Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Concertul celor 100 de doctori, profesori şi somităţi care vin în România să adune bani pentru bolnavii noştri

Se cheamă The World Doctors Orchestra  şi sunt aproximativ 1000 (o mie) de medici, somităţi, profesori, din toate specialităţile, din întreaga lume care au construit împreună cel mai mare proiect internaţional cu care adună bani în beneficiul bolnavilor din diferite ţări ale lumii. Au unu, două concerte pe an din 2007 încoace. Anul ăsta ne-au ales pe noi, România. Orchestra e compusă din cca 100 de doctori muzicieni care repetă împreună, instrumetele sunt cumpărate din banii lor, deplasările le achită din propriul buzunar, iar dirijor este profesorul cardiolog  Stefan Willich, fost elev a lui Sergiu Celibidache.  Ah, şi să nu uit,  pentru cunoscători în special, din consiliul de conducere al aceste asociatii de medici care vin să adune bani şi pentru bolnavii din România face parte maestrul Zubin Mehta.

Ei bine, oamenii aştia vin la noi pentru a ajuta bolnavii de epilepsie.  Jumătate de milion de români suferă de boala asta diagnosticată de multe ori greşit pentru că pacientul nu depăşeste cabinetul medical local. Din  anii ’90 nu s-a mai organizat nici un curs de specializare in EEG prin centrul de perfecţionare.  Pacienţii cu epilepsie nu spun că suferă de boala asta de frica stigmatului social, a pierderii locului de muncă ori a permisului de conducere.

WDO_poster_50x70 (1)

 

Un neurolog de la Cluj, Bogdan Florea pe numele său, s-a ambiţionat să încercere crearea unei reţele de cabinete specializate pe diagnosticarea epilepsie în toate oraşele cu peste 100 de mii de locuitori. Nu avea nimic, doar o idee aproape nebunească, atunci când cei de la Clubul Lions i-au promis sprijinul. Asta pentru că noile cabinete urmează să fie în contact direct via internet cu marile centre ale lumii care studiază boala asta.  Se cheamă telemedicină pentru epilepsie. Un proiect nebunesc care insă i-a convins  pe medicii de la  World Doctors Orchestra să vină în România şi să il ajute.  Şi vin, şi nu pentru un concert, ci pentru trei: Cluj, Braşov, Bucureşti.

Am pus un filmuleţ mai jos ca să vedeţi căt de mari sunt doctorii aştia şi cum arată ceea ce fac ei, aici concertează in cafetereia unui spital, direct pentru pacienţi.

 

 

Sâmbătă, este Purple Day – ziua mondială de lupta împotriva epilepsiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner