Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

63 de copii morti de rujeolă în România lui 2019.  Germania și Italia, amenzi de 3500 de euro pentru nevaccinare

“Absolut incredibil!!!! Incă un copil, de 10 luni, a murit prin complicatii ale rujeolei. Al 63-lea in România. NEVACCINAT! Rujeola nu e o simplă “răceală” iar boala naturală nu e un… moft, cum propovăduiesc tot felul de iresponsabili, fară pregatire medicală.” – e revolta medicului pediatru Mihai Craiu.

Numărul cazurilor de rujeolă a crescut în Europa în ultimul an cu 350%. Enorm!

După Italia, Germania ia în calcul introducerea amenzilor de până la 3500 de euro pentru nevaccinarea copiilor. Oricum, ceea ce e valabil și obligatoriu deja in aceste țări e faptul că niciun copil care nu face dovada că a fost vaccinat nu e primit la gradiniță în aceste țări. E obligatoriu că dacă vrei să dai copilul la gradiniță, să nu îi pui pe ceilalți în pericol și să vaccinezi copilul. În fotografie e schema vaccinării obligatorii care a întrat în vigoare în Italia, la începutul anului.

La noi Ministerul Sănătății e în campanie continuă de vaccinare prin zonele sărace în ultimii doi ani, dar asta iată că nu e destul. Vă las aici un film care demosntrează cât de ușor se ajunge la epidemie în rândul celor nevaccinați în cazul în care se înregistrează un caz de îmbolnavire.

Altfel spus,  într-o țară ipotetică, cu un sistem medical eficient, dar în care ar fi oprită vaccinarea, ar exista 10 milioane de copii nevaccinați. Aici, dacă ar apărea un caz de rujeolă, ar putea să apara 9.8 milioane de copii bolnavi. Și aproape 20 000 de copii care vor muri. Asta e poza atacului rujeolei.

Altfel, pe fondul manipulării antivaxx o mulțime de părinți care în condițiile normale și-ar fi vaccinat copiii și care  nu înțeleg cine are dreptate, big-pharma sau antivaxx, decid să nu ia nicio decizie și lasă copiii nevaccinați.

În vreme ce România continuă să numere morți cauzate de o boală care poate fi prevenită prin simpla vaccinare, copiii antivaxerilor din țări unde acest val e mai vechi decât la noi, ajunși la vârsta majoratului, cer vaccinarea în ciuda opoziție părinților. Am scris aici un material  despre asta: https://www.paularusu.ro/sanatate/a-inceput-apocalipsa-antivaccinistilor-copiii-lor-cer-sa-se-vaccineze-impotriva-vointei-parintilor/

Cred că e nevoie să se reia dezbaterile publice pe marginea Legii Vaccinării care au fost oprite din cauza isteriei publice creată de un grup vocal antivaxx. E despre răspundere și responsabilitate față de societate în care trăim, nu dor despre individ atunci când îndividul pune în pericol sănătatea altora.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner