Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Romania

Cum ne “ajută” Guvernul să nu credem în coronavius

Ieri un medic infecționist la spitalul Victor Babes anunța că sunt aproape la capacitatea maximă în spital, iar alt medic de la spitalul Matei Balș spunea ca au nu mai sunt locuri in spital. 

Azi dintr-un comunicat oficial de la Victor Babeș aflăm că în cele 450 de paturi ale spitalului sunt internate 303 persoane și că mai sunt disponibile 150 de paturi. 
Care e adevărul?

Asimptomatici sănătoși în spitale,
bolnavii cronici abandonați

Internăm pacienți asimptomatici pe motiv că peste câteva zile poate vor avea simptome. Doar România are abordarea asta. În Italia, Germania, Marea Britanie asimptomaticii, inclusiv personalul medical depistat pozitiv la coronavirus, dar fără simptome, au fost trimiși acasă, să ia paracetamol, ibuprofen, faringosept, iar dacă boala nu se agravează, să rămâna acasă pâna se vindecă.

La noi sunt pline spitalele cu asimptomatici. La Victor Babeș, principalul spital COVID al României sunt 7 cazuri grave, la terapie intensivă, dintre care 2 intubați, din 303 internați. Iar pacienți cu diabet, scleroză multiplă, lupus,  cancer, fibroze pulmonare, astm sever, ocluzie intestinală sau apendicită mor acasă fiindcă nu pot fi primiți in spitale, că așa le impune medicilor protocolul stării de urgență și de alertă. Ar trebui să testăm cât e mult posibi, dar nu să umplem spitalele de purtători sănătoși ai microbului care încarcă cheltuielile sistemului public nejustificat.

Se mai miră cineva că unii oameni nu cred că există coronavirus?

Cozile de la spitale nu se văd de la Guvern

Țipă toată lumea la ăia care ies la terase, că sunt inconștienți. Unii sunt, aici mă gândesc la patronii ăia de terasă din Herăstrău care au făcut petrecere în parc și la toți aroganții care “nu pun ei mască pe fața lor frumoasă”.

Dar inconștienții cei mai mari sunt în birourile de la Guvern unde nimeni nu ia în calcul cozile pacienților cu afecțiuni oncologice care s-au aglomerat prin spitale pentru analize vitale sau hârtii, da, hârtii, arză-le-ar focu’, fără de care nu își pot lua chimioterapia sau morfina. Ferească Dumnezeu să iți rupi mâna zilele astea, rămâi cu ea ruptă că spitalele stau goale așteptând eventualii pacienți cu coronavirus.

E suficient pentru oamenii simpli ca să fie convinși că e o conspirație mondială ca să moară bătrânii și bolnavii, să rămână doar bogații.

Testări vs Îmbolnăviri

Starea de alertă a fost prelungită recent, iar numărul cazurilor depistate zilnic a crescut și a depășit 300. Dar și cifra testărilor e mare, depășeste zilnic 10 mii de teste. Numai într-o singură zi din ultimele 7 s-au făcut  3.682 de testări, duminica trecută, iar cifra cazurilor depistate a fost de 166.
Datele astea sunt însă calculate de fiecare curios în parte fiindcă Grupul de Comunicare Strategică dă totalul testărilor iar cine vrea să știe, trebuie să facă aritmetică zilnică. Și uite așa ies teoriile cu tesări multe – bolnavi mulți.

Au mai fost testate peste 10 mii de persoane și inainte de valul ăsta, dar numărul cel mai mare de bolnavi depistați a fost de 238, în 4 iunie. Mai mic decât cifrele recente. E clar că teste multe nu înseamnă automat, bolnavi mai mulți. Sau cred eu că e clar, fiindcă țin socoteala de ceva vreme. Cei mai mulți credeți invers.
Ați amețit? Vă înțeleg.

Europa își redeschide economia, noi la pacănele

Toată Europa, aia lovită grav de pandemie se deschide încet, cu măsuri de precauție, dar își deschid economiile: restaurante, plaje, locuri de joacă pentru copii.

La noi s-au deschis păcănelele și jocurile de noroc. Nu înțeleg cum te contaminezi în restaurant, poate ca virusul fuge de poker și pariuri, a aflat SRI-ul  și a anunțat Guvernul, uite așa suntem feriți de îmbolnăvire.  În loc ca măsurile să fie luate înțelept, local, în focare, stau blocați oameni la Caraș-Severin fiindcă la Suceava încă e număr mare de îmbolnăviri, iar spitale care n-au avut niciun pacient cu COVID 19 stau închise pentru cei a căror viață abia mai pâlpâie din cauza altor probleme grave de sănătate.

“Petrică, o să ne mănânce lupul”

De asta lumea nu mai ia în serios Guvernul, pentru că pare un tablou construit, un fel de teatru de păpuși foarte prost.
Asta în condițiile în care virusul există, se răspândește pe calea aerului în comunitate, ajung la spital familii întregi și mor zilnic oameni care odată intrați in spital nu mai pot fi văzuți, sprijiniți de familie.

Nimic nu e mai periculos în aceste vremuri pentru orice guvernare, decât să nu te mai creadă oamenii.
Atunci să vedeți consecințe medicale, economice, politice…

This article has 1 comment

  1. Tebulescu'

    E doar prostdemie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner