca să păstrați rădăcinile la locul lor, le așezați după cum vă ajută inspirația iar în locul rămas gol între cele doua mușcate, potriviți și planta verde curgătoare. Udați aranjamentul la final.

Cum mușcatele sunt atât de generoase când vine vorba de înflorit, nu vă sfiiți să rupeți câteva flori cu care să decorați restul mesei în vaze mici dar de efect sau fiecare loc destinat invitaților la masă ca în pozele de mai jos. Eu sunt mândră de ce mi-a ieșit din mână. 🙂

Știu că unii dintre voi încă mai cred ca mușcatele sunt florile bunicilor, dar realitatea e că mușcatele sunt florile care împodobesc tot vestul Europei, din Ungaria, Austria (nu degeaba unora le zice mușcate tiroleze) până în Marea Britanie unde clima le ajută să rămână înflorite uneori până începutul iernii.

#muscatamea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner