Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Medicament nou împotriva sclerozei multiple agresive aprobat de UE

Scleroza multiplă rapid progresivă e forma bolii care duce la cel mai repede la invaliditate  pentru pacientul diagnosticat cu aceasta problemă de sănătate. Boala afectează în general oameni tineri,  de la 20 până în 40 de ani și duce la scaun cu rotile, oribire, imposibilitatea de hrănire independentă a pacientului, e o boala care doboară fizic pacientul care rămâne conștient de degradarea masivă la care e supus fără tratamente eficiente până acum.  Uniunea Europeană a aprobat punerea  pe piață de către compania Roche a medicamentului Ocrevus, (Ocrelizumab), după încheierea studiilor clinice.

Aici e povestea pacienților români care sufera de scelorză multimplă, ca să înțelegeți cât de serioasă e această boală: http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/romania-nu-are-centre-speciale-pentru-tratarea-pacientilor-romani-diagnosticati-cu-scleroza-multipla.html

Medicamentul se administrează o dată la șase luni, se face o perfuzie, spre deosebire de tratamentele zilnice mai puțin eficiente: „Vestea că ocrelizumab a fost aprobat în UE este grozavă. Medicamentul are potențialul de a schimba modul în care abordăm și tratăm scleroza multiplă. Până acum, în lipsa unui tratament care să încetinească avansul bolii, persoanele cu scleroză multiplă primar progresivă erau forțate să renunțe la carierele lor și aveau nevoie de persoane care să le îngrijească. De asemenea, cei cu forme remisive de scleroză multiplă trebuiau să aleagă între siguranța lor și o viață productivă. Ocrelizumab se administrează o dată la fiecare 6 luni și nu necesită monitorizare detaliată, ceea ce sperăm că va permite oamenilor să ducă o viață normală, fără să se gândească zilnic la boala lor” – prof. Gavin Giovannoni, The London School of Medicine.

Ocrelizumab este deja aprobat în țări din America de Nord, America de Sud, Orientul Mijlociu și Europa de Est. peste 30.000 de persoane au fost tratate folosind medicamentul până acum.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner