Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
P

Locul unde nu mai ești nevoit să treci din cabinet în cabinet pentru investigații, vin medicii la pacient – Emerald

Are 84 de ani, dar sănătatea de fier care a însoțit-o toată viața a plecat, Dumnezeu știe unde. Stăm împreună în anticamera de la cardilogie. Are niște picioare umflate atat de tare încăt pielea a început să crape. A umblat la medicul dermatolog aproape un an înainte să ajungă la cardilog. Habar nu are că odiseea abia începe. De la cadrilog e trimisă acasa cu un pumn de medicamente:
– Poate că totuși ar trebui să mergeți înapoi la dermatolog, dar să știți ca problemele astea de circulație ar trebui să le vadă și un neurolog. Diabet aveți?

Asta e povestea banală cumva a fiecarei persoane în vârtsă care a acumulat ceva boli în timp. Din cabinet  în cabinet, de la un spital, la alt spital. Fără un adult mai tânăr care să ajute seniorul aflat în necaz, câți ajung cu adevărat la medic? Nu am un răspuns la întrebarea asta.

Ceea ce scriu e din experiență personală, așa că nu mică mi-a fost mirarea cand am dat peste o clinică unde pacientul care îsi face programare la o specialitate, e de fapt investigat de mai mulți medici care acoperă și celelalte afecțiuni pe care le are omul. Clinica se chemă Emerald și m-am dus să văd cu ochii mei dacă e așa. Vă las aici filmul de mai jos.

E adevărat, am fost să văd și să filmez, dar am să fac testul împreună cu seniorul de 85 de an, acum, pe care îl însoțesc mereu la medic. Pentru mine faptul că un om nu mai e nevoit să își facă programări peste programări și să facă drumuri nesfârșite la medic deși abia se poate mișca, e o binecuvântare. Cardiologie, neurologie, imagistică (RMN, CT), medicină internă în același cabinet,  simultan, investigând același pacient.

Ce vreau să vă mai spun, mi-a atras atenția testarea cardiacă de stres cu rezonanță magnetică. E o examinare care se adresează celor care au deja probleme cardiace grave, in special oameni tineri. E o diagnosticare precoce care poate salva viețile unor oameni activi. Și aici mi-a rămas ceva în minte, căt de repede se eliberează rezultatul învestigației: in ziua ]n care a fost făcută ori în ziua următoare. Peste tot pe unde am făcut un examen CT ori un RMN, și am făcut câteva în perioada tratamentului împotriva tuberculozei, primeam rezultatele cel mai devreme peste 10 zile-două săptămâni.

Vă las aici linkul clinicii dacă vreți să aflați mai multe: https://emeraldmed.ro/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner