Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Aţi făcut testul cu balonul?

E simplu. Luaţi un balon precum cele cu care se joacă în parc copiii şi suflaţi de două ori în el ca să îl umflaţi, suflaţi cât puteţi de tare. E mare balonul  vostru? Mare, mic, cam asta e capacitatea plămânilor voştri. Al meu e mic, îl vedeţi în poză, dar nu mă plâng.  Plămânii mei, aşa încercaţi cum sunt, îşi fac datoria, mai nou mă lasă să alerg puţinel. Mai în glumă, mai în serios, azi am avut plămânii întregi, chiar dacă numai pe balon şi pe tricoul pe care îl purtam20160521_171148

Poate părea că vă invit la joacă, dar e mai mult decât atât. Războiul meu cu tuberculoza s-a mutat în Parcul Herastrău unde am ieşit împreună cu prietenii mei de la Asociaţia Română A Bolnavilor de Tuberculoză, am ieşit ca să vorbim, să informăm, să ştim cum să ne protejăm. E războiul meu pentru viaţa noastră.

Asociatia Romana a Bolnavilor de Tuberculoza

Ştiţi ce mă sperie cel mai tare după discuţiile cu oamenii, că febra “tratamenetelor naturiste” are o influenţă mult mai mare decât mă aşteptam.  Azi am aflat de la o persoană care părea destul de cu capul pe umeri că tuberculoza se tratează cu extract de busuioc şi usturoi, cotoare de ţelină, mult, mult suc de fructe naturale, proaspăt stoarse, obligatoriu şi banane printre celelalte fructe, plus miere de trei ori pe zi. Şi nu e tot,  cineva care compătimea calvarul tuberculozei mi-a mărturisit pe un ton de cercetător ştiinţific că partea cea mai rea în această boală este că tuberculoza se transmite genetic.

Iertaţi-mă, pentru numele lui Dumnezeu, nu mai credeţi toate prostiile din lume. Sigur, vitaminele sunt bune, mierea de asemenea, dar un microb cum e bacilul tuberculozei care omoară oameni din vremea piramidelor egiptene (a fost găsit bacilul în artefacte) cum să poată fi tratat cu legume bio? Un microb mutant care a dat tuberculoza multidrog rezistentă (MDR), care zădărniceşte eficienţa antibioticelor de primă linie şi care nu poate fi anihilat decât după un tratament de minimum doi ani, un tratament care pe unii îi face să îşi dorească moartea, cum poate fi anihilat cu usturoi?  Ce să mai zic despre transmiterea genetică?

Nu, oameni buni, nu se transmite genetic dar ucide. Nu se tratează cu zeamă de muşcate, dar loveşte anual mii de români, mii!

De asta suntem în parc, ca să vorbim, pe cât mai multe voci despre o boală care ucide trei români în fiecare zi. Despre tuberculoza la care suntem lideri europeni detaşaţi şi o exportăm, pe ea, boala, în ţări care aveau sub control numărul îmbolnăvilor. Ne întoarcem în parc şi duminică, ne găsiţi la standul ARBTB, întrebaţi-ne, deranjaţi-ne,  dar aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră.

arbtb

20160521_181848

Vreau să vă îndrum către aceşti oameni inimoşi de la www.arb-tb.ro mai ales pe cei care aţi avut neşansa să aflaţi din proprie experienţă ce înseamnă TBC, veţi găsi un sprijin atât de necesar.

 

Tuberculoza există, tuberculoza ucide, tuberculoza se tratează!

Nu mă las!

This article has 1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner