Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Maruntisuri

Medicamente lipsă, ce îndură un pacient bătrân și bolnav pentru o zi de viață în plus

De două luni de zile caut un medicament vital pentru cineva in vârstă, diagnosticat cu insuficiență cardiacă. Se cheamă Vessel Due medicamentul. Azi o farmacistă pe care am exasperat-o cu întrebări mi-a dat o soluție, un medicament înlocuitor, pentru care e nevoie de asemenea de rețetă.

Acum imaginați-vă următoarea scenă. O persoană în vârstă, să zicem 84 de ani, care abia merge, care nu și-a luat decât parțial tratamenul pentru insuficiența cardiacă fiindcă e a doua lună în care nu găsește medicamentul trebuie să refacă tot traseul medical pentru o nouă rețetă care să înlocuiască medicamentul lipsă. Omul bătrân și bolnav trebuie să se întoarcă la spital, sau la medicul specialist să se așeze la rând ca să îî ceară doctorului să îi scimbe rețeta cu medicamentul înlocuitor. Cu rețeta asta să meargă la medicul de familie, cel care îî prescrie rețeta compensată, să se așeze la un nou rând. Iar după asta să revină la farmacie. Găndiți-vă acum la acei bătrâni care nu au pe nimeni care să umble in locul lor?  Ăsta e sistemul, inuman, lipsit de empatie și neîndurător cu cei mai neputincioși.

Revenind la Vessel Due, pe site-ul Ministerului Sănătății http://medicamentelipsa.ms.ro/ apare semnalizată lipsa medicamentului din 14 decembrie, dar mai scrie că “la sfârșitul lunii octombrie, au fost identificate stocuri la 7 distribuitori angro cu acoperire națională.Farmaciile pot comanda medicamentul.”

Nu știu dacă stocurile menționate a exista în octombrie mai erau valabile și în decembrie. Experiența mi-a demonstrat că in octombrie am găsit medicamentul dar de două luni bat degeaba farmaciile. O rețetă compensata musai trebuie eliberată în 30 de zile de la prescriere altfel nu mai e valabilă și nici nu pot lua de la Severin, chiar dacă acolo au medicamentul, o rețetă compensată scrisă de un medic care e în contract cu Casa de Asigurări a Municipiului București.

Nu știu care e problema cu medicamentul ăsta. E unul comun, se prescrie în majoritatea cazurilor de insuficiență cardiacă și pe deasupra e un medicament scump. O cutie cu 40 de pastile costă 160-180 de lei, compensat 20%, rezulă că bolnavut tot plătește pentru medicamentul ăsta peste 100 de lei.

Atat costă drumul spre moarte, 100 de lei și un pic.

Am cerut ajutor pe rețelele de socializare în căutarea medicamentului, probabil că o să găsesc măcar o cutie rătăcita pe undeva, ce m-a impresionat însă e mobilizarea oamenilor.  Vă mulțumesc tuturor pentru omenia voastră! E copleșitoare!

This article has 1 comment

  1. banyai maria

    Am nevoie de intronA 18 milione ui(inerferon alfa -2b) de 2 saptamani nu mai gasesec in farmacii .6 penuri pe luna nu mai stiu unde sa apelez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner