Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Analfabeți medical: bebeluș ucis cu leacuri de pe internet. Ce să nu faceți niciodată!

Știrea spune așa: un bebeluș de numai patru luni a murit de răceală după ce mama lui l-a tratat cu leacuri băbești de pe internet. Copilul avea arsuri de gradul doi pe piept deoarece mama l-a fript, din greșeală probabil, cu sare fierbinte. Deși avea în grijă un boț de om, femeia care altfel avea acces la internet, a preferat un fel de voo-doo învățat cu o simplă tastare “www” și nu a chemat medicii decât atunci când aceștia nu au mai putut să facă nimic pentru copil.

Ca să o iau cu începutul:

 1. în România tratamentul copiilor e gratuit.
 2. niciun leac băbesc nu vindecă boli în stadii avansate (cel mai probabil o pneumonie in cazul bebelușului)
 3. interentul nu poate înlocui nici cel mai nepriceut medic
 4. teoriile naturiste/antivacciniste dau roade: 7 prunci morți de rujeola + bebelușul ăsta ucis de pneumonie

Nu sunt împotriva tratamentelor bazate pe natură dar atunci când un om ajunge în stare critică  nici gargara cu sare, nici untura de bursuc, nici fiertura de usturoi cu lapte si alte mirodenii nu dau rezultate. Ne-am învățat că deîndată ce ne doare ceva să dăm o căutare pe internet (femeia cu bebelușul ucis e dintr-un sat din Botoșani),în încercarea de a ne autodiagnostica. Iar internetul ne răspunde la orice întrebare. Baiul mare e că orice căutare are un răspuns legat de felul in care poți trata cancerul naturist, răcela cu ceapă, tuberculoza cu zeamă de piele de porc iar cel mai mare bai e ală că cei aflați la necaz cred orice bazaconie gasită pe net.

Ca popor românii sunt analfabeți medical, un număr mare dintre cetățenii noștri nu înțeleg cu adevărat ce înseamnă prevenția, nu merg la medic decât atunci când e târziu, nu își fac analizele anuale, nu folosesc apa și săpunul, nu știu ce e pasta de dinți…. Și mă intorc la studiul care mi-a rămas în minte că o amenințare uriașă, 42% dintre elevi sunt analfabeți funcțional, adică știu să citească și să reproducă ce citesc dar nu înțeleg ceea ce tocmai au citit. Copiii de azi sunt adulții de mâine.

Dacă e să vorbim despre soluții, tot în școală stau: orele de educație medicală ar putea fi introduse măcar la opționale.

This article has 2 comments

 1. Vali

  În România, toți sunt analfabeți și proști cu excepția celor ce critică și comentează . Ești prost și nesimțit, ba chiar cretin dacă ai îndrăznit să chemi salvarea pt o răceală așa cum ești analfabet în cazul în care tratezi cu leacuri băbești.
  Ca să-ți răspund la începutul dumitale, în România tratamentul pentru copii e gratuit doar pentru cei care nu au copii, ceilalți, părinții , plătesc medicamentele, farmaciile nu eliberează gratuit nici dacă le zâmbești nici dacă vii cu rețetă. În general tratamentul copiilor costă destul, majoritatea medicamentelor nu se regăsesc pe listele compensate și ca bomboane de pe colivă inclusiv rețetă gratuita costă bani.

  • Paula Rusu

   Vali, pai atunci sa lasam copiii sa vedem daca nu se autovindeca. Sa nu chemam Salvarea ca ne critica nu stiu cine, sa nu mergem la spital ca si asa e mic copilul, sa nu ii dam medicamente ca sunt scumpe si asa mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner