Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Revoltator

E focar de covid la Guvernul României – 30 de ore durează în București sosirea ambulanței pentru covid – Antiviralul ce poate fi prescris acasă nu se gasește în farmacii din cauza statului

E focar de covid la Guvernul României

In biroul de protocol de la Guvernul României, Piața Victoriei, centrul capitalei, cel mai în vârstă angajat e acasa cu simptome de covid: fara gust, fara miros, cu febra.  La birorul de protocol al Guvernului Romaniei nu e nimeni vaccinat – antivaxeri?!! – habar nu am. Poate fricoși de ace – nu știu. S-au testat azi ori urmează să se testeze toți. Nu se știe câți sunt infectați în total, încă. Birorul de protocol al Guvernului se ocupă cu organizarea întregului program al premierului, de la întalniri cu Ursula von der Leyen, cea de ieri, până  la organizarea ședințelor de Guvern sau alte evenimente care implică cea mai înaltă instituție administrativă a României.

L.E. Pe la ora 23 aseară, Guvernul a dat un comunicat în care spune asa: “Referitor la angajatul de la departamentul Protocol confirmat pozitiv, facem precizarea că există o persoană suspectată de infecția cu virusul SARS-COV-2, care se află la domiciliu și care în ultima săptămână nu a fost la birou. (Realitatea e ca nu a fost la birou marți și miercuri, 28 și 29 septembrie – se poate verifica)În plus, având în vedere specificul activității angajaților din departamentul Protocol, aceștia au grijă să respecte măsurile de siguranță impuse de situația pandemică: purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor, respectarea distanțării sociale.”

In plus, la etajul patru al clădirii Guvernului unde sunt birourile de suport tehnic (juridic, economic, fiscal, etc) sunt cel puțin 7 cazuri de infectați, tot nevaccinați. Informațiile se pot verifica direct la cabinetul medical de la Guvern, nu e vreun secret de stat.

Tot din comunicatul Guvernului: Informația potrivit căreia “la etajul patru al clădirii Guvernului unde sunt birourile de suport tehnic (juridic, economic, fiscal, etc.) sunt cel puțin 7 cazuri de infectați, toți nevaccinați” este în totalitate falsă. Până la această oră, niciun angajat al structurilor menționate nu este în izolare, carantină, depistat pozitiv sau contact cu vreo persoană depistată pozitiv.

Și aici revin și spun: Niciun cuvânt în acest comunicat despre numărul mare de nevaccinați din aparatul guvernamental deși “angajații esențiali” au avut acces la vaccinare încă din ianuarie 2021. Niciun cuvânt despre faptul că tot departamentul de protocol a fost testat în mare panică, miercuri, 29 septembrie pentru că nimeni nu are vaccinul făcut, angajați pentru care încă nu au sosit rezultatele testelor PCR. Niciun cuvînt despre testările pe care ar trebui să le facă nevaccinați fiind și intrând în contact direct cu cele mai inalte oficialități ale statului și pe care nu le fac. Niciun cuvânt despre cei care deja au ieșit din izolare fiind testați pozitiv și care lucrează în aparatul guvernului. Niciun cuvânt despre blocajul de la ANMDM care afectează bolnavii de covid ce nu pot fi internați și nici tratați în lipsa antiviralului din farmacii. Așa arată transparența și eficiența la Guvern în plină criză pandemică care a lovit mai ales capitala.

30 de ore durează în București sosirea ambulanței pentru covid

Între timp numărul bucureștenilor care așeaptă ca Ambulanța să ajungă la ei acasă după ce au anunțat simptome de covid se ridică la câteva mii. Informațiile mele vorbesc de un rând de așteptare de 3000 de apeluri. Suni după ambulanță azi și dacă ai ceva noroc, poate reușesc oamenii de acolo să ajungă mâine dimineață, subliniez, dacă ai noroc. Oficial au fost anunțate de Servicul de Ambulanță București-Ilfov 30  de ore de întârziere între apelul de solicitare și sosirea ambulanței.  Asta pentru că în capitală pandemia e deja scăpată de sub control din cauza manipulării pusă la cale de liberali pentru a putea organiza congresul care să-l ungă șef la PNL pe Florin Cîțu. Acum ne spulberă realitatea. În București s-au “eliberat” 11 posturi la terapie intensivă, eliberare prin deces – asta e cinica realitate – dar s-au ocupat imediat toate.

Antiviralul care tratează acasă nu se gasește în farmacii din cauza statului

Medicii de familie ar putea ajuta pacienții diagnosticați cu covid și care pot fi tratați acasă prin prescrierea unui antiviral, dar sunt cu mâinile legate din cauza unei instituții a statului. Antiviralul se cheamă Favipiravir, avem 1,3 milioan de tablete pe stoc la Terapia Cluj, se administrează oral in fazele incipiente ale bolii; comisia de boli infecțioase de la Ministerul Sănătății a elaborat protocolul de prescriere care a fost publicat in Monitorul Oficial,  daaaaaaaaar……. nu se găsește în farmacii pentru  că Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale întârzie să-și dea acordul, deși medicamentul e utilizat deja la scară largă în spitalele din România din martie 2020.
Probabil iarași vor invoca lipsa de personal, de parca pandemia așteaptă aprobarea schemei de personal de la ANMDM. N.r. – Problema personalului la ANMDM e una instorică, dacă nici acum nu au rezolvat-o e despre rea-voință.  

Mai e un lucru, nu înțeleg de ce testele covid pe care le face ambunalța fiindcă așa s-a stabilit prin HG, nu pot fi făcute de medicii de familie. Sunt primii care intră in contact cu pacienții, sunt medicii care îi tratează pe cei care  au forme ușoare și medii, au infrastructura pentru a preleva probele, iar unii dintre ei au și laboratoarele de testare în apropiere. E firesc să aștepte pacientul cu simptome de covid zile în șir ca să ajungă și la el ambulanța doar ca să fie prelevate probele din nas și faringe? Nu ar fi mai eficient să li se deconteze testele și aceste servicii medicale direct medicilor de familie?

Nu pandemia ne omoară, ci birocrația unui guvern prea ocupat de luptele mărunte de la partid în detrimetul intregii populații.

This article has 2 comments

  1. Alexandru

    Dacă ți-e frică de nevaccinați ,stai acasă.. ia-ți concediu.Teoretic nu o sa ai probleme medicale de la ei.

    • j

      aceia sunt functionari… e greu cu ei la toate. si la munca si la vaccin. mai bine interesati-va daca consilierii de stat sunt vaccinati… o sa aveti surprize mari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner