Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Memorie

Neagu Djuvara (video): Nu se pot schimba lucrurile la noi înainte de două generații. Numai strănepoții lui Adrian Năstase vor fi oameni bine,… care va să zică prin 2070

“Pentru mine Dosarul Revoluției e o palmă pentru toată țara. Ca să înghițim aceasată minciună care a costat 1000 de vieți numai la București, până și Albania a făcut procese celor care sunt crimunali politici, numai noi nu ne atingem de ei din diverse tertipuri, din diverse motive că toți sunt mai mult sau mai puțin vinovați. “

“Nu se pot schimba lucrurile la noi înainte de două generații… nu se schimbă lucrurile decât în 100-140 de ani, aste este o lege universală. Nu vedeți de pildă ca Parlamentul e tot cu fiii celor care erau comuniști sau criptocomuniști, cum vreți să se schimbe ceva în țară atât timp cât sunt copiii lor. Numai strănepoții lui Adrian Năstase vor fi oameni bine,… care va să zică prin 2070. Asta este speranța mea.”

“Unul din lucrurile care m-a frapat și are continuă să mă frapeze este schimbarea caracterului românului după 45 de ani de comunism. Țăranul pe care l-am părăsit era îmbracat în alb, omul era slab, uscat și rezistent, foarte bun ostaș. Am găsit un om gras, negricios la față fiindcă bea îm fiecare zi, ori țăranul bea numai duminica și care e negru în cerul gurii, e rău, ceea ce nu era românul în general.”

“Atâta vreme cât nu ne reformăm noi dinăutru, degeaba încercăm noi să facem brand de țară, să facem publicitate, publicitatea asta o facem noi, să fim cumsecade. Parinții să pună accentul când îl invață pe copil că dacă nu suntem un popor de oameni cinstiți nu ieșim din marasmul în care suntem.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner