Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Am primit aviz favorabil de la Comisia pentru Buget, Finanțe. Legea Tubeculozei mai face un pas

Legea Tuberculozei a fost azi în dezbatere la Comisia de Buget, Finațe și a primit aviz favorabil. Am avut temeri și rețineri pentru că atunci când am dus cele 5000 de  semnături de susținere a petiției  privind Legea Tuberculozei, sfatul pe care ni l-a dat președintele Comisiei de Sănătate a fost:
– E necesar să menționați sursa de finanțare pentru bonurile sociale pe care vreți să le acordați prin lege pacieților săraci. Vedeți și dumneavoastră că e important să știm de unde luăm banii.
– Acciza pe țigări a fost atunci un răspuns ad-hoc. Nu știu dacă asta a fost sursa menționată, dar așa ar trebui să fie.

Avizul favorabil primit  azi, e încă o confirmare că facem bine ceea ce facem. Voi, cei peste 5000 de semnatari ai petiției https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/deputati-votati-legea-tuberculozei, organizațiile care lucrează cu pacienții bolnavi de tuberculoză și care sunt mai eficiente, dar în sprijinul Ministerului Sănătății în implementare programului național de tuberculoză, cu toții avem un motiv în plus să continuăm până când vom vedea legea votată iar implementarea ei făcută așa cum trebuie.


Dacă ajutăm cei mai săraci pacienți să îsi ducă tratamentul la capăt cu sprijinul unor bonuri care să le asigure alimentația corespunzătoare, bonuri acodare cu condiția urmării tratamentului;
– dacă îi sprijim psihologic să ducă la capăt un tratament cu efecte adverse uriașe: stări de rău generalizat, dureri, halucinații, atacuri de panică, surzenie pentru tot restul vieții;
– dacă asigurăm un concediu medical nedisciminatoriu pe toată perioada tratării pacientului care are contract de muncă, nu dor pe un an de zile, ci pe 2 sau 3 atât cât dureaza tratamentul (credeți-mă pe cuvânt, niciun pacient responsabil nu își dorește să stea în concediu de boală după perioada în care medicul îl declară apt de muncă),
– atunci vom reuși să aducem România în Uniuunea Europeană. Acum suntem, alături de țările foste sovietice, cel mai mare exportator de tuberculoză din Europa.

Tratamentul pentru un pacient cu tuberculoză clasică costă 40 de lei statul român. Unul care renunță la tratament și recade în boală, nu doar că e contagios cu noul microb rezistent la antibiotic, dar tratarea pacientului costa peste 10.000 de lei lunar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner