Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Am vaccina copiii împotriva E coli, dar nu şi împotriva TBC?

Dacă ar exista un vaccin împotriva infecţiei cu E-coli v-aţi proteja copilaşii? Că lucrurile sunt departe de a fi lămurite în criza asta în care au murit trei bebeluşi, iar alţii sunt încă prin spitale.

Am început cu asta pentru că am rămas paralizată de spaimă citind pe bloguri ori pe forumuri de mămici virulenţa impotriva vaccinării anti-tuberculoză.  Argumentul suprem e că ne îmbolnăveşte şi că de la el pleacă numărul mare de bolnavi de tbc din România. Dragi părinţi, poate că sunt lucruri pe care nu le ştiţi şi asta vă face să va puneţi pruncii în pericol.  Eu am fost vaccinată de doua ori împotriva bacilului Koch, cel care dă tuberculoza si totuşi m-am îmbolnăvit. Rău. Numai că m-am îmbolnăvit adult fiind. Vaccinul ăla nu era menit să mă păzească la vârsta matură, ci atunci când eram mică. Şi m-a păzit. Fiindcă un bebeluş infectat poate face forme infiorătoare de tbc cum e tuberculoza miliară. O formă care intră prin plămâni în trupul unui copilaş si trece prin sânge în toate organele: inimă, rinichi, ganglioni. Tratamentul e brutal pentru un organism de adult, darămite pentru un micuţ. E de cele mai multe ori o boală mortală. Şi nu e singura formă de tbc agresiv la copii, mai e şi tuberculoza meningeală… Suntem o ţară unde tuberculoză ucide în milieniul trei. Oare merită să-i lăsăm pe cei mai mici dintre noi singuri-singurei în faţa acestor orori? Fiindcă, vă mărturisesc cu sinceritate, e mare durerea unui părinte cu un copil bolnav, dar nu se compară cu suferinţa prin care trece micuţul. Gândiţi-vă de două ori când picaţi în plasele întinse de predicatorii teoriilor conspiraţiei.

Mai bine de 100 de copii s-au îmbolnăvit de tbc anual  în România.

 

 

This article has 4 comments

 1. Liliana

  Eu spun ca trebuie sa ne informam din mai multe surse, de exemplu un farmacist onest ne spune altceva:
  http://www.farmacistul.com/imunitate-la-tbc-gluma-frauda/

  • Paula Rusu

   Sigur, e bine sa ne informam dar, sa nu punem in paranteza principiul pe care functioneaza vaccinul. O inoculare cu tulpini de microb anihilat provoaca organismul sa produca anticorpi, exact ceea ce are nevoie un copil la varsta mica. Tratamentul de tbc e chimioterapie pura, e greu, cumplit de agresiv la ficat, daunator stomacului; e greu de dus de un om mare, daramite de un prunc.

 2. Daniela

  e groaznic sa stii ca fiul/fiica ta sunt bolnavi de tbc.
  Va spun dragii mei pentru ca o traiesc pe pielea mea.Unicul meu copil in nov.2013 a fost depistat de tbc pulmonar -ganglionar,iar in mai 2015,boala a recidivat.Tratament are pana in mai 2016,dar numai faptul ca o vad cand ia un pumn de pastile (si nu exagerez cand spun),ma doare sufletul,incerc sa nu-i arat suferinta mea pentru a nu o demoraliza pe ea.

  • Paula Rusu

   Imi pare tare rau sa aud asta! Ii doresc insanatosire grabnica si putere ca sa duca tratamentul, iar dvs multa incredere. Sunt cu totul alaturi de dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner