Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Doza 4 de vaccin va fi sau nu va fi?

Aproape 2 milioane de români, s-au îmbolnavit de covid în pandemie, cat Bucuresti si Iasi la un loc, iar numarul mortilor e peste 55 de mii, cât populația Zalăului toată. Marea majoritatea a deceselor, nevaccinati.

Sunt de acum studii serioase și multe care confirmă ca nevaccinatii fac o viremie mult mai mare decat cei vaccinati, raspandind boala in grupuri mari de persoane, inclusiv vaccinatilor. Ca să terminăm cu marota asta, nevaccinații sunt în risc mai mare și prezintă un risc mai mare.

Cu numarul mare de persoane imunizate natural si cu ceva crestere importanta a vaccinării în ultimele 2 luni, România a coborât de pe culmea valului 4. Dar poate fi fericit cineva ca zilnic mor peste 200 de persoane care ar fi avut zile daca erau vaccinati?

Nu stie nimeni sa spună dacă doza booster, a treia, e ultima, findcă ceea ce vedem acum în Europa, creșterea cazurilor în țările cu un număr mare de vaccinati cu două doze, confirmă deocamdată doar perioada limitată în care vaccinul protejează. Exact cum e la vaccinul antigripal sau la cel de tuberculoză, dar antigripalul e exemplul cel mai elocvent – durata de protectie e sezonieră, trebuie refăcut anual altfel nu mai există protecție. Asa si la vaccinul anti-covid, protejeaza cu eficienta mare 6 luni, apoi scade protecția, de asta a fost nevoie de doza a treia.


Eu una sunt pregatita pt doza 4 de va fi sa se confirme ca e nevoie si de ea, asa cum facem antigripalul, probabil ca vom face anticovidul o data pe an, mai ales cei vulnerabili.

Scriu pentru cei care cu confundă disconfortul și dramele pandemiei cu dictatura unde mureai infometat si zdrobit în bătaie în celulă, familia era și ea băgată la închisoare iar copiii nu mai avea dreptul la educație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner