Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Maruntisuri

Haideți să o ajutăm pe bunica Viorica!

Când i-a murit fata la numai 40 de ani, luată de o boală năprasnică, bunica Viorica a crezut că ăsta e sfârșitul lumii pentru ea. Văduvă de de 20 de ani și-a dus cum a putut greul pâna anul ăsta în septembrie când s-a dus fata ei. Habar nu avea ce calvar  o așteaptă.

La trei săptămâni după îngropăciune, casa bunicii Viorica s-a aprins. O casa mică, ridicată împreună cu bărbatul ei la tinerețe, a aras ca o torță. Tot ce era inăuntru s-a topit în scrum, în locul casei a rămas pămât gol.

Septembrie ăsta i-a luat aproape tot, unul din cei doi copii, adăpostul de o viață și puterile de care ar avea nevoie ca să o ia de la capăt. Oamenii din Tăriceni au ajutat-o cât s-a putut să ridice un acoperiș dupa focul care i-a inghițit tot, iar octombrie a fost o lună caldă. Dar a venit noiembrie cu zăpadă timpurie si frig pătrunzător.

Bunica Viorica trăiește acum într-un fel de colibă din scândură, cu pereți căptușiți cu niște polistiren, cu ferestre acoperite cu folie groasă de plastic, patul e o saltea așezată pe niște paleți, iar ușa lasa loc vântului să intre în casă.

Vaduva atât de rau lovită de soartă are 63 de ani, o pensie de urmaș de 6-700 de lei, știe puțin să scrie și să citească, are o suferință veche la picioare, încă mai muncește, dar  se stinge pe picioare de durere.

Nu cerșeste nimic, au ajutat-o cum au putut sateni din Tăriceni – Prahova, aici la o zvărlitură de băț de București, dar nu ajunge ca femeie să poată trece iarna. Mie mi-a povestit despre ea prietena mea Cătălina, partener cu mine în lupta împotriva tuberculoziei și care locuiește în vecini; eu vă povestesc vouă fiindcă vreau să vă cer ajutorul.

Bunica Viorica trăiește în satul Tăriceni, comuna Sirna, Prahova, mi-ar plăcea ca impreună să ii putem face bătrănei o încăpere decentă care să țină căldura înăuntru și frigul afară, un pat de om și o sobă pe care să-și poată face puțină mâncare.

Dacă donați un leu și ne adunăm căteve zeci de mii de binevoitori, Căciunul ăsta vă poate face binefăcătorii unui om amărât care are nevoie cu adevărat de ajutorul nostru.

Vă las aici contul:

 

Asociatia pentru sprijinirea pacientilor cu tuberculoza multidrog rezistenta:

RO05 RNCB 0077 1249 9148 0004,  cont în lei,

BCR sector 6

CIF 29214835

cu rugamintea să menționați “pentru tanti Viorica”.

Promit să revin cu informații noi peste o săptămâna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner