Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Coronavirus

10 motive pentru care mă tem de COVID

  1. Pe oricine aș cunoaște prin spitale, niciun medic nu va da afară un bolnav internat ca să îmi facă mie loc pe un pat de spital în cazul în care am nevoie. Suntem atât de nimeni în fața virusului și a formelor grave cauzate de SARS-COV-2 încât nu contează că ai “pile”, contează doar să rămâi negativ.
  2. E ușor să tot căutăm vinovați, dar adevărul e că numărul noilor îmbolnăviri face recorduri zilnice în toată Europa, în zone unde regulile sunt respectate. Nimeni nu e la adăpost.
  3. În 14 zile numărul de îmbolnăviri în România a crescut de la 1.480 de cazuri zilnice la  3.186. Da asta e ritmul.
  4. București mai are un pas minusculul până când va înregistra coeficientul de 3 cazuri la mia de locuitori, campioni la îmbolnăviri.
  5. Astăzi, în momentul în care scriu, patru colegi din proiectul în care lucrez, doi vecini și cineva foarte apropiat mie sunt pozitivi la infecția cu coronavirus.
  6. Se tot vorbește despre supradimensionarea sitemului ATI, că nu a făcut Guvernul , că nu a făcut Ministerul… Ia gandiți-vă singuri, poți crește un sistem medical dacă nu mai ai personal care să il facă funcțional? Suntem în situația în care aproape tot ce putea fi absorbit în materie de profesioniști: ATI-ști, infecționiști, pneumologi, interniști, urgentiști, cu asistente, infirmiere și personal auxiliar au cam fost absorbiți în războiul ăsta numit pandemie. Nu mai sunt alții, de unde să îi importăm ca să amplificăm  sistemul ATI? Putem striga oricât, capacitatea maximă e și despre cei care tratează, nu doar despre paturi.
  7. Coronavirusul se ia prin aer. La fel ca tuberculoza pe care nu știu de unde am luat-o, boală care are tratament și totuși m-a lăsat fără un plămân.
  8. Nici tratamentul, nici vaccinul împotriva coronavirus nu au fost descoperite cu tot eforul uriaș al cercetătorilor și va mai dura până vom avea tratametul aprobat, serul vaccinal omologat.
  9. “Nu am văzut oameni murind atât de dramatic cum se moare de COVID din perioada comunistă” – e declarația făcută de medicul Dorel Săndesc, președintele Societății române de ATI.  Nu comentez, doar îmi pun mai bine masca și completez dezinfectanții pe unde s-au terminat.
  10. Mă tem nu doar să iau boala, mai rău ma tem să nu o dau altora, familie, prieteni chiar necunoscuți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner