Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Romania

Spirala iresponsabilității, epidemia minciunii – mai grave decât infecția

Fostul șef din Poliția Capitalei care a mințit la internarea în spitalul MAI și-a îmbolnăvit toată famila între care o fetiță de 3 ani și o femeie gravidă, două cadre medicale din spital; a băgat în carantina spitalul MAI, ADP sector 4 unde era angajat și Primaria Generală a Bucureștilor fiindcă nora polițistului lucrează acolo.

O minciună care ar putea pune în carantină capitala România fiindcă polițistul a intrat în contact cu cel puțin 100 de persoane.  Cum se numește acest act al polițistului rezervist?

O angajată a Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci a fost la Roma pe 27 februarie, la întoarcere nu a spus nimănui nimic ca să nu fie izolată la domiciului 14 zile. A mers la serviciu a doua zi după vizita în Italia. S-a simțit rău pe 4 martie, dar nu a anunțat nici atunci, a cerut concediu de odihnă. In 7 martie, după 10 zile de la revenirea de la Roma, a fost pusă în carantină și diagnosticată pe data de 8 cu coronavirus. A intrat în contact cu 29 de oameni, toți izolați acum. OSIM e în carantină. A fost inchisă și bucătăria de la Guvern fiindcă unul din colegii de birou ai femeii e fiul bucătăresei de la Guvernul României. Cum se cheamă faptul că nu a spus nimic și a ascuns călatoria la Roma?

Avem 40 de mii de români reveniți din Italia în ultimele 2 săptămâni conform șefului Poliției de Frontieră, dar numai 11.105 in izolare la domiciliu, 107 în carantină și 29 de infectați. Unde sunt restul? Cum dorm ei liniștiți lângă parinții lor, bunicii lor, copiii lor?

Avem români care fug din Italia aflată în carantină, noaptea în speranța că nu sunt prinși. Spun că vin din alte țări sau chiar fac ocoluri serioase prin Grecia, Olanda, Germania numai ca să mintă că nu vin din Italia și să scape de carantina care ne protejează și ne noi și pe ei de cele mai triste scenarii. Un autocar din Italia a intrat în țară prin Giurgiu, alți români au zburat la Chișinău, din Italia și au încercat să intre în țară declarând că vin din Republica Modova numai ca să scape de carantină. Cum se cheamă asta?

Iresponsabilii pur și simplu sunt și acasă și prin lume, și în funcții mari, si la munca de jos, români de-ai noștri toți! Fără nicio legătură cu locul în care trăiesc. Iresponsabilii n-au țară.

Codul penal spune ca infracțiunea lor se numește “zădărnicirea combaterii bolilor contagioase”, eu cred că e crimă împotriva umanității. Aproape că nu mai există om pe terra care să nu fi auzit de coronavirus și cetățean european care să nu știe că e un virus agresiv care omoară cei mai vulnerabili cetățeni; români care să nu știe ce ravagii a făcut infecția în Italia pentru că nu au respectat regulile impuse de autorități.

De ce zic că e “crimă împotriva umanității”?

Mințind și nerespectând izolarea impusă, oamenii ăștia duc virusul la cei mai vulnerabili membrii ai familiilor lor, împrăștie microbul în jurul lor contaminând necunoscuți.

Mințind și nerespectând regulile impuse au provocat deja carantina unui spital, a cele mai mari primării din România, a Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci.

Mințind si nerespectând normele impuse tuturor o să ajungeți să omorâți oameni care probabil altfel nu ar fi întâlnit niciodată virusul.

Vă rugăm frumos, de oriunde din lume ați veni, luați-vă o “vacanță” de două săptămâni, că nu o să muriți nici voi, nu o să murim nici noi! Nu panica ne salvează, ci responsabilitatea!

This article has 34 comments

 1. Alexandru

  Sunt peste 11.000 in izolare la domiciliu, nu 1000. Hai sa nu fim senzationali!

  • Calin

   Si 40.000 (cel putin) intrati in tara venind din zone cu probleme mari. Diferenta intre 10 si 40 de mii e totusi uriasa. In conditiile in care un om infectat raspandeste virusul la alti 3 (in medie) inainte sa fie depistat.

  • Slicks

   Aha si cine ii supravegheaza? Lmao.

  • vio

   11.000 din 50.000 … inseamna ca avem cel putin 39.000 de militieni ce nu respecta regulile din obisnuinta, tupeu, incultura si nesimtire. Adica sunt de 4 ori mai multi. Nu vad unde e “senzationalul”. Articolul e de bun simt, dar mai sunt unii cu BAC-ul luat pe manele si nu se pot abtine sa nu-si lipeasca euroiul pe frunte.

  • adrian sutac

   Toti 40000 trebuiau sa fie in izolare ,chiar si acei care au declarat ca vin din alte tari . Nu am numrere dar sunt sigur ca sunt cu miile.

  • Emilian

   S-a scris clar, 11105 carantinați, nu 1000 cât zici tu. Citește de mai multe ori.

 2. Florin

  Acest comportament demonstrează importanța sau egoism.
  Primul caz a fost posibil din cauza articolelor care etichetau fiecare gest rațional cu “panică”, “inteligentul” argument “este doar o gripă”.
  In cazul agoniștilor, chiar nu știu ce e de făcut!
  PS: e “cei mai vulnerabili membri” cu un singur i.

  • Cristina

   Eu as numi aceste minciuni ATENTAT LA SIGURANȚA NAȚIONALĂ. Fără drept la apel. Și pedeapsa cu închisoarea. Acest act de iresponsabilitate, de egoism, de prostie până la urmă nu trebuie lăsat nepedepsit. O pedeapsa de 10.000 RON e mult prea mica fata de ceea ce au făcut ei, mincinoșii, semenilor lor…

 3. Florin

  Acest comportament demonstrează ignoranță sau egoism.
  Primul caz a fost posibil din cauza articolelor care etichetau fiecare gest rațional cu “panică”, “inteligentul” argument “este doar o gripă”.
  In cazul agoniștilor, chiar nu știu ce e de făcut!
  PS: e “cei mai vulnerabili membri” cu un singur i.

 4. Shaki

  Sunt niste carpe de “oameni” ! Degeaba stau in străinătate, nu au deprins nimic bun din valorile occidentale. Sunt niste scursuri ale societății care ar trebui sa infunde pușcăriile. Acum se vede valoarea lor si nu degeaba occidentul ne marginalizeaza, si-au dat seama de caracterul românului. Suntem o nație pierduta si ne meritam soarta ! Damvina pe politicieni dar nici noi nu suntem mai breji. Rușine “occidentalilor” !

  • Nina

   La fel se întâmplă peste tot,am văzut înregistrari pe camere in China cu “cârpe” care ungeau cu saliva butoanele de la lift sau scuipau pur și simplu pe trecători.Aici in Cehia unul din staf-ul întreprinderii s-au găsit da plece la ski în Italia,la întoarcere a fost băgat în carantină.A doua zi a venit în fabrica.Asa că…mai citește o data partea aia in care autoarea spune că iresponsabilul nu are tara.

  • adrian sutac

   Majoritatea astora sunt tiganii, cersetorii,curvele ,cei care lucreaza la negru pe doi lei si stau zece intr-o camera…

  • Cri

   Hai sa-ti spun un secret, intelectualule. In februarie in Italia era plin de romani in vacanta. Mai lasa-i pe cei fin strainatate ca nu ai mancat din aceeasi farfurie cu ei. Mai ai strada de facut. Respectul inainte de orice

 5. Tudor

  Doamna Rusu. Acum 2-3 saptamani postai un articol in care citeai complet gresit cifrele din China, in stilul vrajitoarelor care citesc in matele gainii. Si, poate cu intentii perfect bune, de a reduce panica, diminuai gravitatea situatiei. Comparai coronavirusul cu gripa comuna si pictai problema ca una “Chineza”. Sau faceai o falsa echivalenta cu ebola. Sau ii luai la misto pe italieni cu subtitluri de genul “Isteria italiana”.

  Ziceai asa, citez:

  “99,2% dintre cazurile de infecție cu coronavirus sunt în China!
  Din 78.817 îmbolnăviri, numai 634 sunt înafara Chinei.

  In sezonul de gripă 2019-2020 au fost inregistrate peste 5 milioane de îmbolnăviri din care 217 morți, oameni uciși de virusul gripal, dar isteria națională nu s-a declanșat.

  Fiindcă vorbim de coronavirus, cu un mecanism similar cu cel al gripei în ceea ce privește transmiterea bolii, panica a pus stăpânire pe locuitorii peninsulei: localități închise, trenuri care nu opresc în gările acestor localități, in ciuda apelului la calm facut de cei mai titrați infectologi din Italia.

  În vreme ce noi ne dăm de ceasul morții din cauza coronavirusului, Organizația Mondială a Sănătății a ridicat alerta ebola la nivel de urgență fiindcă din 3 mii de cazuri noi, peste 2000 au murit.”

  Pentru ca vad ca te share-uieste si citeste lumea, ti-as recomanda sa ai putin mai multa responsabilitate in ceea ce scrii. Si un moment de introspectie din cand in cand.

  Multumesc

  • Roxana Millendorfer Calinescu

   Imi dati voie sa repostez comentariul dvs?
   Cu multumiri, Roxana

 6. Darwi is alive

  Mințind și nerespectând izolarea impusă, oamenii ăștia duc virusul la cei mai vulnerabili membrii ai familiilor lor, împrăștie microbul în jurul lor contaminând necunoscuți. – virusul nu este un microb, e doar o secțiune de ADN sau ARN, cu un înveliș protector, nu are procese vitale.

 7. Ana State

  Eu cred ca inca nu s-au terminat efectele tainurii fostului politist MAI…nu inteleg de ce nimeni nu spune cum acest politist a impartit martisoare in sediul PRIMARIEI SECTOR 4, din GRAND ARENA! Aceasta este o alta tainuire, din partea primarului si a sefului ADP care cunosc acest lucru. Ieri s-a facut dezinfectia sediului primariei sect 4, crezand ca vor scapa….Astazi se tot toti la lucru… E trist! Va fi jale! Domnul a strans mana tuturor colegilor din sediu Grand Arena (de la primar, la portar) si a dat martisoare tuturor femeilor

 8. Stancu Letitia

  Toti acesti inconstienti care vin din alte locuri contaminate si nu au asigurari de sanatate platite in tara sa-si plateasca spitalizarea. Muncim ca Sisif sa platim pentru altii mereu. N-au urlat la alegeri ca ei sustin financiar Romania? Acum sa o si dovedeasca.

  • Daniela

   Eu nu cred ca plata asigurarii este la fel de importanta precum gravitatea situatiei si precum faptul ca au mintit.Probabil ca vor plati,dar faptul ca au mintit cu atata senina inconstienta si- au facut multe sute de km.in plus doar ca sa poata sustine acea minciuna,mie imi dovedeste ca ei habar nu au de gravitatea faptelor lor.Cat de lipsit de un minimum de educatie trebuie sa fii sa faci asa ceva?

  • Maria Burlacu

   bravo , bine spus !

 9. George

  La cat de imbecili suntem ca rasa, avem noroc ca virusul asta nu este un fel de ebola sau ceva la fel de ucigas. In cazul asta am mai fi fost acum jumatate din cati eram in decembrie anul trecut. In plus, noi ca romani, avem o aversiune inradacinata in ADN de a ignora reguli, iar experienta ultimilor 30 de ani ne-a facut sa credem ca avem doar drepturi nu si obligatii. Suntem, mare parte dintre noi, de un egoism feroce, demostrat de comportamentul celor care ignora cele mai elementare norme de bun simt in aceste zile. Sau, cine stie, este vorba doar de prostie pura.

 10. Corin

  Cica el trebuia sa fie un exemplu de corectitudine! Ma indoiesc de toata activitatea acestui individ, care trebuia sa aiba adevarul in sange! Si cica ei ne protejeaza ….

 11. Nume

  As zice, totusi, sa inveti sa scrii corect inainte sa astepti sa te citeasca cineva.

 12. Bubu

  Puscarie maxim cat se poate si daune minim 10 000 ron pentru fiecare persoana infectata direct si indirect de scarba asta…
  Daca era dupa mine il impuscam deja dar scapa usor…

 13. Edith Romina

  Toți cei care intră în țară ar trebui băgați în carantină fara sa conteze tara de un vin….

 14. Alexandru

  Ati vrut diaspora sa vina inapoi in tara si nu stiati cum sa faceti. Acum aveti diaspora inapoi.

 15. Ion Ion

  Sunt sigur ca autoarea n-a facut nici o crima impotriva umanitatii pentru ca a respectat intotdeauna cele mai riguroase norme impuse atunci cand esti racit sau ai ceva contagios. In alte cuvinte ne poate demonstra indubitabil ca nu se face responsabila de raspandirea a niciunui virus in toata viata ei. N-a omorat pe nimeni, carevasazica. Sau poate putem fi realisti sa observam ca momentan n-a murit nimeni in romania de coronavirus, insa in mod normal se moare de la gripa si alte afectiuni infectioase.
  Eu as dori niste dovezi de la autoare ca nu se face vinovata de cele amintite mai sus, altfel as ruga-o sa nu mai arate cu degetul inspre altii. Cu totii facem greseli, oameni iresponsabili am fost cu totii intr-un moment al vietii. CRIMA IMPOTRIVA UMANITATII!!! , retineti 😉 imi vine sa rad

 16. flavius

  Nu inteleg de ce oamenii in general doresc sa scrie articole daca ei nu reusesc sa compuna o pagina a4 fara greseli de tot felul. Trist!

 17. Muie la statuie

  Sa nu moara nici ei nici noi? Ba femeie esti proasta? Esti chiar retardata in pula mea?? Cum mortii tai sa vorbesti de moarte cand sunt 0 decese si 0.002% din populatia Romaniei infectata,mai taceti in pula mea ca sunteti pielea pulii cu informatiile voastre de cacat abjecte si fara baza/sens

 18. Marinmm

  Pai nu ziceai acu doua saptamani ca i o banala raceala? Numa’ iti curge nasul, rosu in gat! Habarnistii isi dau mereu cu parerea.
  Alta cretina, alta Olivia Steer

 19. Adrian

  Care romani din diaspora vin in tara ?
  Procentul foarte mare este format din scursurile societatii noastre ( hoti, cersetori,TIGANI,
  oameni fara capatai ) care nu respecta nimic si riscam sa ne contaminam cu totii.
  Inchisoare pentru ei cu MUNCA in inchisoare. Amenzile NU LE PLATESC pentru ca majoritatea au domiciliuri falase sau daca sunt corecte au incasat in perioada cat au stat in alete tari TOT FELUL DE AJUTOARE DIN BANII PLATITI DE NOI TOTI LA STAT.

 20. Mioara

  Crima impotriva romanilor au comis si comit in continuare imbecilii de la putere, presedinte si guvern care pana in martie, cand situatia a explodat in Italia, s-au ocupat doar de alegerile anticipate desi cu siguranta au fost informati la ce sa se astepte.

 21. Emilian

  Mesajul lui Dalai Lama era clar pentru România. Să nu ne panicăm, virusul v-a trece iar când ne vom aminti, peste ani și ani, vom râde, bine, nu toți, câți vom mai fi rămas. Până la urmă, acest virus e marea afacere a politicienilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner