Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Ministrul Sănătații: a sosit în țară medicamentul care înlocuiește Rivotrilul. Când va ajunge în farmacii?

“Vă rugăm să ne ajutați, avem nevoie de o cutie Rivotril pentru un copil de 12 ani. Avem rețetă, suntem din Iași CINE ne poate ajuta ?? Mai avem medicamente pentru 2 zile.” – Corneliu P.

“Am citit  aici scrisoarea unei mămici referitor la Rivotril. În final spune.a că i-a fost trimis medicamentul de oameni din Germania. Acum întrebarea mea ar fi cum au reușit acei oameni să cumpere medicamentul din Germania? Și aici mă refer la rețeta. Este nevoie de rețeta de la un medic din Germania sau se poate și cu rețetă din România. Întreb pentru că doamna nu a specificat acest aspect și sunt înnebunită să fac și eu rost de acest medicament pentru tatăl meu. Vă mulțumesc anticipat dacă îmi puteți oferi un răspuns” – Oana B.”

“Eu mă aflu în aceeași situație cu sora mea, are epilepsie și are nevoie de Rivotril. Care sunt șansele să putem cumpăra din altă țară cu rețeta eliberată în România.” – Alexandra B.

Dacă vă trimit rețeta scanată cu Rivotil, mă puteti ajuta? Vă trimt euro într-un cont sau ramburs.
Am luat de mult timp, o să renunț dar nu pot așa brusc. Mai am nevoie de 2-3 luni ca să renunț treptat. Multumesc anticipat.” – Ioana C.

Sunt mii de mesaje care au curs de la pacienți și familiile lor în ultimele luni catre Ministerul Sănătații, către Agenția Națională a Medicamentului, către medicii de familie, către farmaciști, ziariși, s.a. E disperarea bolnavului care a rămas fără tratament. L-am sunat azi pe Ministrul Sănătații care a confirmat: a sosit în țară medicamentul care înlocuiește Rivotrilul, medicamentul retras de Roche din România din septembrie anul trecut.

–  A sosit clonazepamul (substanța activă de care au nevoie pacienții tratați cu Rivotril) de 0.5, cel pentru copii a sosit, este la Unifarm. Iar  celălalt de 2 mg, pentru adulți sosește vineri la Unifarm. E răspunsul tefelonic al ministrului Florian Bodog.

Așa că am sunat la Unifarm ca să văd când va ajunge medicamentul la pacienți. Aici e o veste proastă, durează vreo două săptâmâni până când medicamentul se va găsi în farmacii. De ce întârzierea asta? Niște birocrație și o procedură de etichetare care e obligatorie, spune directorul Unifarm, Adrian Ionel.

–   Medicamentele vor ajunge în farmaciile care au făcut comezi de Rivortril săptămâna viitoare pentru că trebuie să respectăm procedura de etichetare pentru aceste medicamente considerate droguri. E nevoie să fie etichetate in limba româna, medicamentele fiind importate din Cipru. Vor ajunge in famacii pastilele de 0.5 mg pentru că astea au întrat în țară. Un stoc ce 50 de mii de cutii, spune Adrian Ionel, directorul Unifarm.

–  De ce durează așa mult?

–  Etichetarea se face numai de producatorii autorizați și am fost nevoiți să facem presiuni să le eticheteze mai repede, altfel termenul era de 30 de zile. Am obținut un termen de 7-10 zile. E medicamentul generic pentru Rivotril, Clonotril.

–  Cât va costa, fiindcă Rivotrilul se vindea cu cca 6 lei cutia?

–  Va coasta cam 7-8 lei.

– Bun, dar e mai scump decat Rivotrilul, ori pretul ar fi trebuit să fie mai mic.

–  Cei de la Roche au retras Rivotrilul de pe piață anul trecut, pentru ca acum, in februarie să vină cu o nouă propunere de preț, cu 40%-45%  mai mare.

– Asta inseamnă spre 10 lei.

–  Da, 10-11 lei!

–  Ce se întâmplă cu tratamentul pentru adulți?

–  Pastilele de 2 mg intră vineri în țară, ar vor trece prin aceeași etapă de eticherare. Asta înseamnă că vor ajunge în farmacii peste două săptămâni. Sunt cuvintele șefului de la Unifarm.

Dacă sunteți printre cei care aveți nevoie de acest medicament, mergeți cu rețeta in farmacii și cereți farmaciilor să le comande la Unifarm. Dacă nu vreți să schimbați Rivotrilul pe Clonotril singura soluție rămâne cumpărarea medicamentului din străinătate.

 

 

This article has 15 comments

 1. MINZU PETRE

  Clonazepam RIVOTRIL AM MARE NEVOIE DE EL IAU DE 5 ANI

  • Macaria Elena

   Am 11 flamoane de rivotril daca le doriti vi la pot ofer.

  • Florea Dobre

   Va rog frumos dacă mai aveți acest medicament disponibil sa mi trimiteți și mie 2 cutii de 2 mg plata la livrare la curierat. Va rog să-mi trimiteți un verdict .Mulțumesc anticipat.

 2. tatiana

  Am mare nevoie de rivotril….le mai aveti-ex.flacoane si unde va gasesc?multumesc

 3. Nechifor florin

  Buna ziua! A disparut iar rivotrilul din ianuarie.. Sunt informatii daca revine in farmacii ?

 4. Oprea Claudia

  Bună ziua ar trebui să se facă ceva pentru că sunt bătrâni care suferă pentru că nu găsim rivotril 0.5.

 5. Bente Elena

  Dacă știe cineva ceva concret despre rivotril și eu iau de mulți ani și nu mai am. Vă rog să ne comunicați pe adresa de e-mail unde putem găsi sau ce facem fără El? Ministrul sănătății știe despre asta?

 6. Danaila Margareta

  Și eu ia rivotril și am mare nevoie de el dacă ma poate ajuta cineva 2mg

  • Buharu Daniela

   Doamna Elena va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu 2 cuti de rivotril iau de 3 ani nu pot sa stau fara iel va platesc

 7. Danaila Margareta

  Doamna Elena Macaria va rog dacă sunteți amabila sa îmi trimiteți rivotril la următoarea adresa contra cost plat la primire Dănăilă Margareta str Brazilor nr 65 Ciclova-Montana Caras-Severin va multumesc

 8. Magda

  Am nevoie de rivotril sunt în sevraj de o luna va rog frumos vi le plătesc

 9. Ionuț

  Va salut cu respect, am urgenta nevoie de rivotril 2 mg cel puțin două cutii, dacă este cineva care are si vrea sa ajute, îmi trebuie încă două cutii ca sa pot efectiv renunță la el. Aseară am avut status epileptic, am redus din doza până când am rămas fara medicament. Nu pot renunța brusc la acest medicament îl iau de ani de zile. Va rog detalii la telefon 0770640662

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner