Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
News

Standardul european pentru îngrijirea pacienților cu HIV se stabilește la București

Capitala României ar putea deveni unul din centrele importante ale Europei dacă peste două zile  se conturează draftul privind standardele europene de îngrijire pentru pacienții cu HIV și alte infecții.  EACS – Societatea Clinică Europeană HIV/SIDA  se adună la București în 30 și 31 ianuarie 2019 cu scopul de a contura documentul privind procedurile care urmează să fie aplicate în toată Europa, înclusiv în țările non UE în lupta împotriva HIV.

Vor fi două zile de discuții între profesioniști care vin din Marea Britanie, Suedia, Elveția, Germania, Croația, Turcia, Franța, Rusia, Georgia, România, Italia, Danemarca, Ucraina și Canada.

Informațiile cu privire la situația actuală europeană împărtășite în timpul reuniunii vor constitui baza pentru elaborarea unei platforme comune pentru standardul european de îngrijire, care în prezent lipsește. Acest proiect implică nu numai medici, ci și persoane care trăiesc cu HIV, reprezentanți ai comunității, organizații non-guvernamentale precum EATG și parteneri instituționali din domeniul sănătății publice, cum ar fi Comisia Europeană, ECDC, OMS, UNAIDS și HIV în Europa.

Este prima manifestare de acest gen organizată într-o țară din zona Europei Centrale si de Est cu participanți din 35 de tari Europene și nu numai, care are loc o dată la doi ani.  Tema este stabilirea indicatorilor comuni care ar putea fi utilizați în viitor pentru a măsura progresele realizate în trei probleme principale de sănătate publică:
1.) bariere în diagnosticul și tratamentul infectiei HIV si a hepatitei C;
2.)testarea HIV și prezentarea tardiv;
3.)infecția HIV și coinfecția cu  tuberculoză.

dr. Cristiana Oprea, Spitalul Victor Babeș

Conferința este coordonată de reprezentantul României la EACS, dr Cristiana Oprea de la Spitalul Victor Babeș împreună cu ceilalți membri ai comitetului din care face parte și profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Evenimetul are loc  la Academia Europeană HIV/SIDA din cadrul Insitutului Matei Balș.

Pentru medicii, pacienții sau cei înteresați de programul conferinței, vă las aici linkul unde găsiți programul. Eu singur voi fi acolo fiindcă se discută și despre strategia privind tratarea pacienților cu tuberculoză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner