Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Romania

90% dintre cancerele de plămâni ar putea fi evitate dacă tutunul al fi eliminat

90% dintre cancerele de plămâni ar putea fi evitate dacă tutunul al fi eliminat – este concluzia unui amplu studiu făcut de Organizația Mondială a Sănătății.

Europa este continentul cu cei mai mulți fumători la nivel mondial, cu 209 milioane de persoane care fumează, vapează sau pufăie țigări electronice. Din 10 persoane care mor ucise de cancer pulmonar, bronșic sau de trahee, 9 au ajuns în această situație din cauza fumatului.  Este un întreg raport făcut public de Organizația Mondială a Sănătății pubicat ieri și care arată niște cifre ingrijorătoare. Il găsiți aici!

“Iar cel care scapă de o maladie atât de gravă rămâne cu o inflamație pulmonară pentru tot restul vieții.” E concluzia pneumologului Beatrice Mahler.

“Campaniile despre cat de  “sănătoase” sunt noile țigări încălzite sunt fake-news.  Volumul de nicotina care ajunge în plămâni e același, iar substanțele de ardere/încălzire chiar dacă sunt in cantinate mai mică fac la fel de rău. O picătura de acid arde la fel locul în care ajunge precum o cantitate mare.” Sunt explicațiile medicului pneumolog Magdalena Ciobanu, coordonatorul programului Stop Fumat.

Scriu asta pentru cei care vor să se lase de fumat, dar din diverse motive nu reușesc. Este programul public “Stop Fumat” care se desfășoară în 4 centre din țară: București, Iași, Tg. Mureș și Timișoara. Dă randament din primele săptămâni, e gratuit și se bazează pe tratamentul dependenței de nicotină. Scriu asta pentru cei care vor să se lase de fumat, dar din diverse motive nu reușesc. Din păcate avem doar 6 medici care se ocupă de acest program în toate cele 4 centre. Mda, șase. Eu cred că e nevoie de mult mai mulți.

 

Lăsatul de fumat nu se întâmplă nici dacă mănânci  “10 alimente care te ajută să renunți la țigări”, nici dacă faci conspectul textului “cum să te lași de fumat in 20 de minute”, e nevoie de ceva mai mult. O spune profesorul Florin Mihălțan, probabil cel mai vizibil medic din România în lupta împotriva fumului de țigară.

Va las aici site-ul: https://stopfumat.eu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner