Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Implantul despre care bărbații se feresc să vorbească, operația ce redă bărbăția

E subiect tabu în România. Unii râd cu gura până la urechi când aud de el pentru că, în accepțiunea lagră, oamenii îl plasează lângă implantul de păr, doar că implantul penian e ceva mult mai intim.  Și acum gândiți-vă la un barbat tânar care supraviețuiește unui accident de circulație, dar leziuni ireversibile îl duc la impotență. Mai gandiți-vă că una dintre consecințele grave ale diabetului consta în degradarea vaselor de sânge care duce la impotență. Mai gandiți-vă că dupa registrul Federație Asociațiilor Bolnavilor de Diabet avem cca un milion de diabetici în România, alte statistici vorbesc de două milioane. Vârsta acestor bolnavi: 20-79, iar numărul copiilor cu diabet e în creștere.

De obicei nu mergem cu gandul decât spre  o nevoie estetică atunci când auzim vorbindu-se despre aceasată intervenție. Numai că numărul bărbaților care au nevoie de această operație pentru a putea duce o viață decetă are legătură directă cu boli sau accidente care duc mai degrabă sau mai târziu la impoteță. Cancerul de prostată este încă una din bolile care după operație poate provoca impotența pacientului, iar

Am vorbit cu doctorul Valentin Voinescu, medic primar urolog cu supraspecializare în Chirurgia Reconstructivă Genito-Uretrală la Bărbat, anul acesta a făcut 8 asemenea operații în România. Mult, puțin? Habar nu am, căci nu avem un registru national al pacienților ca să știm unde suntem. Însă mi-a povestit despre pacientul căruia i-a redat viața odată cu protezarea: la 34 de ani, suferind de diabet, operația i-a adus acestui bărbat o familie și un copil (video).  Protezele de felul celor implatate în România se folosesc de multă vreme, cu success în Europa și în SUA, la noi aceste operații sunt aproape necunoscute. Deși vorbim despre pacienți cu boli care duc la această invaliditate, statul român nu are niciun program de sprijin nici măcar pentru pacienții tineri care au nevoie de această protezare. Dacă în cazul femeilor, pentru cancerul de sân avem un program național prin care e finanțată protezarea după operația de scoatere a tumorii, nu ar trebui ca statul să gasească finațare și pentru bărbații care au nevoie de acest implant?

Vă las și filmul pe care l-am făcut în sala de operație.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner