Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Cum se ascunde statul în spatele Oliviei Steer în epidemia de rujeolă?

20 de oameni, copii cei mai mulți, uciși de pojar în România, 2017. E simplu să dăm vina Olivia Steer, dar  ascundem gunoiul sub preș. Am verificat cine sunt copiii care au fost uciși de pojar-rujeolă in 2016-2017. Surpriză totală: ziceți-mi și mie cum ar fi putut antvaxerii Oliviei Steer să convingă oameni care nu au acces la internet, toaletă e o groapă în fundul curții, iar curentul îl trag ilegal de pe stâlp, să nu se vaccineze? Chiar  să credem  că aștia sunt adepții ei?

Citiți si voi știrile astea, nu am schimbat niciun cuvant din ceea ce a publicat presa centrală ori locală despre moartea acestor copii nevaccinați.

Rujeola face a treia victimă în Caras Severin. Din toamnă de la debutul epidemiei şi până azi, în Caras Severin au murit 3 copii sub varsta de 3 ani. Ultima este o fetiţă care săptămâna trecută a împlinit doi anişori. Fata este din satul Ersig şi nu a fost vaccinata antirujeolic. La această dată, în Caras Severin nu se găseşte nici o doză de vaccin antirujeolic. Iar această situaţie trenează de mai bine de un an, vaccinul aparand cu sincope si in cantitati foarte mici.

Inca un copil, o fetita in varsta de un an, a murit de rujeola. Informatia a fost confirmata, vineri, de Institutul Cantacuzino, iar Ministerul Sanatatii a transmis ca bilantul a ajuns la opt copii morti din cauza rujeolei. Fetita din Dolj nu fusese vaccinata impotriva rujeolei si nici nu era inscrisa la un medic de familie, a declarat Florin Stancu, directorul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj.

O fetiță de un an din Rătești, județul Satu Mare, a decedat  din cauza unor complicații  ale rujeolei. Copilul a ajuns la Oradea în stare extrem de gravă, cu insuficienţă respiratorie severă şi în stare de şoc, de la Spitalul din Satu Mare. Fetița de numai un an care a murit în Spitalul din  Oradea din cauza unor complicații ale rujeolei provine dintr-un focar de infecție din Rătești. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare,  medicul epidemiolog dr. Lidia Tămaș, din focarul de rujeolă de la Rătești fac parte 35 de copii despre care nu se știe dacă sunt frați, veri sau unchi.

Zero vaccinuri ROR în 10 județe

Așadar n-au fost vaccinați fiindcă nu exista vaccinul ROR în stoc, n-au fost vaccinați fiindcă nu erau în evidența vreunui medic de familie, n-au fost vaccinați fiindca nu s-a dus nimeni de la Direcția Județeană de Sănatate Publică să îi vaccineze acolo, în comunitatea de rromi.  Stăm strâmb,  dar e musai sa judecăm drept. Ce vină are Olivia Steer?

Prin martie 2016  Ministerul Sănătații trimitea DSP-urile în campanii masive de vaccinare. Au fost sau nu au fost aceste campanii, fiindcă rezultatele nu se văd?

ms-vaccin-ror1

Mai mult, sincopele repetate privind lipsa vaccinului împotriva rujeolei au trecut de la un an la altul. 10 județe aveau zero vaccinuri pe stoc în februarie, tabelul de mai jos a fost publicat de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. Zero vaccinuri ROR la Argeș, Botoșani, Caraș, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Teleorman, Vaslui, Vrancea și Ilfov.

Situația stocurilor de vaccinuri , februarie 2017

Situația stocurilor de vaccinuri , februarie 2017

Anunțule e din februarie, abia în 5 aprilie Ministrul Sănătății făcea următoarea declarație: “În 10 judeţe am fost informat că am ajuns la fundul sacului. Ieri (marţi -n.r.) au fost demarate procedurile şi azi (miercuri – n.r.) am semnat demararea procedurii pentru achiziţionarea de urgenţă a 115.000 de doze de vaccin ROR (împotriva rujeolei -n.r.).”

Iată mesajul pe care îl găsiți azi pe  siteul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile: “Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România pâna la data de 07.04.2017 este 4090. Au fost înregistrate 19 decese, astfel: 5 în jud. Arad, 4 în jud. Timiș, 4 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș Severin, 1 in jud. Călărași, 1 in jud. Satu Mare și 1 in București. Un al 20-lea deces posibil datorat rujeolei se află în curs de confirmare/infirmare (jud. Dolj). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de județe. Ca masură de limitare a extinderii rujeolei a fost organizată și se desfășoară la nivel național o campanie de vaccinare copiilor cu vârste cuprinse între 9 luni și 9 ani.”

Că tot a fost publicat proiectul legii vaccinării din care înțeleg printre rânduri, că nu e scris cu subiect și predicat, cum vor răspunde părinții dacă refuză vaccinarea, am niște întrebări importante adresate statului/Ministerului Sănătății:

  1. Cum și cine răspunde în numele statului atunci când vaccinurile lipsesc impiedicând vaccinarea copiilor?
  2. Cine e responsabil ca vaccinările să fie făcute și în rândul populațiilor cu risc cum sunt comunitățile de rromi care nu sunt în evidența vreunui medic de familie?
  3. Ce inseamnă acest pasaj din proiectul de lege: “În termen de 12 luni de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Ministerul Sănătății va elabora și va aproba normele de aplicare ale prezentei legi prin ordine de ministru.” ? Înțeleg eu bine că răspunsul la epidemia de azi va veni cel mai degrabă peste un an și ceva?

 

This article has 12 comments

  1. NB

    Tot din ciclul “nu schimbam o vorba din ceea ce spun stirile” …
    “O publicație a indicat câteva cifre care includeau Bistrița-Năsăud în județele cu epidemie de rujeolă la sfârșitul lunii martie cu 129 de cazuri.

    Reporterii Bistrițeanul.ro au contactat Direcția pentru Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și cifrele au fost infirmate.

    Conform dr. Aida Colda, șeful compartimentului de Epidemiologie din cadrul instituției, la ora actuală există un singur caz de rujeolă în tot județul și 77 doze de vaccin.:
    http://www.bistriteanul.ro/dsp-spune-ca-nu-avem-epidemie-de-rujeola-1491388002903.html

    Timisoara .. spitalul mortii:
    “A mai murit un copil, la Timișoara. Vorbim de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara. Copil de opt luni, suspect de rujeolă. După ce a stat trei săptămâni în spital. Ce întrebări se impun, aici? [..]
    Fusese internat cu bronhopneumonie, cu insuficiență respiratorie. A necesitat intubare. Purtătorul de cuvânt al spitalului, doctorul Virgil Musta, a spus că există și bănuiala că ar fi avut și rujeolă. Dar că „serologia a fost echivocă”. Și că, în urma necropsiei, pleacă la București probe din plămâni, pentru a se primi un diagnostic exact. Copilul nu era vaccinat. Dar avea doar opt luni – vaccinarea realizându-se (atunci când se realizează) mai târziu, adică după un an.” http://oradeapress.ro/2017/01/12/cum-se-vede-viata-dintr-un-spital-al-mortii-din-timisoara-cu-minciuni-si-cu-cinism/

    Deci internat cu bronho si insuficienta respiratorie. A rezistat 3 saptamani in spital!!

  2. Eugen

    Numai la pct. 3 ma bag sa raspund: legile si ordonantele de urgenta au nevoie de norme de aplicare. Adica sa le dea cineva functionarilor mura-n gura exact cum se aplica respectiva lege. Insa termenul prevazut, de 12 luni, este enorm. Adica da, pot s-o mai lungeasca inca un an. Legea fara norme (publicate in MO) nu se poate aplica. Ma mir de acest interval urias, tinand cont de problema; majoritatea legilor si oug-urilor pe care le-am urmarit (fiind interesat) aveau stabilit un termen de 30, maxim 60 de zile pentru elaborarea si publicarea in Monitorul Oficial a normelor… Dar in nici un caz nu era vorba despre legi/oug in domeniul sanatatii. Avand in vedere cat de alarmati par toti, ar fi trebuit ca in 1-2 saptamani sa avem normele gata.

  3. Lili

    Sa investigati cine a papat banii de la bugetul de vaccinare, ca sa aflati cine are interese ascunse cu o lege a vaccinarii de tip mafiot-nazist.

  4. Nima Vlad

    Sint foarte de acord cu acest articol! Am o singura nelamurire: ce inseamna “siteul”? Daca ar fi fost “site”-ul ca un cuvint citat din engleza… sau “sit” un cuvint romanesc… sau pur si simplu “sait” ca asa zice pina si Google nu doar lingvistii romani… era mai in regula.

    • kk

      Baaaas e vorba de vaccinuri ce plm gramatica, lasa-ne ca suntem nervosi.

  5. Pasteur

    Olivia Steer are vina de a considera că cei morți din cauza lipsei vaccinului nu contează. La fel ca și tine. Statul ascunde sub preș, voi la fel. Dacă nu s-au vaccinat și au murit, nu contează de ce nu s-au vaccinat. Ci că opoziția la vaccinare poate aduce moarte. Da nu-i bai, dacă nu-i direct din cauza noastră… Ipocriți.

  6. Pitu Gorea

    Stirile sant fabricate ! Fiica mea era bine sanatoasa si in urma vaccinarii a facut convulsii , ficatul era distrus , au incercat sa ascunda fapta ! In urma scandalului si amenintarilor un medic si-a luat angajamentul ca va rezolva problema ! Cand l-am intrebat daca fetita a avut probleme din cauza malparaxis-ului nu a confirmat dar nici nu a negat ridicand din umeri ! Cand fetita a ajuns la varsta de 12 ani am refuzat vaccinul impotriva cancerului de col uterin , desi am fost amenintat si fetita exclusa din scoala pe motiv ca ar putea contamina …pe vaccinati ! Idiotilor daca v-ati vacinat , cum pizda ma-tii te mai poate contamina cineva daca esti imunizat ?Futu-va-n gura de criminali ! Toata generatia aia de fete are probleme cu sarcina , fata mea m-a facut bunic ! Cele care au reusit sa faca totusi copil , au probleme , copiii dau semne de intarziere , probleme de echilibru si orientare in spatiu , chiar si de vorbire ! Criminalilor ! La moarte cu voi !

    • kk

      Asta vor, o populatie de autisti se conduce usor.

  7. PharmaBig

    Cata vreme statul roman nu este capabil sa asigure apa curenta si canalizare in mai mullt de 40%din satele din tara NU ARE DREPTUL SA HOTARASCA PT COPII NOSTRII. Mai bine le.ar asigura mai intai apa curenta si acces la servicii medicale gratuite! M.am saturat de toata mizeria asta numita guvernul Romaniei.

  8. delia

    gresit! epidemia de rujeola, deci faptul ca acei copii nevaccinati au avut contact cu virusul, se datoreaza scaderii in masa a procentului de copii vaccinati, aceasta scadere se datoreaza in mare proportie antivaccinistilor prin manipularea si raspandirea informatiilor in avantajul lor.

    • Eurosceptic

      Daca nu se identifica primul caz de rujeola, nu poti fi sigur ca e de la o persoana nevaccinata. Poate fi de la un copil care a facut rujeola in urma vaccinului, poate fi de la un vaccinat care a facut boala. Totdeauna e un caz 0. Apar adesea cazuri izolate. Va puneti intrebarea de ce in Italia nu a murit nimeni de rujeola? Au fost cateva mii de cazuri anul trecut. Oare nu sufereau de alte boli anterior rujeolei? Oare nu au fost tratati incorect cu antibiotice la internare? Nu avem nici un raport cu privire la acele persoane decedate „ca urmare a rujeolei”.

  9. Ana

    Foarte bun articolul! Sunt pro- vaccin, dar sa stim si noi ce contin vaccinurile. Nu sa le acceptam asa, cu ochii inchisi. sa isi asume companiile pharma greselile si doctorii malpraxisul, iar de statul roman nici nu mai vorbesc. Poate ca se pot face vaccinuri mult mai bune si mai sigure in Romania, poate ca asta ar trebui sa facem si, atunci, sa fie obligatorii. Pana atunci, ce sa facem, sa expunem toti copii pt cateva cazuri de malpraxis?Ma mai intreb cum e posibil sa fii medic de familie intr-un sat, sa fii primar, popa, invatator si sa nu ai copii inscrisi la doctor? Statul asta a creat aceasta situatie tragica si se ascunde dupa Olivia Steer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner