Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Revoltator

Burnei, tupeu de doctor inculpat: “soroșistele” care ajută copiii cu cancer vinovate ca Burnei lua mită si facea experimente pe copii

Doctorul Burnei e la un pas  de a reveni în sala de operație. Nu la catedră, că acolo se afla deja, nu la predare, că asta o făcea deja  în paralel cu judecata căreia este supus, ci în sala de operație.

Despre mită, bani la plic, act medical condiționat de plata unor sume ilegale am mai auzit, dar nu și despre experimentele medicale dezvăluite de Casa Jurnalistului și apoi de alți părinți care au prins curaj.

Curaj a prins și doctorul Burnei după ce instanța a decis că e mai important să îl țină sub control judiciar (nu poate pleca din țară, merge sa semneze condica săptămînal la Poliție), decât să îl țină departe de bisturiu până se lămuresc acuzațiile care i se aduc.

Cine sunt soroșiștii pe care îi acuză Burnei?

Nu doar că a prins curaj, dar i-a revenit și glasul, iar acum aruncă acuzații care il fac frate de cruce cu Liviu Dragnea, Eugen Nicolicea ori Ninel Peia. De vină pentru cele două dosare  pe care le are în diferite stadii sunt soroșisti.

Ați citit bine. Sorișiștii sunt vinovați ca anchetatorii i-au întocmit dosar pentru 15 fapte de luare de mită și pentru experimentele făcute pe oasele unor copii cu proteze sau dispozitive neomologate.  De fapt “soroșiștii” sunt femeile de la asociația „Dăruiește Viața”, o organizație care ajută copii ce suferă de cancer sau de alte maladii cum sunt cele operate de dr. Burnei să fie tratați în străinătate prin formularul E112. O organizație care a construit infrastructura pentru tratatea leucemiilor la copii în spitalele de stat din România. Aceeași organizație care a modernizat mai multe secții de oncologie pedatrică din țară. Iată-i pe “soroșiștii”  înfierați cu mânie proletară de acuzatul Burnei.

Vă las să citiți ce spune chirurgul vorbind despre sine la peroana a III a, dar și răspunsul celor pe care le acuză.

Scandalul a izbucnit odată cu un articol publicat de ‚Casa Jurnalistului’, scris de către o tânără de care aproape nimeni nu auzise până atunci – Luiza Vasiliu. Aceasta, pare-se, se documentase un an întreg și o avea ca pion principal pe Emilia Iliescu, mama Amirei, care a declarat că operația efectuată de chirurg acum 18 ani (timp în care nu s-a plâns niciodată) ar fi fost un experiment, acuzându-l că i-a “ciumpăvit” fetița folosind tehnici neomologate și biovitroceramică. Cu nouă luni mai devreme, pe 6 aprilie 2016, Emilia Iliescu posta pe pagina ei de facebook mulțumiri către fundațiile ‚Dăruiește Aripi’ și ‚Dăruiește Viața’, precum și doamnelor Carmen Uscatu și Alina Vasea, cele care conduc aceste organizatii, pentru facilitarea unei vizite la un spital din Italia.” – asta spune doctorul inculpat Gheorghe Burnei.

Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu, Dăruiește Viața

Am aflat prima oară de activitatea dr. Gheorghe Burnei de la părinți îndurerați, care căutau cu disperare bani pentru operațiile, protezele, tratamentele recomandate de acesta. Primele emailuri au venit la “Asociația Dăruiește Viață” în anul 2013. Întrucât legislația românească prevede gratuitatea tratamentului pentru copii, am încercat să înțelegem de ce părinții solicită sprijin financiar. Noi nu finanțăm tratament pentru pacienți, deoarece banii din donații merg doar către proiecte de renovare a secțiilor din spitale. …I-am ajutat pe oamenii care ne solicitau sprijinul VOLUNTAR și fără niciun fel de cost, contrar denigrărilor făcute în numele Profesorului Burnei, de către responsabilul de comunicare al acestuia. Ajutorul a depins de la caz la caz: i-am ajutat să ia legătura cu alți medici, din țară sau din străinătate și să ceară o a doua opinie. I-am ajutat să își cunoască drepturile și să le ceară.” – e răspunsul celor de la Dăruiește Viața.

Atacul lui Burnei continuă. “Întâmplator sau nu, este aceeași ‚Dăruieste Viața’, unde doamna Monica Emanuela Althamer – secretarul de stat al ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu – este voluntar încă din 2011, soțul domniei sale, Althamer Liviu Emi, lucrând la DGA, instituție care l-a investigat pe chirurgul Burnei. In presa au aparut dezvaluiri despre faptul ca cele două ONG-uri soroșiste, atât de pornite împotriva chirurgului Burnei, primesc regulat comision pentru pacienții duși la anumite clinici din afara țării pe baza formularului E112. Însâ, până anul trecut, în comisia de aprobare a acestor formulare se afla chiar renumitul chirurg Burnei, care respingea toate cazurile care puteau fi operate în țară.

Doctorul Burnei știe prea bine că decontările din formular nu se fac prin familia pacientului, dar știe la fel de bine că orice pacient de-al său care pleacă în străinătate e o posibilă pierdere personală a celui căruia îi place să se creadă “ingerul” copiilor din România.

În cazul copiilor cărora li se cereau bani pentru dispozitive medicale, obținerea formularului E112 era perfect legal, așa că i-am consiliat pe părinți să-și ceară și să obțină aceste drepturi. Mai multe cazuri au ajuns astfel, în baza formularului E112, în clinica din Germania, ceea ce le-a permis copiilor să aibă o viață normală, după doar o singură operație…Nimeni din echipa noastră nu a solicitat sau încasat vreun comision din această activitate, sau din orice altă activitate a asociației noastre. Acest lucru este și imposibil, nu doar imoral și ilegal, pentru că decontarea pentru Formularul E112 se face direct între casele naționale de sănătate din cele două țări. Pacientul nu încasează vreo sumă de bani, pe care să o folosească după cum dorește.” Este răspunsul celor de la “Dăruiește Viața”.

Vă las să trageți singuri concluziile, dar nu înainte de a mai pune aici o bucată dintr-un interviu pe care jurnalista Luiza Vasiliu, cea care a demascat prima experimentele făcute de dr Burnei pe copii, l-a dat de curând:

” Se întâmpla ca pacienți de-ai lui (n.r. dr. Burnei) să afle că n-a fost bine cum au fost tratați de la alți medici, să-i spună, iar el să afle cine a îndrăznit să-l contrazică. Pe unii i-a putut controla pentru că era în comisia ministerului Sănătății, care avizează proiecte, finanțări pentru spitale. Este și șef al comisiei de ortopedie pediatrică și al celei de malpraxis de la Colegiul Medicilor. Știai că e acolo! Dacă aveai un pacient care făcea plângere, validarea ei depindea de Burnei.

A fost un mecanism de îndatorări, complicități, amenințări care a făcut ca prima oară când m-am dus la oamenii ăștia, niciunul să nu vrea să vorbească. Am auzit de nenumărate ori: „Da, e adevărat, dar nu putem vorbi, că nu e colegial și deontologic”.

 

This article has 1 comment

  1. hjk

    Un articol de toata jena, trebuie sa vanez literele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner