Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Revoltator

Acțiune fără precendent a Comisiei de Ortopedie din Ministerul Sănătății pentru a opri revenirea dr. Burnei în sala de operație – document oficial

Decizia unui judecător care explică  fără remușcări că îi permite pofesorului Gheorghe Burnei să revină în sala de operație fiindcă nu mai e nevoie ca opinia publică să fie ocrotită a provocat o reacție fără precedent.  Comisia Națională de Ortopedie Pediatrică a Ministerului Sănătății  dă primul comunicat de la declanșarea cercetărilor împotriva doctorului de la Spitalul de Copii Marie Curie, azi, la 8 luni distanță,  dar cu numai câteva zile înainte ca profesorul Burnei să revină la bisturiu.

L-am sunat pe președintele acestei comisii, doctorul Alexandru Ulici ca să-l întreb de ce vine atât de târziu acest comunicat. Răspunsul:

– In calitate de șef al acestei comisii încerc să protejez pacienții romanii care au nevoie de intervenții chirurgicale ortopedice de niște tratamente care nu fac parte din principiile medicale!

Să vă traduc ceea ce nu spune doctorul Ulici. Această comisie azi condusă de doctorul Ulici a fost 10 ani coordonată de profesorul Burnei. Chirurgul inculpat a renunțat la aceasată funcție doar în momentul în care a primit semnale din toate părțile că pacienții pe care ar fi făcut experimente chirurgicale au început să vorbească. Se întampla cu puțin timp înainte de publicarea anchetei realizată de Casa Jurnalistului, în mandatul ministrului Sănătății Vlad Voiculescu.

După 10 ani de coordonare a acestei înalte comisii, cel mai înalt for de Ortopedie Pediatrică, România nu avea niciun protocol de tratare a pacienților. Și pentru cei care cred că ar fi mers protocoalele de la adulți, orice pediatru vă va spune că un copil nu e un adult in miniatură. Protocoalele terapeutice sunt specifice pentru fiecare specialitate și aplicarea lor e monitorizată inclusiv la nivel european.

Fără nicun protocol după care să facă operații, după care să utilizele noi instrumente chrurgicale omologate internațional, chirurgul orchestră Burnei era șeful absolut al acestei specialități. Coordona inclusiv comisia de malpraxis pe probleme de ortopedie pediatrică de la Colegiul Medicilor. Practic “premierele mondiale” ale doctorului Gheorghe Burnei au fost experiențe înafara oricărei legislații sanitare.

Acum să punem față în față încă doua situații. Președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean îî atacă pe medicii de la Marie Curie care au anunțat că nu vor să mai lucreze cu doctorul Gheorghe Burnei pe motiv că nu au vorbit înainte de reținerea profesorului despre abuzurile lui. Medicul Borcean, pus să pazescă interesele tuturor medicilor din România, a ales tabăra doctorului Burnei, gurul absolut al acestei specialități?

În contextul ăsta delimitarea Comisiei Naționale de Ortopedie Pediatrică a Ministerului Sănătății și protestul medicilor de la Marie Curie arată că e un război pe viața și pe moarte în înteriorul sistemului sanitar.

De asta se tem acum doctorii din  Comisia Națională de Ortopedie Pediatrică a Ministerului Sănătății; de revenirea doctorului Burnei  cu practicile sale și probabil o camarilă care a prins curaj.

Cred că nici în cazul doctorului Ciomu nu s-a întâmplat ca medicii  din comisia de specialitate a Ministerului Sănătății să iasa public cu un comunicat in apărarea pacieniților.

Oare de ce mai e nevoie? De o petiție “Opriți-l pe Burnei”?

 Las aici comunicatul:

29.08.2017

 

Comunicat de presă

 

 

Comisia Națională de Ortopedie Pediatrică a Ministerului Sănătății  se opune  oricărui tratament inovativ care nu are o susținere științifică potrivit prevederilor naționale și internaționale

 

 

Ca urmare a ultimelor evenimente legate de posibile acte cu implicare penală ale Prof. Dr. Gheorghe Burnei, Comisia Națională de Ortopedie Pediatrică a Ministerului Sănătăii face urmatoarele precizări:

 

  1. Comisia Națională a MS se delimitează de orice act care nu poate fi încadrat in codul bunelor practici medicale și de orice atitudine sau acțiune care contravine codului deontologic al profesiunii de medic;

 

  1. Comisia Națională a MS se opune oricărui tratament inovativ care nu are o susținere și o documentare știintifică în conformitate cu toate rigorile naționale și internaționale. În acest sens, Comisia Națională va propune ministrului Sănătății aprobarea unui cod de procedură pentru situațiile în care aplicarea unei tehnici sau a unui tratament inovativ se impune;

 

  1. Comisia Națională a MS, a constatat absența oricărui protocol terapeutic aprobat și consideră că și acest lucru a facut posibilă apariția unor anomalii terapeutice, unele cu consecințe deosebit de grave. Comisia Națională a MS a început procesul de elaborare a protocoalelor terapeutice pentru cele mai frecvente afecțiuni ortopedice ale copilului, astfel ca, până la sfârșitul anului 2017, să fie elaborate și publicate TOATE protocoalele terapeutice;

 

  1. Comisia Națională a MS, prin specialiștii din componența sa, va monitoriza permanent activitatea secțiilor și a departamentelor de ortopedie pediatrică, atât din rețeaua publică, cât și din cea privată, pentru a nu mai fi posibilă aplicarea unor tratamente cu susținere știintifică îndoielnică;

 

  1. Comisia Națională a MS consideră deosebit de importantă o reapropiere între specialist și pacient, și din acest motiv propune ca reprezentanții societății civile, prin intermediul ONG-urilor, care au drept scop promovarea stării de sănătate a populației, să fie invitați permanenți la toate ședințele comisiei.

 

 

Președinte                                                                                Vicepreședinte

SL Dr. Alexandru Ulici                                                          Conf. Dr. Dan Cosma

 

 

This article has 1 comment

  1. PESAMOSCA NU DOARME, VEDE TOT!

    SI PEDEPSESTE PE CEI CE-L DEZONOREAZĂ!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner