Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Romania

Cum să provoci un dezastru umanitar în 66 de zile?

Azi am plâns, prima oară după multă vreme. Nu sunt plângacioasă, mai degrabă certăreață – aia e.

Am plâns fiindcă încercând să ajut niște bunici  de peste 80 de ani infectați cu covid, nevaccinați din motive cauzate de alte probleme de sănătate, am realizat că suntem neputincioși în fața valului mare de pacienți în stare critică. Nici măcar nu suntem pe cont propriu, suntem în voia destinului. Au prioritate cei tineri, care mor ca să facă loc altor tineri în ATI.

– “E un dezastru umanitar care ne-a lovit pe toți. Efectiv nu mai avem capacitate fizică nici de personal în gestionarea numărului de pacienți pe care iî aduc ambulanțele. Un pacient a murit în ambulanță după 7 oare de așteptare pentru un pat în curtea spitalului.”

– “In terapie intensivă sunt numai oameni tineri, între 20 si 46 de ani. Oameni cu copii acasă. Unul are un frate geamăn, a murit azi-noapte într-un spital județean. Sunt toți nevaccinați. “

E tabloul zile în spitalele din București.

Azi  e ziua aia de care m-am temut de la început când mă uitam cu noduri în gât la știrile ce veneau din Italia. E ziua în care bunicii nu au loc la terapie intensivă pentru că vârsta celor care ocupa paturile e între 19-20 de ani și 45-49. Nevaccinați aproape toți.

Azi au murit 331 de oamenii, copiii cuiva, părinții cuiva, bunicii cuiva. Nu sunt cifre, sunt oameni.  303 erau nevaccinați. Practic la fiecare 10 morti neimunizați, al 11-le decedat era vaccinat, suferind de boli cronice. 

Pe cei 28 de vaccinați i-a ucis expunerea la virus, deși au făcut ceea ce lor le era in putere. Dacă numărul vaccinațil din România ar fi fost mai mare, rata de transmitere sigur era mai mică, iar oamenii aceștia, toți ar fi avut o șansă în plus la viață.

Pe 1 august România înregistra ziua fără niciun deces cauzat de covid după 18 luni de pandemie. Azi, dupa 66 de zile de la acea dată avem 330 de morți, aproape toți nevaccinați deși avem vaccinuri din prima zi în care au primit și cele mai dezvoltate țări.

Bogații lumii, cei mai bogați dintre bogați sunt vaccinați în proporție de 94% – Emiratele Arabe Unite. Dubai nu e antivax.  

Portugalia conduce în UE la rata vaccinării cu 88%, au ridicat restricțiile.

Spania – 80%.

Singapore, alți bogați, 79%.

Danemarka, 77% – nu mai au restricții deloc.

Italia, 75% vaccinați. Din 15 octombrie toți cei care lucrează în domeniile publice trebuie să aibă pașaportul verde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner