Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Criza medicamentelor, ce știe ministrul Sănătații dar nu spune? Povestea Manuelei Hărăbor

-” Dragii mei. Mă confrunt cu o problemă gravă. Andrei este sub tratament cu Rivotril de 2 mg şi Ministerul Sănătății a sistat importul acestui medicament. Fără un anunț prealabil şi fără să-l înlocuiască cu un medicament asemănător. Am nevoie de ajutor şi mă adresez acum prietenilor care locuiesc într-o altă țară europeană unde rețetele din România sunt acceptate. Dar şi din alte țări, poate cunoasteți medici psihiatrii sau neuro-psihiatrii care m-ar putea ajuta. Am nevoie doar de un flacon de Rivotril de 2 mg pe lună. Pe rețetă apare substanța activă şi este pentru două luni. Mulțumesc din suflet!”

Este apelul Manuelei Hărăbor, fiul său fiind diagnosticat cu autism iar tratamentul de lunga durată e de la sine înțeles. Am vorbit cu Manuela Hărăbor, mi-a povestit că a bătut capitala în lung și în lat pe la toate farmaciile, doar-doar va găsi să cumpere medicamentul.

La ultima dintre ele,  în ușa farmaciei s-a oprit cu disperare și a cerut lumii ajutor,  atașând și rețeta. Ce a urmat e dramatic și emoționant în egală măsură.  Părinți care trec prin aceeași situație au dat dimensiunea dezastrului provocat de lipsa medicamentului.

– Am sunat eu peste tot nu se găsește și noi avem nevoie de Rivotril 0,5. Am sunat în tot Bucureștiul și în țară pe nicăieri nu este,  spune Lucreția Negoiță.

– Din păcate la Timișoara nu mai există, am înțeles de la medici că nici nu mai prescriu rețete decât pentru alte medicamente echivalente, care din păcate sunt foarte scumpe comparativ cu acesta… spune altcineva.

– Am încercat inclusiv la minister și nu se mai aduce din septembrie 2016. In Italia se gasește, e 1,5€ dar trebuie rețeta de la un doctor de acolo. Mai aștept un raspuns de la cineva din Austria. S-ar putea să fie aceeași problemă cu rețeta ca și în Italia. Fina mea este farmacistă și mi-a spus ca la noi singura șansă este să fi rămas undeva nevândut.  Comenteaza Cristina Petrescu.

– Rivotril a fost scos de pe piață de către importator (nu a spus nimeni de ce), o să fie inlocuit nu se știe când, vine cu informații noi un domn, Matei Alexandru.

– Roche s-a retras din România ,dar mai produce. Eu sunt în aceeași situație cu Madopar și Madopar hbs pentru Parkinson. Nu au înlocuitor ci doar un medicament care este similar cu care tata nu s a împăcat de loc ajungând în spital decompensat, spune o altă doamnă.

– Poți să scanezi rețeta ? Sora mea locuiește la Geneva ,acum e în București și sâmbătă pleacă. Ar vrea sa poată să te ajute. E sprijinul pe care il oferă o doamnă.

– Eu sunt în Spania…cum pot cumpăra? Arăt rețeta, se oferă încă cineva.

– În Germania e un pic mai complicat, trebuie eliberată o nouă rețetă a unui medic local. Și, oricum, dacă e fară acoperire de asigurare, e mult mai scump decât prețul din România, spune o româncă stabilită în Germania

– Am vorbit cu d-na doctor, puteți cumpăra din Bulgaria sau Ungaria, acolo se găsește, dânsa a căutat dar nu au nici ei.

Medicamente care tratează cancere, care pot prelungi vieți și pe care nu le poți găsi în farmacii, nici măcar cu bani.

Asta se întâmplă zilele acestea. O mobilizare umanitară a făcut ca dinspre Europa pe diverse căi personale, medicamentele necesare au ajuns la Manuela Hărăbor în așa fel încât să nu fie nevoie să întrerupă tratamentul fiului său și să ajungă și la alți pacienți aflați în nevoie.  Dar ăsta e doar începutul. Cred ca sunt zeci de mii pacienții cronici care vor fi afectați odată ce taierea prețului la medicamante va intra îm vigoare iar ministrul Florian Bodog știe asta.

Va rog, domnule ministru al Sănatății citiți mesajul Manuelei Hărabor, nu e politician, e cetațean, e mamă cu grijă față de copilul său care e și pacient:

” Mesajul meu a ajuns la mii de kilometrii distanță și am primit sute de mesaje. Sunt oameni care deja mi-au cumpărat medicamentul și urmează să mi-l trimită. Din Italia, din Germania. M-au contactact oameni din București și din țară, mi-au oferit medicamentul rămas nefolosit de părinții lor….. Nu vă pot spune în cuvinte cât de emoționată sunt. Îmi stăpânesc cu greu lacrimile. Unde sistemul clachează, unde cei care ne conduc nu dau dovadă de compasiune față de cetățenii lor, vin oameni simpli, plini de iubire și repară răul făcut intenționat. Pentru că trăim într-o țară în care banul guvernează. Și dacă nu e rost de făcut un comision gras de pe urma vreunui medicament, pur și simplu îl scot de pe piață. Pentru că din păcate ăsta e adevărul. Producătorul Rivotrilului este compania Roche, care vinde în toată lumea la un preț modic, între 2 și 3 Euro flaconul de 30 de pastile și care nu dorește nicicum mărirea prețului. .Cam ieftin, nu-i așa? Cine din minister se poate mulțumi cu un comision de câțiva euro cenți? Așa că mai bine nu îl aduc. Am rămas singura țară europeană în care nu se mai găsește acest medicament. Eu am reușit prin intermediul vostru să procur medicamentul necesar lui Andrei, dar mă gândesc cu durere la atâția alții care se confruntă cu aceeași situație. Ce e de făcut? Din păcate nu doar acest medicament a ajuns să fie inaccesibil cetățenilor români. Sunt medicamente care tratează cancere, care pot prelungi sau chiar salva mii de vieți și pe care nu le poți găsi în farmacii, nici măcar cu bani. Cât le vom mai permite celor din Ministerul Sănătății să se mai joace cu sănătatea și cu viața noastră? Vă întreb.”

Să lași bolnavii fără medicamente e un act de iresponsabiltate. Să lași bolnavii cu bună știință fără medicamante e un act criminal. Scriam aici zilele trecute ca ministrul Sănătății a luat la cunoștință că producătorii de medicamente nu vor mai aduce in România o serie de medicamente odată cu tăierea prețurilor cu 35% și că va obliga firmele de medicamente să asigure timp de un an tratamentele care apoi vor dispărea din farmaciile românești.  Altfel spus după un an, pacienți români, va descurcați sau muriți, depinde cât de vital vă este medicamantul.

Dle ministru al Sănătății, Florian Bodog, care e soluția? Ce să facă oamenii ăștia? De unde să-și ia medicamentele necesare?

Dumneavoastră știți ce spun asociațiile de pacienți, am scris și eu aici, poate înțelegeți că programul de guvernare este despre binele oamenilor, nu despre a-i ucide cu măsuri populiste.

Am scris materialul cu permisiunea Manuelei Hărăbor iar fotografiile postate sunt de pe contul său de socializare și îi mulțumesc pentru permisiunea de a le folosi.

foto: Vorbește Lumea, Pro Tv

This article has 49 comments

 1. Marcel Vidican

  “Producătorul Rivotrilului este compania Roche, care vinde în toată lumea la un preț modic, între 2 și 3 Euro flaconul de 30 de pastile și care nu dorește nicicum mărirea prețului.”

  Se pare ca dna Harabor nu prea pricepe de ce nu este Rivotril pe piata. MS nu accepta marirea pretului.

  • Paula Rusu

   A intrat pe lista de compensate. Daca in joc e sanatatea pacientului e firesc ca solutia sa fie benefica ambelor parti.

  • Paula

   Pentru sevrajul care il are Rivotril EU as da si 50 lei pe un borcanel cu 30 pastile numai sa scap, de stariile de sevraj care le da lipsa lui. Sant internal e stariile

 2. Marcel Vidican

  Era pe lista de compensate de foarte multi ani. De 2 ani este pe lista D, statul da 1 leu pentru o cutie, nu inteleg de ce nu accepta scumpirea lui. Pentru ca daca fac asta vor trebui sa cedeze si la ceilalti producatori ?

 3. GHIOCA

  Daca imi puteti scana reteta vi-l trimit din Franta,aici e foarte ieftin si e si rambursat 65%.

  • Alexandra B.

   Bună ziua,

   Eu mă aflu în aceeași situație cu sora mea, are epilepsie și are nevoie de Rivotril. Care sunt șansele să putem cumpăra din altă țară cu rețeta eliberată în România.

   Mulțumesc frumos,
   Alexandra

  • Andrusceac Paunel

   Buna ziua , ma puteti ajuta pe mine cu o cutie de Rivotril 2mg , evident contracost, in Romania nu se gaseste ?

  • Ioana Costescu

   Buna ziua,
   Daca va trimit rețeta scanata cu rivotil, ma puteti ajuta? Va trimt euro intr-un cont sau ramburs.
   Am luat de mult timp, o sa renunt dar nu pot asa brusc. Mai am nevoie de 2-3 luni ca sa renunt treptat.
   Multumesc anticipat.
   adresa de email este :cristianastoica@yahoo.com
   Daca doriti sa ma ajutati , va rog sa imi trimiteti adresa de email, unde sa trimit reteta scanata.

  • Scarlat Maria

   Buna ziua,si eu am nevoie..cum va pot trimite reteta?

  • Paula

   Da ma puteti ajuta si pe mine cu rivotril 0730321710 va multumesc

  • Paula

   As Dori si eu un flacon ma puteti ajuta va rog?

  • iordache daniel

   am si eu nevoie

  • Dumitrascu Mihaela

   Buna seara!am ramas fara rivotril.sunt diperata!!!ma simt f rau!!!am reteta.cum pot sa iau leg cu Dvs? Nr meu este 0723736256.va implor sa ma ajutati!multumesc mult!

  • Maria Drăghici

   Bună ziua, mă numesc Maria,sunt din Timișoara și aș dori dacă se poate să mă ajutați cu 3 flacoane de Rivotril.În speranța că mă puteți ajuta,vă mulțumesc din suflet!

  • Magda Ciocan

   Atata lume disperata si ministerul nu face nimic! Si eu am nevoie pentru mama mea batrana care doarme cu Ribotril de aproape 9 ani… ma gandesc cu disperare ce va fi cand nu voi mai avea!? Chiar nu se vrea importarea acestui medicament? Sa nu mai fie compensat! il platim cu oricat, numai sa fie!

  • Nita Anca Nita

   Bună ziua! Am urgenta nevoie de medicamentul Rivotril 2mg, salvați ma, șanț sun tratament, multumesc

 4. Ionut Ilisescu

  Rivotrilul este sigur pt. autism??? Ca aici scrie ca a fost proiectat special pt. epilepsie, anxietate si atacuri de panica. Nicaieri nu scrie de autism.
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Clonazepam
  Am si eu o fetita de 5 ani diagnosticata cu autism.

  • MM

   Buna seara,
   Îmi permit să vă îndrume către medicul Radu Naghiu, clinica Napocensis din București, care tratează autismul la copii, prin homeopatie.

 5. Iuliana

  Buna ziua eu am un flacon ramas de la fiul meu , dar cum pot sa il trimit si unde ?

  • Anghel

   Buna seara mil puteți trimite mie rivotrilu contra cost am nevoie urgenta va rog frumos,va las adresa.anghel Mădălin,comuna săhăteni judetu buzau

  • Anghel

   Sufăr de anxietate de aproape 10 ani și am căutat peste tot dar nu am găsit va rog frumos daca il mai aveți trimitetil mie

  • Marius

   Il mai aveti ?

  • Enache Georgeta

   Mai aveti flaconul ? Am nevoie ! Enache georgeta ,Dragasani ,str Tudor Vladimirescu 671A jud VALCEA

  • Ștefan

   A-și avea nevoie de rivotril,eu îl iau de 8 ani și fără el nu mai dorm deloc,deci problemă extremă.Dacă doriți contracost nr. meu de tel. este 0747517501.In Romania se vrea decimarea celor bonlavi prin metode perfide ca s-ă nu mai fie cheltueli inutile fe către MS.Dar munți de bani de la CAS unde se duc?O întrebare esențială pentru buni noștri conducători care profită după urma lacrimilor noastre disperate.Este Dumnezeu și va face dreptate mai devreme sau mai tărziu,o să se lovească ei de palma domnului nostru tată cereresc Isus Hristos,să fiți siguri…!

  • Paula

   Buna ziua il mai aveti flaconul EU sant din Bucursti multumesc

 6. Danila Mihaela

  Buna ziua,baietelul meu are 11 ani,si are nevoie de Rivotril de 0,5mg,este pentru epilepsie.Am gasit in Spania si este nevoie de reteta tradusa in limba spaniola si stampilata de medicul de specialitate.Chiar nu o sa-l mai gasim in România?….

 7. Vio

  Un stat condusi de primitivi carora nu-le pasa de bolnavi. Probabil se gandesc ca banii stransi de la mii de platitori de asigurari de sanatate nu e cazul sa fie risipiti pe tratarea bolnavilor, mai ales celor incurabili. Au nevoie de banii nostri pentru a acoperi furaciunile lor si nu mai raman pentru medicamente si servicii medicale. E revoltator, nu putem sta cu mainile in san! Chiar daca azi suntem sanatosi, maine putem fi in situatia Manuelei!

 8. Dana

  https://www.medizinfuchs.de/preisvergleich/rivotril-2-mg-tabletten-100-st-emra-med-arzneimittel-gmbh-pzn-175610.html
  Asta este pretul in Germania.Intrati pe unul dintre situri si luati legatura cu ei.Cu siguranta va vor raspunde

 9. marius

  Am si eu nevoie de rivotril de 2 mg pentru mama mea.Pretul este mic,in jur de 7 lei dar nu se gaseste.Ma poate ajuta cineva.

 10. Ileana Stefan

  Ca urmare a sesizarilor primite de la pacientii care sufera de epilepsie si de la apartinatorii acestora, prin care am fost informata de lipsa de pe piata Romaneasca a medicamentului Rivotril, m-am adresat in calitate de Director Executiv si reprezentantul legal al bolnavilor de epilepsie din Romania, producatorului F. Hoffmann-La Roche Ltd Elvetia. Reprezentantii producatorului au precizat ca medicamentul a fost delistat de catre Ministerul Sanatatii si din aceasta cauza nu se mai regaseste in farmaciile din Romania.
  Rivotril este un medicament care reduce crizele epileptice si care face ca intensitatea celor existente sa fie mult mai redusa.El este recomandat de catre specialisti in majoritatea formelor de epilepsie cu pierdere a cunostintei(crize tonico-clonice primare sau secundare generlizate).Ca si in cazul altor medcamente antiepileptice, rivotrilul nu trebuie intrerupt brusc ci doza trebuie scazuta treptat.

  Avand in vedere aceasta situatie de criza m-am adresat decidentilor din sanatate respectiv M.S cat si ANMDR in vederea reevaluarii si rezolvarii cu celeritate a situatiei aparute.Cu acest demers ASPERO vine sa sustina drepturile pacientilor de a beneficia de medicamentul mentionat mai sus la recomandarea medicilor specialisti.Desi slabe sperante avand in vedere declaratia Ministrului Sanatatii Florian Bodog in care spune : citez:” promisunile electorale sunt mai importante decat pacientii”.E o afirmatie foarte grava din punctul meu de vedere, indiferent de pacient si diagnosticul acestuia.
  Ministerul Sănătății din ROMÂNIA ar trebui să respecte Constitutia Romaniei, potrivit careia dreptul la ocrotirea sănătății este garantat.
  Ileana Stefan

  • Enache Georgeta

   Initiati dvs o lista de semnaturi online ,poate se trezeste la realitate acest ministru,care spune aberant ca promisiunile electoralev sunt mai importante decat sanatatea oamenilor ! Vrea sa ne omoare ?

  • Lazar Aurelian Marius

   Buna dimineata ,si eu sunt cu tratament Rivotril 2mg ,iau de mai multi ani o jum de tabl seara inainte de culcare ,la rec med psihiatru bineinteles,ultimele 10 nopti au fost groaznice de pe 24.03 cand mi s-a dat Anxiar in loc de Rivotril .Ce fac cei de la Ministerul Sanatatii ??Chiar nu le pasa??

 11. Bumbu Cristina Elena

  In Italia ,există rivotril ,se prescrie pt anxietate di nu se eliberează fără reteta de la medic psihiatru .O vizită la medicul psihiatru ,costa 150euro dar asta număr fii nimic ca .dupa aceea se poate lua regulat

 12. Popa Angela

  Voi intreba si eu in UK si revin cu un raspuns.

 13. Eumed Romania

  Buna ziua,
  Ptr Rivotril , Madopar sau alte medicamente care sunt delistate in România puteți lua legătura cu noi ” http://www.eumed.ro” . Suntem o farmacie 100% germana și avem o echipa de lucru in România cu care puteți lua legătura la office@eumed.ro sau 0758 70 7000 sau la datele de contact de pe site direct in farmacie in Germania. Mai multe detalii despre cum se comanda cum se plătește și cum se procedează cu Rețetele veti primi in urma contactului.

  • maria

   Buna ziua,
   Va rog, daca se poate care sunt conditiile de cumparare a medicamentului rivotril de 0.5 mg, si ce pret are?

 14. ADRIANA

  Va salut cu drag de la Cluj,mame eroine,si eu am raportat lipsa medicamentului Rivotril,fiul meu are 27 de ani, cu acest medicament de la varsta de 7 luni…avem nevoie de 2 cutii pe luna de 2 mg…,ce sa va zic tremura ,,,camasa,,,pe mine ca va face crize,de indata ce voi fi nevoita sa il inlocuiesc cu un alt medicament ,sant o mama singura ,de 21 de ani,santem doar noi doi…,diagnosticul lui principal este Fenilcetonurie,diagnosticat tardiv la 14 ani in Cluj…Centru Universitar…,strigator la cer,cand acest diagnostic ar fi trebuit pus la nastere…in acesti 14 ani pana la diagnosticul corect…,laptele matern si apoi alimentele normale iau fost,,, otrava,,,,pentru sistemul lui nervos….la 7 luni a facut crize epileptice majore,agittatie psiho-motorie….in momentul de fata are dieta restrictiva in proteine cumparate din Germania,Polonia,Italia,DIETA CE MA COSTA 1000 EUR/LUNA……E acum sau gantit sa ne mai dea o data-n cap…..DOAMNE SANT DISPERATA…LA GANDUL,CA IAR MA ASTEAPTA NOPTI NEDORMITE,VEGHIND LA CAPATAIUL COPILULUI MEU,….CU CINE SA VORBESC,CINE MA ASCULTA SI PE MINE…,SANT SECHESTRATA LA DOMICILIU CU O ASA DIETA …,CANTARITA LA GRAM,SI CALCULATA ,….CAIETE PLINE CU MENIURI,TABELE PE PERETE CU CONTINUTUL ALIMENTELOR IN FENILALANINA ….AJUTOR !!!!!!! ADRIANA & SERGIU 🙁

 15. Anghel

  Cine mă poate ajuta și pe mine cu o cutie de rivotril de 0,5 mg sufăr de aproape 10 ani de anxietate și sunt dependent de el va rog frumos să mă ajutați că nu găsesc nicăieri va las adresa mea cine mă poate ajuta vol platesc,Anghel Mădălin, comuna săhăteni ,Jud Buzău las și nr de telefon și adresa de mail. Tel 0766979140. Mail,. madalinstefu27@gmail.com va multumesc

 16. Coralia

  Vā rog mult, am nevoie de o cutie de rivotril, pt mama, platesc si 1 mil de lei pe cutie. Email cora_barosan@yahoo.com.

  • Macaria Elena

   Di spun de 11 cutii de Rivotril de 2 mg. Pot sa vi le ofer.

 17. Emanuela

  Bună ziua! Am si eu mare nevoie de acest medicament pentru soțul meu, care suferă de o tulburare psihotică cu elemente de schizofrenie. Dacă mă poate ajuta cineva să îl fac rost, contra cost, i-aș fi foarte recunoscătoare. Adresa mea de mail este emanuela.ema92@yahoo.comVa mulțumesc.

 18. Giusca

  Buna ziua . As avea și eu mare nevoie de rivotril pentru mama care se lupta cu o depresie de 27 de ani și bunicul meu de 10 ani. Plătesc oricât pentru o cutie și am rețeta de la medic . Sau poate îmi spune cineva cum îl pot procura din afara , nu știu cum se face cu rețeta de la noi. Mulțumesc.

 19. POPESCU RODICA NEAMT

  Politicienii sunt interesati doar de buzunarul lor .dar in orice clipa pot avea si ei nevoie de acest medicament,care nu are inlocuitor pe piata ,Daca vom muri toti ,cine le va mai alimenta conturile grase din strainatate?
  Chiar nu pot fi sensibilizati de afectiunile semsnilor lor? CRIMA de neimaginat.

 20. Stroe

  Va salut!
  Am nevoie urgenta de 2 cuti de Rivotril, 2 mg sau echivalentul din Bulgaria denumit Clonareks. Ma puteti contacta telefonic la nr. 0247412417. Va multumesc anticipat!

 21. Mirela

  Bună ziua,
  Am nevoie de rivotril 2 ml pt bunicul meu .am și reteta dacă ma poate ajuta cineva va rog din suflet
  0769490557

 22. Stelian Turcu

  Clonazepam nu a fost creat pentru tulburari de anxietate . Prospectul Rivotril produs de Roche vorbeste exclusiv despre epilepsie , dar medicii il prescriu si in alte cazuri . Pericolul este foarte mare , Clonazepam fiind probabil cea mai potenta benzodiazepina de pe planeta . Ati auzit de Xanax , Tranxene sau altele . Copii mici pe langa Clonazepam . Conform Dr. Ashton Heather , 0.5mg clonazepam = 10mg diazepam . Sevrajul este foarte greu , poate duce chiar la tentativa de suicid , ca sa nu spun ca poate ucide , literalmente . Poate fi inlocuit cu alta benzodiazepina , diazepam , de exemplu , dar inlocuirea nu se face printr-un salt brusc , de pe o substanta pe cealalta . Se face treptat .
  Sa retragi brusc substanta de pe piata e un act inconstient , imi pare rau sa spun asta , cine a facut-o nu stie in ce pericol a pus foarte multi pacienti , iar consecintele nu vor intarzia sa apara .

 23. Emilian

  Buna ziua. Incepând cu luna Aprilie a apărut un înlocuitor, se numește Clonazepam. Din ce am înțeles, pe piața din RO se găsește in prezent un număr redus de cutii, pe motiv că, acum se are in vedere schimbarea legislației a.i. să se permită importul acestui medicament.
  De avut în vedere: 1. Se eliberează doar pe baza de rețeta cu regim special; 2. Trebuie scrisă denumirea medicamentului Clonazepam pe rețeta in vederea eliberării (daca scrie Rivotril, nu se eliberează).

 24. Angelica

  Cl0nazepamul este acelasi medicament cu rivotril.Acesta se poate schimba cu diazepam , cu xanax si mai sunt…Astea sunt pt.depresie anxietate atacuri de panica. Diazepamul este sa dormi linistit., daca nu , 2 xanax pe zi.Am fost f.ray. In 3-4 zile schimbarea se face repede. Pt cei cu autism nu stiu MediciI nu se intereseaza . Sa iasa sa -I forteze sa ceara sa se zbata pt. noi. In seama ca le convine hausul. La ora asta moment nu conduce tarisoara asta Nu avem o organizare , pe ministere

 25. BISERICA DE SPITAL, PREOTUL DE CARITATE

  Subiectul a inceput de la d-na Harabor. Am intalnit-o la Schitul Dervent-Constanta. Stie f bine ce pacate a facut și de unde i se trage pedeapsa cu necazul fiului. Copiilor li se strepezesc dintii, daca parintii mananca agurida…O ajuta soțul ei european si tatal roman al copilului pe doamna necajita HM. Referitor la cei ce scriu cu disperare si mila pt medicamentul rar, le doresc sanatate, dar si cei ce sunt sanatosi sa se sacrifice pt bolnavii lor și sa incerce 7 zile sa posteasca (7 trepte ale postului) negru sau aspru: numai cu apa sau apa cu prescure. Paralel sa se spovedeasca despre el, cel ce scrie aici. Pe acest teren spalat interior si umplut cu postire sa aplice metaniile mari 30 pe zi. Și 3 acatiste ale sfintilor pe zi. Te cheama Stefan sau pe bolnav il cheama asa, citeste acatistul Sf arhidiacon Stefan. Te cheama Maria, citeste paraclisele Maicii Domnului etc. din Acatistier. Sau citeste toata Psaltirea timp de 7 zile. Minuni mari veți avea. Beti agheazma mare de la Botezul Bomnului-Boboteaza si ungeti bolnavul cu untdelemn de la Sfantul Maslu, turnand putin in salate sau in mancarea lui. Chemati preotul sa va faca sfestania casei sau cititi din Molitfeltnic-Aghiasmatar rugaciunile de la Botez de alungare a duhului necurat, stropiți casa cu agheasma mica și ungeti tocurile cu untdelemn de candela…Amin! Nu uitati ca 10 leprosi s-au vindecat pe cale, la cuvantul Domnului, prin Duhul Sfant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner