Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Imagine din clinica DentalMed
Sănătate

11 lucruri pe care poate vrei să le știi depre implantul dentar

1. Dacă un om poate suporta o extracție, poate suporta și implantul la fel de ușor.

2. Prețul implantului e diferit pe același principiu ca la mașini, una e să cumperi un Fiat, alta e să cumperi un Rolls Royce. Dar nu plătești doar brandul, ci plătești si cercetarea medicală care stă în spatele lui. 

3. Unul dintre cele mai bune implanturi din lume e implantul Straumann, e un implant moderat rugos astfel încât produce cea mai bună osteointegrare – adică “se pupă” perfect cu osul pacientului; practic la două luni se poate face dintele definitiv (n.r. pentru alte implanturi e nevoie de 6-8 luni), iar dacă implantul e într-o zonă estetică, se poate pune imediat după implant un dinte provizoriu.

4. Când se face adiție osoasă e nevoie de așteptare pentru a se forma os din osul granulat pus în zona cu problemă. Timpul de așteptare nu poate fi ocolit.

5. Se pot face mai multe implanturi intr-o singură intervenție… poate chiar 10, 12. Durează două, trei ore cu sedare venoasă. După minimum două săptămâni se pot face primii dinți provizorii.

6. Există categorii de implanturi pentru toate buzunarele, care au randament foarte bun pentru pacient. Cu implanturile foarte scumpe în general pacientii cumpără un prognostic mai bun si timp, obțin mai repede rezultatul dorit. Dar și implanturile mai accesibile pot fi de calitate, chiar dacă poate sa dureze mai mult până la lucrarea finală.

7. Când decizi să faci un implant dentar, unul dintre cele mai importante aspecte de luat in calcul e medicul care îl face, experiența pe care o are, aici e adevăratul câștig al pacientului, să nu trebuiască să corecteze un eșec terapeutic anterior.

8. După operația de implant, dacă nu e una majoră (cu ridicari de sinus, aditii osoase complexe, cu 8 – 10 implanturi), pacientul poate să se simtă chiar mai bine decât după o extracție și e la fel de apt pentru rutina cotidiană.

9. Înainte de un implant se repară ceea ce poate fi reparat în gura pacientului, în așa măsură ca după operație să poată avea cât mai repede dantura provizorie.

10. De la implant până la finalizarea completă a lucrărilor dentare poate dura între  2 – 8 luni și un an.

11. Garanția pe viață la implant (ca tratament, act medical) nu există, iar cine o promovează păcălește pacientul. Intr-adevar, o parte dintre companiile producatoare de implanturi (cum este Straumann Elvetia) acorda garantie pe viata implantului, surubului propriu-zis, dar actului medical nu ai cum sa ii dai o garantie…este interzis si prin lege!

Nu sunt informații adunate de pe internet, am întrebat și am primit răspunsuri de la doi dintre medicii care au efectuat mii de implanturi dentare la @DentalMed – o clinică stomatologică din capitală care nu are profilul unei corporații stomatologice unde pacientul e client, ci mai degrabă o clinică de familie unde medicii își tratează pacienții ca pe ai lor. 

Dr. Mihnea Velisarato,
DentalMed
Dr. Dragoș Popescu, DetalMed

Apropo de cele 11 puncte de mai sus, medicul chirurg stomatolog Mihnea Velisarato de la @DentalMed mi-a povestit cum a învățat să facă adiția osoasă în zona sinusurilor: “ca să înțelegeți ce înseamnă a ridica mucoasa sinusului maxilar, e ca și cum aș lua un ou, aș decupa un diametru mic, de un centimetru din coajă și tot conținutul trebuie să rămână intact fiindcă ceea ce trebuie să faci chirurgical e să dezlipești membrana aia subțire de pe pereți. Am spart zeci de ouă pâna am reușit să nu sparg niciunul.“ Cam așa arată cinematografic sinus-liftul.  “Când gândești la nivel de ou e simplu, dar când ai un om în față curge sânge, mai crește tensiunea, toate astea fac intervențiile să nu semene una cu alta și nici nu ai luxul de a lua un alt ou la testare. Trebuie să iasă impecabil din prima.” a completat colegul lui de echipa, dr. Dragos Popescu.

Încet învățăm ca dantura bună nu e un noroc sau un lux și că viața fără dinți nu e o opțiune. Dacă aveți nevoie de un implant dentar vă las aici câteva concluzii personale, de pacient.

Documentați-vă riguros înainte de a decide sa faceți un implant, e de dorit să îl faceți o singură dată fără reparații. 

Căutați medicii care au experiență; mergeți la consultații premergătoare, întrebați orice vă trece prin cap legat de planul stomatologic, comparați prețurile implanturilor dentare, dar nu uitați un lucru, un preț neverosimil de mic poate însemna de fapt multe costuri viitoare ascunse și poate multă suferință. 

Dacă nu știți de unde să începeți, poate le faceți o vizită celor de la DentalMed, dacă sunteți din București sau din apropiere, cred că au unele dintre cele mai bune servicii stomatologice din țară. 

Nu mă credeți pe cuvânt, verificați cu ochii voștri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner