Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Ministrul Sănătații recunoaște, programul electoral lasă românii fără medicamente. Ce le-a spus lui Dragnea și lui Grindeanu? (înregistrare)

Ministrul Sănătații recunoaște ca programul electoral de scăderea a prețului medicamentelor lasă românii fără tratamente. Nu știu dacă asta schimbă decizia PSD de a pune în practică un ordin care va duce la moartea unor oameni din cauză ca nu mai găsesc medicamentele.  Asta e înregistrarea cu Florian Bodog:

Mai multe firme producătoare de medicamente îl anunțau acum o lună  pe șeful de la Sănatate că pleacă din România. Iată ce spunea ministrul Sănătății, Florian Bodog la vremea când înca nu izbucniseră uriașele proteste împotriva ordonanței 13: “Ei au obligația, timp de un an, să asigure necesarul național de medicamente. Mă voi asigura prin măsuri legale că acest lucru se va întâmpla. Voi solicita ca producătorii care doresc să se retragă de pe piață să facă în scris acest lucru pentru ca Unifarm-ul să găsească medicamente generice sau înlocuitoare pentru cele care ar urma să se retragă de piață”. Off the record le-a spus producătorilor că e un ordin venit de sus și că nu are ce să facă.  Aunci i-am întrebat pe cei de la asociațiile de pacienți de ce nu fac nimic, mi-au răspuns că ei nu pot scoate pacienții în stradă și că au auzit de la televizor ordinul lui Liviu Dragnea că programul de guvernare trebuie pus in practică exact așa cum e și că ei nu pot lupta cu acest tăvălug politic.  Cinic program politic.

-Suntem condamnați la moarte! mi-a spus Cezar Irimia de la Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Intr-o lună de zile în care mesajele care anunță o criză și mai mare a medicamantelor au curs din toate părțile             (pacienți, medici, producători, distribuitori) s-a întâmplat ceva cu atitudinea  ministrului Florian Bodog. “Imi voi regla decizia în funcție de aceste lucruri” spune acum șeful de la Sănătate după ce acum o lună declara cu emfază: “programul electoral se aplică, punct”.  Le-a spus premierului Grindeanu și șefului PSD Liviu Dragnea că pacienții se revoltă, că producătorii de medicamente pleacă și ca vor rămâne să gestioneze o criză fără precedent în care de data asta vor muri oameni, nu vor avea loc proteste de stradă.

Florian Bodog, Ministrul Sănătății

 • oamenii își doresc medicamente mai ieftine dar nu cu orice preț, (i-a spus lui Liviu Dragnea)
 • mi-au spus producătorii că plecă, e decizia unilaterală a producătorului sa retragă produsul
 • am facut un invetar al medicamentelor care pleacă de pe piață
 • îmi voi regla decizia în funcție de aceste lucruri
 • deocamdată nu exista nicio decizie ( pe data de 10 ferbruarie , Florian Bodog spunea că programul electoral se pune în aplicare, nu contează ce spun pacienții
 • premierul Grindeau a primit sesizări de la asociații (n.r. de pacienți): “lăsați-ne să ne cumpărăm medicamantele”
 • e o decizie de politică a prețului medicamentului și va fi luată în Guvernprogramul psd

 

 

 

 

This article has 3 comments

 1. lili

  La doar 2 luni de la alegeri, incepem sa vedem zi de zi populismul desantat din Programul de guvernare al PSD.
  Si asta-i doar inceputul… va fi dezastru peste ceva timp cand se vor produce efectele cresterilor fanteziste si nerealiste de salarii, pensii, indemnizatii, ajutoare de tot felul toate facute EXCLUSIV din PIXul dlui Dragnea!
  Fereasca Dumnezeu sa trebuiasca sa mergi in spitalele din Romania…
  De unde Bani pentru Spitale moderne, medicamente, Scoli moderne, infrastructura rutiera, poduri, diguri, sisteme de irigatii… nimic, nimic…pentru penitenciare nici atata… singura solutie va fi gratierea puscariasilor si Romania va ajunge un stat periculos.

 2. lucian enache

  Programul de “guvernare si tratament” s-a aplicat strict. Bolnavul declarat mort! Consiliul national al medicilor reunit a analizat cauzele decesului si a constatat ca nu e vorba de “malpraxis” ci de un “politcancer generalizat metastaziat de o infectie elctrovirala acuta de stanga”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner