Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Act criminal: un milion de diabetici lăsați fără insulină. Ministrul Sănătații confirmă! De ce nu ia nicio măsură? (înregistrare)

 “Confirm și eu că nu se gasesc insuline la depozite. Sunăm la depozite și raspunsul invariabil este Nu avem, nu știm când primim. Depozitele (Mediplus, Farmexim, Farmexpert, etc ca sunt mai multe) primesc marfa de la producător. O parte de sa zicem 5-10% o dau pe plan local si restul le vand în străinatate, de ex Germania. La un TIR de marfă profitul cu banii jos e zeci de mii de euro ca să nu spun sute de mii. Am impresia ca și politicienii sunt implicați în chestia asta, unii dețin acțiuni la depozite.  Vă trimit 2 poze sugestive:

 

Sus ar trebui sa fie plin de LANTUS cartușe și APIDRA SOLOSTAR și CARTUȘE.  Jos ar trebui să fie plin de LANTUS SOLOSTAR. Vin pacienții cu rețete, umblă prin tot orașul fără rost. Momentan mai au rezerve că medicii le scriu puțin mai mult, se pierde pe stilou un mic procent. ” Este apelul disperat primit de la o doamnă diabetica zilele trecute. Nenumărate mesaje în care oamenii se plâng de lipsa insulinei mi-au umplut mailul după de am scris despre lipsa medicamentulu de care avea nevoie Manuela Hărăbor pentru fiul său.

Fără insulină după o scurtă perioadă de timp starea de sănatate a bolnavului se degradează, ajunge la comă diabetică și poate muri.

Iată ce răspude Ministrul Sănătații, Florian Bodog : 

 • sunt la curent cu ceea ce se întâmplă, știu care sunt firmele care fac export paralel și ei știu că eu știu
 • știu ca insulina pleacă la export paralel
 • sunt așa-ziși pacienți care recoltează insulina din farmacii pe care le introduc în acest export comunitar
 • nu există o posibilitate să oprim acum exportul, doar să-l limităm pe o periadă de timp 

 

În 2015 Ministerul Sănătății indica numărul persoanelor cu diabet aflate în evidențe 999.192 (+8,73%). numărul de persoane diagnosticate în cursul anului 2015 a fost de 73740 (202 cazuri noi pe zi). Conform CNAS între 2006 și 2016 numărul persoanelor pentru care s-au decontat tratamente pentru diabet s-a dublat iar costurile au crescut de 6 ori.

România are un Program Naţional de Diabet care urmăreşte îmbunatăţirea stării de sănătate, creşterea speranţei de viaţă a bolnavilor de diabet zaharat, precum si asigurarea accesului la tratament al bolnavilor cu diabet zaharat cuprinşi in program prin acţiuni de prevenţie şi control în diabet şi alte boli de nutriţie, şi prin tratamentul medicamentos (cu insulină şi cu antidiabetice orale). Sursa informațiilor: Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România

VA URMA

This article has 10 comments

 1. Maria Pascu

  Am reteta cu Humalog Mix 25 cartuse….Nu gasesc nicaieri de 2 saptamani. Nu stiu unde sa mai merg, ce sa fac…

 2. MOLDOVEANU

  Cred ca domnul ministru a lipsit la cursul de diabet, nutritie si metabolism. Altfel nu ar lua decizii care sa vina ca un bumerang in randul persoanelor dependente de insulina. Mai intai aceasta criza a insulinelor din farmacii, o condamnare lenta la complicatii severe si in al doilea rand decizia anuntata astazi de a abroga ordinul 1306 / 2015 care a corectat o mare nedreptate facuta copiilor cu diabet zaharat insulino– dependent si anume aceea de a le fi recunoscuta afectarea totala si acordarea gradului de handicap grav , implicit dreptul la insotitor pana la varsta de 18 ani. Ceea ce nu a inteles domnul ministru este ca nu se poate corecta o nedreptate ( aceea de a da dreptul copiilor cu sindram Dawn la insotitor) prin alta nedreptate ( aceea de a le lua dreptul copiilor cu diabet zaharat insulino-dependent de a avea insotitor) .

  • Andreea

   Verificati! Se mareste suma de sustinere pt copiii cu diabet mai mici de 18 ani. Noi am fost rechemati la comisie pentru upgradarea sumei care acum este derizorie.

 3. Stoica Gabriela

  De ieri am simtit cum este fara insulina. Din cand in cand cate un cartus contine insulina degradata, care nu isi face efectul. Desi am tinut-o la frigider. Ei bine, nu si-a facut efectul. A urcat glicemia peste 300 la pranzul de ieri. A ramas mare pana a doua zi dimineața când am hotărât sa schimb insulina din alt cartus. Aveam deja corp i cetonici, imi ardea tot corpul, imi simteam ochii si creierul f puternic dezhidratati. Am avut o stare de slabiciune toata ziua de azi si durere de cap.Fara insulina se poate muri in trei zile. Am diabet tip unu. Si doi copilasi.

 4. simo

  Va vom aduce copiii, de la mic la mare si ii vom lasa in fata ministerului sanatatii. Incalcati grav dreptul la sanatate, dreptul la viata. Vom merge mai departe catre forurile internationale. Daca detinutii pot di castiga, si noi vom putea. Credeti ca vom sta cu mainile in san privind cum ne nenorociti copiii ? Nu va puneti cu o mama !

 5. Pătrașcu Daniela

  Sunteți nebuni la cap,dreptul de avea grija de un copil cu diabet pana la vârsta de 18 ani îl luați,acum sa ne lăsați și fără tratament,adică insulina,este prea mult..ieșim în strada și noi..strigam și noi ca nu se poate asa ceva..va bateți joc de atâția copii,care nu au nici o vina ca au făcut diabet..

 6. Roxana Falahati

  Offf, nu e de-ajuns ca au limitele care le au mai trebuie sa ii si umilim acum!! Oare cum ar fi sa ii lăsam doar 4 ore intr-o singura zi sa se descurce cu copiii noștri ? Sa vedem cum știu ei sa calculeze Carbohidrații si dozele de insulina necesare? Insulina care nu se gaseste

 7. Iulia Grigore

  Domnilor ministri, treziti-va la realitate!!
  O ora sa stati cu copilasul meu si sa ii calculati tot ceea ce trebuie sa manance, cat insulina sa ii administrati, v-ati descurca? Sincer nu.
  Sa nu credeti ca ne vom opri aici, vom merge in strada pentru drepturile copiilor nostri!
  Manifestatiile de acum o saptamana jumatate au fost nimic pe langa ce pot face niste mame disperate pentru sanatatea copiilor lor.
  Incercati doar, sa ne puneti rabdarea la incercare!

 8. Daniela Caluarita

  JOS LABELE de pe soarta copiilor nostri! Nu cred ca sunteti constienti despre ce urmari poate avea aceasta lipsa de insulina si nu cred ca sunteti constienti de puterea parintilor care vegheaza asupra sanatatii copiilor.
  Alo, MINISTERU’ SANATATII, DOMNULE MINISTRU, lasati-ne cu exportul paralel, asta e prima scuza care v-a venit in minte? RUSINE!!! Daca stiti ca exista de ce nu luati masuri? Sa trecem la lucruri mai serioase si asiguram copiilor si tinerilor un trai decent, un minim necesar de subzistenta; acestia, trebuie sa fie in viitor oameni care sa se poata intretine singuri, nu trebuie sa ne batem joc de ei, sa fie asistatii sociali care vor putea doar sa voteze “cu cine trebuie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner