Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

18 conlcuzii medicale despre greșelile românului în alimentație

  1. 50% din adulții României sunt supraponderali sau obezi
  2. Atunci când vorbim  despre alimentație trebuie să vorbim despre cantitate și calitate
  3. Deficitul alimentar, excesul cât și de calitatea alimentelor cauzează probleme endocrine grave. La copil, de exemplu, avem deficitele de creștere, avem sindromul ovarian polichistic, rahitismul, gușa și noduli tiroidieni, sindromul metabolic și bineînțeles obezitatea.
  4. La adult, pe lângă obezitate, avem sindromul hipermetabolic, diabet de tip 2, o să avem afecțiunile tiroidiene mergând până la cancerele tiroidiene
  5. Infertilitatea, o problemă din ce în ce mai frecventă inclusiv în societatea noastră este cauzată parțial de calitatea hranei cu hormoni, antibiotice, etc
  6. Toate acestea pot fi prevenite sau măcar ameliorate printr-o dietă cât mai corectă
  7. Trebuie să știm cum să mâncăm
  8. Deficitul de iod e în continuarea o problemă de sănătate publică, sarea iodată e o binecuvântare penstru sistemul endocrin
  9. Cantitatea recomandată este de 5g/zi, în România se consumă și 20g/zi de persoană. E calea sigură spre probleme cardiace, renale, etc
  10. Trebuie să mâncăm zilnic fructe și legume
  11. Mersul 15-20 min în ritm alert zilnic ajută menținerii sănătății
  12. Este important să dormim 7-8 ore pe noapte
  13. Renunțarea la fumat și alcool lungesc perioada de viață
  14. Renuntare la alimente contaminate de plastic (apa îmbuteliată, sucuri, conserve) și hormoni, insecticide, fungicide – fructele și legumele din țări neeuropene au hormoni, insecticide, fungicide interzise în UE
  15. Grijă mare la cosmetice –  iritațiile copiilor mici pot fi cauzate de cremele protectoare pentru scutec care, în unele cazuri duc la intoxicații. Recomandarea medicului: folosiți-le în cantitate cât mai mică
  16. Nutriția, hrana de calitate poate reduce cheltuiala cu problemele de sănătare cu 90%
  17. Legume de sezon sunt cea mai sănătoasă opțiune. Nu e firesc să mâncâm roșii în ianuarie
  18. Carnea nu e bine să fie consumată seara, în schimb cina poate cuprinde salate, mămăligă, lactate fermentate, sana, chefir, etc

Sunt doar câteva din concluziile conferinței de presă cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației susținute de Societatea Română de Educație Nutrițională cu participarea  medicilor Adina Simona Dragomir – medic primar endocrinologie; dr. Cristina Berteanu – Medic Primar ATI, Doctor în Medicină, Director medical Neolife România și dr. Lygia Alexandrescu, Președinta Societății Române de Educație Nutrițională.

Credeți că ar trebui să fac o emisiune pe aceste teme?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner