În 24 de ore aplicația care susține donarea de sânge e numărul 1 la descărcări! Donorium îi spune, puteți să încercați
Când am întâlnit-o prima oara pe Diana lucra în Ministerul Sănătății, se chinuia să obțină un spațiu pentru ridicarea unui centru nou de donare de sânge pentru că cel vechi e demult nepotrivit pentru misiunea pe care o are. Birocrație, muncă degeaba, războaie cu morile de vânt, a mai rămas puțin după plecarea lui Vlad Voiculescu de la minister, dar cum lupta ei nu a fost asumată de noul ministru, a pleca și ea. Numai că Diana nu și-a pierdut curajul. A organizat campanii de donare de sânge, am fost și eu, deși nu pot dona din cauză că am avut tuberculoză. Dar nu era destul, așa că s-a apucat împreună cu prietenii ei de la Smart Society și Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge să construiască virtual un nou centru de donare de sânge, au făcut o aplicație, se cheamă Donorium, iar la 24 de ore de la lansarea ei este pe primul loc în topul descărcărilor din app-store.
Doar 2% din populație donează sânge în România, iar 1 din 3 bucureșteni nu primesc sânge la timp. Proiectul social Donorium, realizat de Asociația Smart Society și Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge, își propune să dubleze numărul de donatori până în 2025 prin creșterea vizibilității problemei, dezvoltarea unor campanii de educare și lansarea unei aplicații de smartphone ce are la bază motivarea donatorilor prin gamificare și stimularea dezvoltării unei comunități de donatori fideli.
Ce face aplicația Donorium, eu aș putea să vă explic în câteva cuvinte, dar vă invit să o descărcați și să vedeți chiar voi.