Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

De ce Minsterul Sănătații a secretizat costul transplantului de plămâni. Documentele oficiale ale unei hoții ce poate ajunge la 40 de mii de euro/ transplant

Ministrul Sănătații zice că nu are autoritatea ca să comunice cât va costa trasplantul pulmonar în România și trimite jurnaliștii la Ministerul Finanțelor. Premierul Sorin Grindeanu întrebat despre asta a scăldat-o atât de rău încât sunt convinsă că nici măcar nu știe despre ce e tot scandalul transplantului de plămani, e temă de la partid, nu de la Guvern. Îl cred, habar nu are.

40 de mii de euro facturați în plus pentru fiecare transplant 

De ce sunt secretizate costurile unei operații de transplant de plămâni în România? Cred că răspusul e chiar ăsta:

“La Spitalul Sfânta Maria au fost probleme şi cu costurile estimate ale unei asemenea intervenţii. Iniţial, spitalul a trimis o solicitare de decontare de aproape 120.000 de euro. Adică exact cât ar fi costul unui transplant de plămân la Viena, incluzând şi transportul cu avionul. Atunci când li s-a solicitat să justifice costurile, reprezentanţii spitalului au scăzut suma la 80.000 de euro. Dar nu au dat nici până acum detalii”. E declarația fostului Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu din 18 noiembrie, anul trecut.

Iată și documentele oficiale care demonstrează că managerul de la Sfânta Maria, Narcis Copcă  a cerut bani care acoperă încusiv transportul cu avionul la Viena, care practic nu mai există în decont. Se mai estima că spitalul va face 8 transplanturi din mai, când e depus documentul, până la sfărșitul anului. Faceți un calcul:

40 de mii de euro X 8 transplanturi  =  320 de mii de euro, cost nejustificat plătit de statul român.

 

Narcis Copcă care 460 de mii de lei pentru un transplant pulmonar

sursa: Andrei Ciurcanu

ANT confirmă solicitarea lui Narcis Copca, 460 de mii de lei/ transplant

sursa: Andrei Ciurcanu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner