Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Diabetul se poate opera! Am stat de vorbă cu specialiștii în boli metabolice

România se îngrașă – este titul unui studiu făcut vreme de trei ani de zile de Ponderas Academic Hospital.

Cifrele nu fac decât să confirme ceea ce știm: mâncâm mult, repede, pe grabă, fără să punem preț pe ceea ce mâncăm nici pe felul în care mâncăm. Problemele vin din faptul că nu conștientizăm atacul pe ca noi îl dăm asupra propriului organism.

Aproape 40% dintre români cred că  au “doar câteva kilograme nedorite”, în vreme ce numai 8 procente conștientizează că au reale probleme de greutate. Un milion de români mănâncă o singură masă pe zi, dar rup frigiderul când mănâncă, iar jumătate de milion “ciugulesc” de 6 ori pe zi, ajungând la cantități impresionate de calorii inghițite. Am stat de vorba cu un chirurg și un nutriționist dintre cei care au participat la studiu: prof. dr. Cătălin Copăescu, chirurg bariatric  și dr. Ruxandra Pleșea, medic specialist diabet zaharat, nutriție si boli medabolice. (video)

Povara românilor cu greutate ar putea părea a fi doar kilogramele în plus, însă nu e așa. Grăsimea depusă mai ales în zona burții e vinovată pentru rele majore, duce la bolile metabolice: diabet insulino-dependent, boli cardi-vasculare, obezitate morbidă. Dacă e deja cunoscut că pentru obezitate chirurgia metabolică poate fi o soluție, supriza e pentru pacienții care suferă de diabet. Operația de stomac poate reseta organismul, ducând la renunțarea tratamentului cu însulină pentru restul vieții.

După 7000 de pacienți care au trecut prin chirurga bariatrică la Ponderas Academic Hospital, concluziile studiului arată că operația de micșorare a stomacului, așa cum e popular cunoscută, că la 8 din 10 pacienți operați, diabetul de tip doi a dat înapoi la un an de la operație, toți cei care erau supraponderali au slăbit, iar cei care s-au operat din cauza diabetului fără a avea probleme de greutate, nu au pierdut niciun kilogram.

 

P

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner