Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Romania

Blondie salvează copiii nenăscuți cu mașina cu șenile. Ne facem bine încet

In 2017, 1366 de copii au murit în România înainte de a împlini 1 an.
* 358 aveau mame care nu au fost niciodată la doctor pe perioada sarcinii și * 266 au fost de maxim 3 ori.
* 12 aveau mame sub 15 ani și 189 nu depasisera majoratul.
* 96 aveau mame analfabete și 158 au terminat doar școală generala.
* 697 de copii s-au născut morți.

Dacă nu o cunoașteți pe Adelina Toncean vă spun că e o mână de femeie care și-a lăsat slujba din corporație ca să aibă grija de copiii foarte mici și foarte bolnavi abandonați în spitale din România. Ii tratează cu “medicamentul” care le lipsește cel mai mult, dragostea de mamă. A luat acasă, să-i crească ea însăși doi dintre acești copii. Andrei e mare și frumos, a trecut cu bine peste operațiile de care a avut nevoie, Blondie o ajută din cer, acolo unde a plecat când boala nu a vrut să îi mai lase timp pe pământ.

Vă las la final povestea Adelinei, spusă chiar de ea, în sufragerie, merită să aflați cum Romania se face bine, om cu om, bob cu bob.

De câteva zile Adelina a lansat “Caravana Blondie” – un proiect greu la care a visat când nici nu îndrăznea să viseze. Aici e ceea cea a scris ea acum căteva zile când anunța caravana dotată înclusiv cu șenile ca să ajungă în zonele pe care viscolul le blochează cu săptămânile de nu ajunge nicio ambulanță la femeile gravide ori la bolnavi.

“Urmează mulți kilometri, pe orice vreme, în toate localitățile rurale din județul Constanta pentru a oferi îngrijirea prenatală reală tuturor femeilor în risc social. Îngrijire prenatală reală înseamnă un control pe lună până în săptămâna 28, la doua săptămâni, pana în săptămâna 36 și săptămânal, până la termen. Plus analize de sânge. Plus morfologii. Toate!
In afara de sarcinile monitorizate, Caravana Blondie înseamnă multe, multe date, multe bune practici, multe de păstrat și de schimbat. Și multă informație de pus pe masa oricărui ministru al sănătății și oricărui guvern care înțelege ca nu mai putem da vina pe gravidă că “nu ii pasă” sau că “nu am pus-o eu sa facă atâția copii”.

În România, aproape 650 de copii au murit fără a se ști că, dinainte de a veni pe lume, lupta pentru viața lor deja a început.

Dincolo de cifre:
Pe unii dintre cei 1366 de copii i-am cunoscut și ne-am ținut de mana. Alții o sa apară în statisticile pe 2018. Sau pe 2019.
” – sunt vorbele Adelinei.

A pornit pe drumul ăsta inițial de una singură, acum inspiră mii de voluntari care i s-au alăturat, dar de astă dată i s-au alaturat cei de la Dacia Duster, Nuclearelectrica SA, care au făcut posibilă realizarea acestei caravane medicale.

Mai jos e povestea Adelinei spusă chiar de ea în sufragerie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner