Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

10 lucruri “secrete” despre coronavirus

-> Din 4.474 de îmbolnaviri la nivel Mondial, numai 75 de bolnavi sunt înafara Chinei, adică pe tot restul planetei.

-> Din cele 107 persoane care au murit din cauza coronavirusului, 100 sunt din Hubei, locul de izbucnire a epidemiei.

-> Celelalte 7 persoane decedate sunt toate din China, Shanghai, Henan si înca cinci orașe.

-> 63 de persoane infectate cu coronavirus tratate cu antivirale existente (inclusiv tratamente împotriva HIV – virusul imuno-deficienței), sunt complet vindecate, semn că tratatamentul a fost eficient, de asta se și raportează.

-> Toate datele acestea sunt publice pe site-ul alăturat, site-ul oficial de raportare a impactului infecției cu coronavirul care e completat la fiecare 12 ore.

-> Vorbim totuși de mai puțin de 3000 de îmbolnăviri într-o țară cu un milliard si jumătate de locuitori.

-> 80% dintre persoanele infectate cu coronavirus se vindecă datorită răspunsului imunitar al organismului.

-> Organizația Mondială a Sănătății acuza goana dupa senzaționalism care crează panica din infecția cu coronavirus fără a fi necesar.

-> Spre comparație, anul trecut într-o lună de zile gripa sezonieră a ucis 100 de români, față de 80 de chinezi acum.

-> In fiecare lună  de zile, aproape 5 mii de oameni mor pe planetă din cauza tuberculozei, trei sunt în România dar nu se vede asta in presă.

-> Fiți mai atenți cu simptomele de gripă, cu igiena personală, decât panicați de epidemia din China.

Normal că nu e nicio informație secretă în cele scrise, dar poate ajută puțin la diminuarea isterie publice atunci cand tabloul e complet.

This article has 1 comment

  1. Mirela

    Nimeni nu e panicat daca e informat, dar ca mai mereu, orice roman se pricepe la fotbal, educatie si sanatate, chiar daca nu poate pronunta epidemiologie si nici nu are habar ce e ala un retrovirus. Virusul care cauzeaza epidemia din China este periculos nu pentru ca numarul de fatalitati e ridicat, nu pentru ca numarul de infectii in afara Chinei e relativ mic (jos palaria pentru masurile de carantina!) ci mai ales pentru ca nu stim cum sa ii facem fata inca, pentru ca nu exista vaccin si pentru ca perioada de incubatie este volatila. De aia ramura asta a medicnei, care se numeste epidemiologie se ocupa cu detectarea focarelor si cu prevenirea , pe cat se poate a raspandirii virusului ..asta si a altora, multe la numar. Gripa, pe de alta parte, nu e cauzata numai de un virus ci de o colectie de tulpini care sufera mutatiii continuu, dar am invatat cum sa prezicem mutatiile astea, cateodata cu mare acuratete, cateodata nu prea ….dar AVEM vaccinuri, ne putem proteja . Asta e marea diferenta. Ma bucur mult ca medicii au taria de caracter sa nu le pese de postaci …ca vorba aia , multi catei latra , si caravana isi vede de drum. Dar putina educatie medicala , asa , de baza, nu ar strica nimanui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner