Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

10 lucruri despre felul haotic în care românii folosesc antibioticele. Viitorul nu sună bine

Au trecut doar 70 de ani de la descoprirea antibioticelor în lupta împotriva bacteriilor, iar omenirea se confruntă cu un posibil viitor în care antibioticele devin inutile deoarece microbii au dezvoltat rezistențe care îi face imbatabili. România e printre țările cel mai grav afectate de aceste rezistețe din Uniunea Europeană, de la folosirea total nepotrivită a antibioticelor practic pentru orice, că așa știe românul, că “antibioticul e bun”, până la marile infecții intraspitalicești, unele favorizate și de faptul că unii medici prescriu “preventiv” antibiotic înaintea unei operații. Avem o vină directă.

  1. Românii folosesc antibioticele ca pe “bomboane”. Suntem pe locul doi în UE la consumul haotic de antibiotice și pe locul 5 pe continent, după țări non UE: Turcia, Serbia, Muntenegru, Grecia.
  2. O tremie dintre pacienții români iau antibiotice fără prescripție medicală, după ce “s-au informat de pe net”.
  3. 44% din personalul medical român nu stăpânește riscurile administrării nepotrivite a antibioticelor, arata raportul Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC).
  4. În România există spitale unde se administrează preventiv antibiotice înaintea unei intervenții chirurgicale deși nu e nevoie ceea ce duce la rezistența microbilor.
  5. 4,5 milioane de români au luat în ultimul an antibiotice împotriva gripei și răcelii deși nici gripa nici răceala nu pot fi vindecate cu antibiotice.
  6. Un tratament cu antibiotic nedus până la capăt așa cum recomandă medicul, transformă microbul într-unul rezistent, nu vindecă boala, dar complică eliminarea microbului.
  7. Oamenii sănătoși sunt purtători de microbi rezistenți la antibiotice care pot fi ucigași pt un pacient bolnav.
  8. Microbii rezistenți la antibiotic se pot răspândi de la om la om. Tuberculoza cauzată de acești microbi rezistenți luați din aer e cel mai bun exemplu.
  9. Există microbi rezistenți la antibiotic împotriva cărora nu a fost descoperit niciun trament. Sunt netratabili și ucigași.
  10. Microbii rezistenți la antibiotice sunt vinovați de infecțiile din spitale deoarece acolo e locul unde întră în contact constant cu tratamentul și devin supermicrobi. Nu pot fi evitați, din păcate.

Nu luați niciodată, niciodată antibiotice fără sfatul medicului, fără o antibiogramă în prealabil. Riscurile la care vă expuneți sunt uriașe pentru voi și pentru cei din jurul vostru. Numai bacteriile pot fi tratate cu antibiotice!

Antibioticele NU omoară viruși! Le luați degeba dacă aveți o infecție virală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner