Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Revoltator

Lucan făcea transplant aproape numai pacienților cu pile, 113 într-un singur an. Același transplant înregistrat de mai multe ori în documente. Oare e trafic de organe? – Raportul Corpului de Control

Dacă deschideți site-ul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca o să citiți în primele trei rânduri că: “Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca  are cea mai mare experienţă din ţară în domeniul transplantului renal. Aici s-au efectuat peste 1,800 de astfel de operaţii cu un volum actual de peste 130 de interventii anual.

Din 130 de întervenții anuale, 113 sunt pile, oameni care probabil au plătit ca să sară peste lista de așteptare, prietenii profesorului Lucan ori pacienți străini. Scrie negru pe alb în raportul cerut Corpului de Control de Ministrul Sănătății, în septembrie 2016. Probabil acesta este momentul în care profesorul Lucan a început să sune în dreapta și în stânga ca să scape de Vlad Voiculescu și controalele lui.

Pe lista pacienților care așteaptă un transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca acolo unde opera  doctorul Lucan  sunt oameni înscriși și de 12 ani. Raportul Coprului de Control al Ministerului Sănătății arăta anul trecut că din 129 de pacienți operați în 2014-2015, 113  au fost puși pe listă, peste rând chiar în acel an. Pe listă de așteptare a Registrului Național de Transplant figurează pacienți înscriși încă din 2005.

Mai mult: sub aceleași date de identificare sunt trecute de mai multe ori câte două transplanturi în același an, codul CUIANT însemnând: cod unic de indentificare a agenției naționale de transplant.  Ori unui pacient i s-au transplantat doi rinichi la două-trei luni distanță, ori se întâmplă niște fapte necurate cu rinichii prelevați care ajungeau pe mâna echipei doctorului Lucan.

Raportul mai vorbește despre metodele de căpușare ale Clinicii de Urologie de la Cluj de către spitalul privat al doctorului Lucan și despre faptul că concluziile raportului au fost trimise către  mai multe instituții de control  dar și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal cu solicitarea de noi date și documente.  Ce s-a întâmplat cu raportul corpului de control și cu dispozițiile date atunci? Oamenii doctorului Lucan din Institutul public de Urologie de la Cluj, acuzați și ei în dosarul familiei Lucan, cei care au devalizat clinica de stat au răspuns atunci Ministerului că aceste controale le consideră șicane la adresa spitalului privat Lukmed. Răspunsul apare într-un nou raport datat 14.12.2017.

This article has 1 comment

  1. jack

    hepatitis C treatment New medicines

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner