Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Hârtia igienică și săpunul un lux pe care pacienții din spitale nu îl merită

Așa arată în ianuarie 2017 Maternitatea Spitalului  Județean Sfântul Pantelimon din Focșani. Maternitatea, locul unde sunt aduși copiii pe lume. Ușa toaletei pacienților umple de groază și cea mai curajoasă mămică.  grup sanitar spitalul judetean focsani 6

grup sanitar spitalul judetean focsani 2

Pozele le-a primit jurnalistul Sebastian Oancea de la o mamă internată această secție: “Tocmai ce am primit câteva fotografii de la o pacientă din maternitatea Spitalului Județean Sfântul Pantelimon din Focșani, care mi-a spus că plătește 40 de lei pe zi. Alte comentarii nu mai adaug, pozele spun totul. INFECT! Să vă fie rușine că țineți mămicile și bebelușii în asemenea condiții! Și cu plată!” Auzim mereu, nu sunt bani, un fel de abdicare de la orice regulă , inclusiv de igienă. Uite ce zic femeile care au ajuns  a Maternitatea de la Focșani:

Eu însărcinată și cu temperatura am preferat sa stau acasă să-mi fac perfuzie și tratament” (Gîrbaciu Maríana):

“Astea sunt poze din singura rezerva. dar conditiile din saloane sunt mult mai crunte ! Saltele infecte si lenjerii rupte, iar baile sunt deazstruoase! Nu stiu, oricum nu poti spune ca esti tratat ok in spital! Eu am nascut acum o luna, si sincer in salon era oribil! Pana si capacul de la cosul de gunoi din camera mirosea a urina! Iar cand am plecat din salon, incepusera sa faca dezinfectia : au luat o carpa rupta si au inceput sa dea la misto pe vopseaua de pe pereti, si in 5 minute au ,, dezinfectat ” jumatate din camera! Trist , dar banii pe care au zis ca i – au investit nu se vad in spital, mai mult ca sigur ii gasim in conturile lor! ” Marilena Boeru)

“Acel salon e unul dintre cele luxoase…Sunt altele de îți e frică să te așezi pe pat…… Din păcate asta e tara noastră.” (Anayram Beatrice Bianca)

maternitate focsani pat

maternitate focsani toaleta

maternitate focsani dus

Deci ăsta e lux! Lux! O spun pacientele care au trecut pe acolo. Nu vreau să mă intreb cum arată secția Medicală, ori Ortopedia…. Cei care ați trecut recent printr-un spital de stat din România si v-a împins nevoia la toaletă știți că nu e o situație excepțională cea despre care vă  vorbesc. Nu generalizez deși ar trebui să particularizez cazul spitalelor de stat unde wc-ul arată firesc, curat, cu săpun, șervete de hârtie ori uscătoare, hârtie igienică.

Am trimis pe mailul public al Spitalului Județean Sfântul Pantelimon din Focșani întrebările legate de bugetele alocate igienizării de către instuție, nu am primit niciun răspuns. Dar mai încerc. Nu știu dacă are relevanță dar directorul acestul spital, dl Constantin MÎNDRILĂ a fost demis de două ori și repus pe funcție de trei ori cu susținere politică.

Mă uit cu oareșce speranță la bugetul un pic mai mare privind Sănătatea. Ministerul Sănătății va avea, în 2017, un buget peste 7,7 miliarde de lei, cu 5,98% mai mare față de execuția preliminată în 2016, potrivit proiectului de buget postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Nu știu dacă cei responsabili vor considera dreptul la igienă personală al pacientului o prioritate, dar noi putem să le-o cerem.  Vă propun un exercițiu de civism, haideți să schimba noi ceva dacă directorii de spitale, primarii care le au în administrare, consiliile județene care le dețin nu fac nimic. Curațenia și minumul respect pentru ingiena pacientului care ajunge în spital e elementară….  Trimeți-mi poze din spitalele pe unde ajungeți, cu datele de identificare, dacă știm ce să cerem poate avem șansa să începem de undeva: începem de la spălatul pe mâini.

#curateanianuelux

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner