Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Maruntisuri

Omicronul meu – 10 concluzii după ce m-am infectat

 1. Dacă ai un singur plămân întreg, dar ai trei doze de vaccin infecția cu Omicron e absolut decentă, ușor de suportat.
 2. Din toată lista de simptome: febră, dureri de gât, de cap, musculare, sinusuri înfudate, insomnii, am bifat doar unul singur, tusea. O tuse destul de viguroasă, dar fără complicații pulmonare.
 3. Zic fără complicații pulmonare fiindca am fost la Centrul de Evaluare COVID de la Institutul Marius Nasta unde am facut o radiografie care confirmă că infecția nu mi-a provocat afectarea pulmonara, am mai făcut analize de sânge și un EKG. O experiență care a durat 20 de minute din momentul în care am intrat in cabinet. Nu m-am dus cu pile, deși puteam, am stat la rând ca orice om. Foarte draguți asistentul și asistenta care m-au preluat și foarte operativi.  Pe scurt, a fost o experiență civilizată.
 4. Eu am mers la evaluare fiindcă am un istoric medical cu plămânii, dar dacă bifați două sau mai multe dintre simptomele infecției faceți si voi evaluarea înainte să apuce virusul să facă ravagii în plămânii voștri. E mult mai ușor să previi niște sechele pulmonare, decât să le tratezi apoi poate toată viața.
 5. Mă refer la perioada aceea de 5 zile de izolare de după ce aveți testul pozitiv, atunci trebuie mers la Centrul de Evaluare – da, vă urcați în mașina personală sau dacă nu o aveți sunați la DSP/Ambulanță să îi rugați să vă trimită o mașină cu care să mergeți în siguranță la evaluare. In București, DSU are niște mașini Dacia Logan cu care aduc pacienți in stare bună la evaluare într-un centru. Cât am stat la coadă eu, au fost aduse trei persoane.
 6. Pentru corona-sceptici, va rog nu citiți acest punct. Mi-au prescris molnupiravir ( e substanța activă, nu denumirea medicamentului) care se primește numai de la spital, e cel mai nou antiviral dezvoltat împotriva acestui virus pe care l-a cumpărat și România pentru pacienții cu COVID. Atenție! –  e eficient doar dacă e luat înainte ca starea de sănătate să se degradeze și previne sechele pe termen lung: respirație scurtată, oboseală cronică, starea acea de ceața/uitare cerebrală, fibroză pulmonară – pe scurt, previne un long-covid. Scrie în prospect că se prescrie în primele 5 zile de la detectarea infecției.  Normal ca l-am luat, 5 zile de antiviral – să îmi fie de bine că iarăși sunt “cobai” :). După prima doză nu am mai tușit deloc noaptea, nici nu am avut nici cel mai mic efect advers.
 7. Nu am infectat pe nimeni din jurul meu, chiar dacă m-am întâlnit cu oameni, am fost la sport in perioada dinaintea testului pozitiv. Mă simt chiar norocoasă.
 8. Am stat în casă cu mască toate aceste zile (foto), fiindcă soțul meu a fost negativ și ne-am dorit să rămână așa. Am mâncat pe rând,  avem noroc că am putut dormi în dormitoare separate, am avut fiecare baia lui, fiecare biroul lui, am aerisit casa  cu orele profitând din plin de vreamea prea bună de februarie.
 9. Nu am luat niciun medicament înafara antivirarului prescris și a unui sirop de tuse pe bază de plante. Nu am avut nevoie de niciun medicament, asta vreau să spun.
 10. Nu vreau să mă gândesc ce ar fi înseamnt această înfecție pentru plămânul meu, dacă nu eram vaccinată. Am ieșit din izolare, tusea mai persistă, dar nu e nimic supărător. Mă aștept să treacă în câteva zile.
 11. – Punct bonus – rezultă că am o imunitate 3+ de acum 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner