Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Maruntisuri

De ce vă rog să donați pentru copiii cu tuberculoză

  • Suntem țara unde copiii care fac tuberculoză stau internați cu lunile in spitale deși recomandările înternaționale spun că nu ar trebui să rămână în spital mai mult de cele două-trei saptămâni cât sunt contagioși, dacă sunt  contagioși.
  • Suntem țara unde copiii care  suferă de tuberculoză nu mai fac nicio oră de curs pe durata internării prelungite fiindcă reforma sistemului sanitar a presupus și renunțarea la dascălii care lucrau cu copiii bolnavi din spitale.
  • Suntem țara unde un copil care face tuberculoză pierde anul școlar din cauza bolii.
  • Suntem țara unde un copil care a avut tuberculoză este reprimit cu greu înapoi în comunitatea școlară cu cât aceasta e de un nivel mai inalt. Directori de școală, comitete de părinți ajung să ceară direcțiilor de sănătate publică să nu permită revenirea copilului în unitatea în care învățau de teama bolii, deși el este vindecat. Asta e stigma!
  • Suntem țara unde copiii ai căror părinți sunferă de tuberculoză ajung în preventorii, un fel de internat-orfelinat, departe de familia lor și rămân acolo cu anii.

Și acum cateva vorbe despre tuberculoza la copii.

  • Ei fac același tratament precum adulții pentru că nu a fost descoperit un tratament pediatric pentru tuberculoză.
  • Copiii trec prin aceleași stări cauzate de efectele adverse ale chimioterapiei ]mpotriva tuberculozei: grețuri, vărsături, dureri de articulații, dar mai grav, unele dintre antibioticele prescrise împotriva tuberculozei duc la copii, la pierderea parțială a vederi pentru tot restul vieții.
  • Copiii care suferă de tuberculoză nu sunt contagioși, e așa numita primo-infecție.

Mai bine de 600 de copii sunt diagnosticați anual cu tuberculoză în România. Pentru acești copii adunăm bani la https://2018.swimathonbucuresti.ro/copilarie-fara-tuberculoza/ ca să-i ducem in tabără unde să recupereze cu profesori materia piedută, să aibă parte de psihoterapie pentru reintegrarea socială și să se joace, așa cum faceorice copil sănătos.

Începem cu 15 copii și avem nevoie de 2000 de lei de copil, iar până acum am adunat numai 15 mii de lei. De asta am nevoie de ajutorul vostru, o donație cât de mică va ajuta la schimbarea vieții unui copil care a supraviețuit tuberculozei. Puteți dona aici: https://2018.swimathonbucuresti.ro/copilarie-fara-tuberculoza/https://2018.swimathonbucuresti.ro/copilarie-fara-tuberculoza/,  dar numai până pe 30 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner